reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

claudia85 witam serdecznie

monika150583 takze serdecznie witam

Ja dzis prawie cały dzien lezalam, cos sie nie wyraznie czulam tak mnie mdli a chocbym chciala to nie moge zwymiotowac :-( moze by mi ulzylo

jutro ide do dentysty koszmar :-( no ale musze zaleczyc zabki

a teraz ide spac;-)

reklama
harsharani poszlo dobrze wzielam szefa dyplomatycznie i pytam czy jest ze mnie niezadowolony ze mi godziny pozabieral a on ze nie tylko sie o mnie martwi i ze jak sie dobrze czuje to mi godzinki odda. I jeszcze kazal mi zrobic liste czynnosci ktorych nie chce wykonywac-z jednej strony milo ale z drugiej po co cale to zamieszanie skoro nigdy sie mu nie skarzylam ze sie nie wyrabiam. A tam jedzie na 3 tygodnie do Afryki-bedzie chwila spokoju;-)

Witam dziewczyny długo mnie nie było bo mam zmianę dachu w domu i muszę pilnować i wreszcie umeblowałam mieszkanko także roboty dużo i sprzątania...
W sobotę posprzatałam całe mieszkanie i wieczorem dostałam takiego bólu krzyża że ruszać się nie mogłam wcale:/
Witam wszystkie nowe mamusie.
Wisieńko bardzo ci współczuje i badź silna wiem co czujesz swijego pierwszego maluszka straciłam w 7 tyg ciąży i długo nie mogłam się podnieść ale musisz być dzielna a doczekasz się kolejnego. Jestem z tobą kochana trzymaj się i nie poddawaj.

Wisienko, strasznie mi przykro..., przytulam mocno, parę miesięcy temu sama przeżywałam podobną sytuację i wiem jak teraz jest ci ciężko... musicie być silni... jestem z Wami sercem...

Poszukałam jeszcze na temat farbowania - zdania są podzielone...
Farbowanie włosów w ciąży - Onet.pl Zdrowie
Ciąża a farbowanie włosów - ciąża dzień po dniu, etapy ciąży
W zasadzie od kobiety zależy, bo różni lekarze różnie doradzą... Ja w pierwszym trymestrze na pewno sobie daruję.
Wolę dmuchać na zimne, jak to się mówi :) bo nie ma badań ani za ani przeciw - a kontakt z silną chemią (np zwykły CIF) należy ograniczać, tak przynajmniej wygląda z mojego oczytania się w pierwszej ciąży. Teraz trochę odświeżam te dane, bo mogło się pozmieniać w międzyczasie :)

Witam dziewczynki!!!
dawno mnie nie było,wlasciwie rzadko się udzielam przy moim Kacperku to jest prawie nie mozliwe bo on jest po prostu wszedzie, i wszystko bierze do buzi, wchodzi pod tv itd. Poza tym powoli przygotowywyje się do jego roczku juz nie moge sie doczekac ;-)
No i za jakies 2 tyg zmieniamy mieszkanko po prostu super tylko trochę roboty bedzie.

Ostatnio znalazlam na takim forum medycyny niekonwencjonalnej jak nie dac się rozstepom w ciązy, i teraz sama stosuje ten mik tzn, 2-3 razy w tyg robic sobie kapiele z 3 lyzkami oliwi z pestek winogron,i w tym czasie nie uzywamy mydla ani zadnych innych srodkow, po prostu sama ta oliwa jakos obmywa cialo, no i skora po takiej kapieli jest Boska!!! idealnie nawilzona super!! więc polecam a pod koniec ciazy albo jak brzusiu bedzie juz wiekszy mozna smarowac dodatkowo brzuszek i miejsca najbardziej narazone na roztepy. Ja teraz bronię się przed nimi jak sie da bo w poprzedniej ciazy to .... tazke POLECAM
!!

WISIENKO --
[*] 3MAJ SIĘ, TWÓJ ANIOLEK NIE ODSZEDŁ TYLKO ZMIENIŁ DATĘ PRZYJSCIA NA SWIAT!!

dziś taki smutny ten dzień... cały czas myśle o wisience bo znam ją już z wątku staraczek 2011 i tak mi strasznie smutno... serce boli, że tak jej sie musiało przytrafic...

reklama
Dziewczyny jade dzisiaj do Polski i wroce dopiero pod koniec miesiaca, wiec trzymajcie sie cieplutko i dbajcie o swoje fasolki, buzka papa

Do góry