reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

U nas Kuba zawsze po dniu pełnym wrażeń odreagowuje.

Ja dziś też mam straszną marudę w domku, chyba skok rozwojowy w 12 tż. Dawno już taki nie był marudny. Co prawda ma katarek, ale już mniejszy.

A moja teściowa to z wiekiem chyba dziwaczeje, na prawdę, coraz gorzej jest jej słuchać i jej mądrości. Kiedyś była normalniejsza.

U mnie z karmieniem piersią gdziekolwiek jest ten problem, że mały robi też kupy i nie zawsze mam go jak przebrać.

reklama
Ja akurat na teściową nie narzekam chociaż z nią mieszkam. Pomaga mi we wszystkim, w nic się nie wtrąca a i pogadać z nią mogę jak z kumpelą. Zresztą z niej młoda babka (43 lata) więc może dlatego.
Przy młodej też wszystko robi, a i młoda ją uwielbia. Gorzej jest z prababcią. Jej młoda nie lubi i zaraz wrzeszczy jak ta ją tylko weźmie na ręce. No a prababcia wcale złą kobietką nie jest ale czasem potrafi zaleźć za skórę :-)

Witam się z rana,
Noc nawet ok, dwie pobudki na karmienie...no ale nie śpię już od 6:00...Lolek wstaje razem z tatą do pracy :-).
Jestem cholernie zmartwiona bo mały nadal ma wysypkę a przecież odstawiłam wszystko co mogłoby go uczulić...więc już cała głupia jestem. Ma krostki na czole szyjce i parę na klatce....może jednak u niego to nie jest nietolernacja pokarmowa? Chyba znowu do lekarza musimy się wybrać :-(

Witam się

Mały ma katar nie mógł spać, budził się co chwilę i tak w sumie to cały czas szoruje sobie piąstką dziąsła. Kolejna noc z pobudkami co chwilę, a już było tak pięknie.

Becioo u nas też wysypka nie schodzi, nie mam pojęcia co może go jeszcze uczulać. Chyba powinnam być tylko na wodzie już.

Dzien doberek ;)
My dzis po nocce przespanej, jedna pobudka o 3 - odkladanie do lozeczka (nie pomyslalam ze bedzie to takie latwe - mala zaraz po karmieniu zasypia i nie musze jej usypiac wiec spi u siebie ;) a potem pobudka przed 7, no i teraz znow odsypia.
Wychodzi sloneczko, zapowiada sie ladny dzien.
Milego i buziaki!

Beciu ja nie pomoge u nas wysypka byla tylko raz przed trzy doby i znikla :(

witam porannie.
U nas dwie pobudki w nocy 3 o 7 i o dziwo mala zjadla o tej 7 i przysnela do 9 takze wyspana jestem
a u nas tak jak u gosilew szorowanie piacha dziasel juz nawet zel kupilam do zabkow nie wiem czy to zeby czy jakie pierunstwo ale upierdliwe jest i widac ze mala sie denerwuje

Becioo- napisz co jesz?
Ewusia31, drób, kasze, ryż, jabłka, banany, pieczywo (najczęściej robione przez moją mamę bo zdrowsze), dżemy, maca, suchary, słonecznik, ziemniaki, marchew, brokuł, fasolka szparagowa, szpinak, pietruszka...
Hej dziewczyny :) Mój synek urodził się 3 lutego, przygarniecie nas ?:)
Jasne,że przygarniemy :tak:. Witaj!

Ostatnia edycja:
reklama
Ewusia31, drób, kasze, ryż, jabłka, banany, pieczywo (najczęściej robione przez moją mamę bo zdrowsze), dżemy, maca, suchary, słonecznik, ziemniaki, marchew, brokuł, fasolka szparagowa, szpinak, pietruszka...

Jasne,że przygarniemy :tak:. Witaj!

odstaw jabłka i banany i niektóre dżemy też uczulają, zależy z jakich owoców, pietruszka też uczula

Do góry