reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Ja nie wierzę - ile Wasze pociechy śpią w ciągu dnia? Bo mój jak się dziś obudził około 10 to usnął o 23 :szok: a w ciągu dnia spał godzinę na spacerze, bo dziś też jakoś w wózku był długo ożywiony i potem w domku może w sumie drugą godzinę... 11 godzin aktywności... a wszyscy mi mówią, że niemożliwe, bo niemowlę to właściwie je i śpi... nawet mąż się ostatnio spytał, czy on w ogóle nie śpi w dzień...

Mój Krzyś śpi w nocy - od około 21.00 do 6.00-8.00 rano (oczywiście z przerwami na jedzenie). W dzień ewentualnie pośpi trochę na spacerze, ale zazwyczaj nie dłużej niż godzinę (dziś spał jakieś 30 minut). Poza tym ma kilka krótkich, max 15 minutowych drzemek w ciągu dnia, ale to raczej w jakichś niestandardowych pozycjach - typu: u mamy na kolanach, no i przysypianie przy cycu on też pewnie zalicza do spania - ja nie bardzo ;)

reklama
moja wczoraj zjadła 70 ml o ósmej, poszła spać, wstała rano o szóstej i nie chce jeść... ja się chyba wykończę ://
a ja się obudziłam chora z gorączką, dobrze że mąż dzisiaj jest w domu, bo bym chyba nie dała rady sama z dzieckiem

Mysia, ja któregoś razu też się wystraszyłam pulsującego ciemiączka. Ale poczytałam i też już wiem, że tak się zdarza.
Margoz, a może jej po prostu nie smakuje. Jest jeszcze inna opcja dla alergików?

Pisałam, że będę testować żółty ser. Rezultat: po dwóch plasterkach (jeden wieczorem, drugi rano) znowu więcej krostek :-( Ale będę próbować dalej. Może tylko żółty ser jest bee (ale się łudzę).

cześć
co do smoczków do butelek to chyba zależy od firmy bo avent ma teką rozmiarówkę:
rozmiar 1 dla dzieci do 1miesiąca
rozmiar 2 dla dzieci do 3 miesiąca
rozmiar 3 dla dzieci powyżej 3 miesiąca
Wiec jeśli chodzi o te smoczki to 2 jest jak najbardziej OK tak mi się wydaje.
My właśnie te używamy i jeszcze troszkę i chce już wprowadzić 3.
Moja mała zaczyna ostatnio ładnie przesypiać noce usypia około 20-21 i coraz częściej się zdarza że śpi do 5 rano.

Witam się z rana z Lolkiem na rękach, bo ma problemy z brzuszkiem:-(

moja wczoraj zjadła 70 ml o ósmej, poszła spać, wstała rano o szóstej i nie chce jeść... ja się chyba wykończę ://
a ja się obudziłam chora z gorączką, dobrze że mąż dzisiaj jest w domu, bo bym chyba nie dała rady sama z dzieckiem

margoz dużo zdrowia życzę....

Pisałam, że będę testować żółty ser. Rezultat: po dwóch plasterkach (jeden wieczorem, drugi rano) znowu więcej krostek :-( Ale będę próbować dalej. Może tylko żółty ser jest bee (ale się łudzę).
rachell, mój Lolek ma nietolerancję pokarmową i też próbuję po jednym produkcie ale nie chcę Cię martwić, bo lekarz powiedział abym zaczęła próby od sera żółtego. bo to najbardziej przetworzony produkt mleczny....więc jak Twoje maleństwo ma po tym wysypkę to może być ciężko z innymi produktami ale trzymam kciuki !!!

Witam środowo - ja w koncu zrealizowalam swoj zamiar sprzed tygodnia, a moze mioesiecy- mala spi a ja juz wstalam zjadlam sniadanko, wykompalam sie i nawet masz czas na kompa :)))) - ale zaraz musze sie zbierac bo czeka mnie dzis endokrynolog :( bede niestety musiala isc z niunia- mam nadzieje ze nie bedziemy musilay czekac w kolejce :(((

Witam również!
U nas pobudka już po 6ej ale nawet jestem wyspana. Igor zaliczył juz drzemkę a ja nawet zdążyłam dom ogarnąć. Wybieram się dziś na zakupy z dziecmi, nie wiem jak to ogarnę. Muszę starszej córce kupić coś eleganckiego na święta a tydzień później mamy w rodzinie komunie więc musi jakoś wyglądać. Może sie uda.
Pozdrawiam

Rachel a ja bym z testowaniem trochę zaczekała. Nietolerancja nie mija tak szybko. Układ immunologiczny jest jeszcze niedojrzały i potrzebuje czasu. Mi alergolog przy córce zalecał stopniowe wprowadzanie alergenów po 2 miesiącach totalnej diety. Organizm potrzebuje czasu aby się oczyścić. Nie wiem czy wiecie ale alergen nawet do 3 miesięcy od podania może wywoływać jeszcze reakcje uczuleniowe.
U Igora też chyba jakaś nietolerancja bo pryszczyki z brzuszka nie znikają. Nie wiem co wyeliminować bo przeciez jestem od porodu na diecie bezmlecznej. I mam kłopot i stres, że będzie tak jak z córką. A u niej było koszmarnie - lekarze załamywali ręce, całą skórę miała zajętą. A najgorszy świąd:no: i bezsenność niemowlęca.

Testowałam, bo ciągle nie jestem do końca pewna czy to skaza. Nawet po tym serze... Bo niby jest tych krostek więcej, ale równie dobrze, może to być zbieg okoliczności, bo wczoraj się Małej ulało jak leżała na brzuszku i się troszkę tym wysmarowała.
Najbardziej zastanawia mnie to, że ponoć przy skazie pojawiają się też krostki i suche placki na zgięciach rączek i nóżek. Mała tak nie miała.
Nasia, widzę, że Ty nieźle doświadczona, niestety. Jak właściwie wygląda wysypka przy nietolerancji. Jest w ogóle jakaś reguła, czy każde dziecko inaczej?

reklama
witam słonecznie:-) nareszcie sliczna pogoda wybieramy sie na zakupy i dlugi spacer:tak: przy okazji musimy odwiedzic pediatre bo mały ma ,,biegunke,, wczoraj zmieniłam chyba z 20 pieluch bo co pierdek trzeba było przewijac, pupka nam sie odparzyła ale dzis juz lepiej w nocy tez co dwie godzinki albo i czesciej zagladalam. goraczki nie ma placzu tez nie ,nie wiem od czego, moze cos zjadłam a moze powietrze.???:baffled: jak będzie wszystko w porzadku to jeszcze dzis kosmetyczka w planie i fryzjer:szok: ja nakupiłam smoczków, cumli ,flaszek a karmimy sie cycem a na smoczek ma odruch wymiotny... Bardzo współczuje wszystkim skazowcom. milego dnia mamusie

Do góry