reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

claudia85 witam serdecznie

monika150583 takze serdecznie witam

Ja dzis prawie cały dzien lezalam, cos sie nie wyraznie czulam tak mnie mdli a chocbym chciala to nie moge zwymiotowac :-( moze by mi ulzylo

jutro ide do dentysty koszmar :-( no ale musze zaleczyc zabki

a teraz ide spac;-)

reklama
harsharani poszlo dobrze wzielam szefa dyplomatycznie i pytam czy jest ze mnie niezadowolony ze mi godziny pozabieral a on ze nie tylko sie o mnie martwi i ze jak sie dobrze czuje to mi godzinki odda. I jeszcze kazal mi zrobic liste czynnosci ktorych nie chce wykonywac-z jednej strony milo ale z drugiej po co cale to zamieszanie skoro nigdy sie mu nie skarzylam ze sie nie wyrabiam. A tam jedzie na 3 tygodnie do Afryki-bedzie chwila spokoju;-)

Witam dziewczyny długo mnie nie było bo mam zmianę dachu w domu i muszę pilnować i wreszcie umeblowałam mieszkanko także roboty dużo i sprzątania...
W sobotę posprzatałam całe mieszkanie i wieczorem dostałam takiego bólu krzyża że ruszać się nie mogłam wcale:/
Witam wszystkie nowe mamusie.
Wisieńko bardzo ci współczuje i badź silna wiem co czujesz swijego pierwszego maluszka straciłam w 7 tyg ciąży i długo nie mogłam się podnieść ale musisz być dzielna a doczekasz się kolejnego. Jestem z tobą kochana trzymaj się i nie poddawaj.

Wisienko, strasznie mi przykro..., przytulam mocno, parę miesięcy temu sama przeżywałam podobną sytuację i wiem jak teraz jest ci ciężko... musicie być silni... jestem z Wami sercem...

Poszukałam jeszcze na temat farbowania - zdania są podzielone...
Farbowanie włosów w ciąży - Onet.pl Zdrowie
Ciąża a farbowanie włosów - ciąża dzień po dniu, etapy ciąży
W zasadzie od kobiety zależy, bo różni lekarze różnie doradzą... Ja w pierwszym trymestrze na pewno sobie daruję.
Wolę dmuchać na zimne, jak to się mówi :) bo nie ma badań ani za ani przeciw - a kontakt z silną chemią (np zwykły CIF) należy ograniczać, tak przynajmniej wygląda z mojego oczytania się w pierwszej ciąży. Teraz trochę odświeżam te dane, bo mogło się pozmieniać w międzyczasie :)

Witam dziewczynki!!!
dawno mnie nie było,wlasciwie rzadko się udzielam przy moim Kacperku to jest prawie nie mozliwe bo on jest po prostu wszedzie, i wszystko bierze do buzi, wchodzi pod tv itd. Poza tym powoli przygotowywyje się do jego roczku juz nie moge sie doczekac ;-)
No i za jakies 2 tyg zmieniamy mieszkanko po prostu super tylko trochę roboty bedzie.

Ostatnio znalazlam na takim forum medycyny niekonwencjonalnej jak nie dac się rozstepom w ciązy, i teraz sama stosuje ten mik tzn, 2-3 razy w tyg robic sobie kapiele z 3 lyzkami oliwi z pestek winogron,i w tym czasie nie uzywamy mydla ani zadnych innych srodkow, po prostu sama ta oliwa jakos obmywa cialo, no i skora po takiej kapieli jest Boska!!! idealnie nawilzona super!! więc polecam a pod koniec ciazy albo jak brzusiu bedzie juz wiekszy mozna smarowac dodatkowo brzuszek i miejsca najbardziej narazone na roztepy. Ja teraz bronię się przed nimi jak sie da bo w poprzedniej ciazy to .... tazke POLECAM
!!

WISIENKO --
[*] 3MAJ SIĘ, TWÓJ ANIOLEK NIE ODSZEDŁ TYLKO ZMIENIŁ DATĘ PRZYJSCIA NA SWIAT!!

dziś taki smutny ten dzień... cały czas myśle o wisience bo znam ją już z wątku staraczek 2011 i tak mi strasznie smutno... serce boli, że tak jej sie musiało przytrafic...

reklama
Dziewczyny jade dzisiaj do Polski i wroce dopiero pod koniec miesiaca, wiec trzymajcie sie cieplutko i dbajcie o swoje fasolki, buzka papa

Do góry