reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Vikiigus, cieszę się że wszystko w porzadku :)
tab, może mały wyczuł twój bnastrój i dlatego był marudny?
a odnośnie ubierania, to my chyba też jesteśmy taką miasteczkową "ciekawostką" hehehe, no bo jak to nie przykryć dziecka w wózku albo ubrać go lekko??? :)))

Obejrzalam vod.onet.pl premierowy odcinek USTA USTA i rycze jak glupia.... :( Nie napiszę co sie wydarzylo bo moze któraś dziewczynka nie zyczy sobie tego :) ale ryczę jak bóbr :( i tulę mocno Stasia...

No aż normalnie sobie obejrzę.

A ja odkryłam że mam kilka sweterków rozpinanych i bluz na 68 i że moje dziecko spokojnie w nie wchodzi i nie są za duże. Qrcze normalnie dziecko mi urosło. Jeszcze niedawno takie wielkie się wydawały te rzeczy. My dziś też body bluzeczka i sweterek, spodenki, cienkie rajstopki nie przykryty, w pogotowiu kocyk, ale nie potrzebny, było bosko ciepło, mały grzeczny nawet jak nie spał to się patrzył tylko a nawet się uśmiechał.

Tab a może kolejny jakiś skok rozwojowy? A takie baby to zawsze swoje 5 groszy muszą wcisnąć. Ja to bym pewnie jej napyskowała.

Bobomama dolaczam sie do zyczen-sto lat !!!:-)
Viki dobrze ze cory nigdzie nie zgubilas;-) no i fajnie ze guziora juz nie ma.

Dziewczyny niech mi ktoras zdradzi na priv. co sie stanie w Usta Usta bo ja zyje w nieswiadomosci

A my bylysmy sie wczoraj wazyc i Lenka dobila do 5 kg co do grama nawet ale zaraz po wazeniu pewnie milal mniej bo zrobila mega kope;-) Dostalysmy nowa masc na wysypke, tym razem polozna okazala sie madrzejsza i dala nam cos bez sterydow i innych swinstw, mam nadzieje ze pomoze. Ciemieniucha na szczescie zaczyna schodzic i przy okazji odkryam ze lenka uwielbia jak sie ja mizia szczotka po glowce, normalnie odplywa.

Moje pudla z calym ekwipunkiem jada juz do Polski, mam nadzieje ze nie zgina po drodze bo zostane w jednych majtasach :-)

W kwestii dobrych rad.
W niedzielę byliśmy na cmentarzu i tez mi jedna pani radziła budkę otworzyć, bo tak strasznie niby wiało. Sama rozebrana była, staliśmy w bezwietrznym miejscu, cieplutko jak nie wiem. Eh, te dobre rady.

A co do ubierania. Wiem, że nie mogę za lekko, bo ona zmarzluch jest. Jak tylko poleży bez przykrycia, to kicha. Więc dziś body krótki rękaw, bluzeczka i bluza, cienkie ogrodniczki i cienkie rajstopki. Kocem przykrywałam w cieniu. Narzekania nie było.
Sama też raz się ubierałam, raz rozbierałam.

Ja tez trochhe zglupialam z tym ubieraniem bo kazdy mowi cos innego wiec staram sie wyposrodkowac. Do tej pory jeszcze mi sie nie zdarzylo zeby Lenka sie spocila i na szczescie katarki tez nas omijaja.
Obserwujac inne mamuski z dziecmi mozna by zglupiec bo w ten sam dzien widze dziecki w kombinezonach lub pod grubymi kocami i maluszki w samych bluzeczkach i rajtuzkach. A czapka na glowie u dziecka w UK to abstrakcja. Jak ide i widze dziecko w czapce to wiem ze mama Polka:-D

Tab a może kolejny jakiś skok rozwojowy?

Skok rozwojowy to już ostatnio miał. Kolejny powinien być około 12 tygodnia, a Krzyś wczoraj skończył 10 tygodni.
Padam dziś na pysk, jestem sama w domu od 12.00, a on się darł praktycznie cały dzień z niewielkimi przerwami. Teraz zasnął u mnie na kolanach. Jeśli uda mi się go odłożyć tak, żeby się nie obudził to chyba odpuszczę mu dziś kąpiel. Tylko niech już śpi.

reklama
Do góry