reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witajcie.
Ja tak nieśmiało się wpraszam... Mogę? :zawstydzona/y:
Miałam być lutówką, zostałam styczniówką; ale zaglądam do Was od jakiegoś czasu bo moje dotychczasowe forum zginęło śmiercią naturalną :baffled: A ja w ciągłej potrzebie i czytania i gadania przecież :sorry2:

reklama
My dziś wyszliśmy na spacer, temperatura wbrew pozorom całkiem ok - dość ciepło jest, za to z nieba leci mżawka. Młody w wózku nie zmókł, ale za to ja wróciłam troszkę mokra :p

W Rossmannie są w promocji herbatki Babydream (na laktację i koperkowa - te ekspresowe, po 20 torebek) po 4,99zł za opakowanie.
W końcu też wyszłam i też trochę mokra wróciłam. Myślałam, że jest gorzej.
Szkoda, że ja od siebie do Rosmanna nie zdążę obrócić. Na spacer mam w porywach do 1,5 h, a i tak wolę się blisko domu szwendać, bo boję się "alarmu", który mi dziecko może zafundować.

witaj Mmmonia :-D

Witajcie

U nas też mżawka, ale ciepło. Ja nawet nie zmokłam, bo w zasadzie to bardziej kropiło. Za to widzę, że teraz pada mocniej, czyli miałam szczęście.

Wczoraj za to byliśmy w odwiedzinach u mojej siostry. Mały spał cały czas aż musiałam go wybudzić, bo przespał dwie pory karmienia a mi już cyce pękały od nadmiaru pokarmu, a nie miałam laktatora żeby ściągnąć. No i zachowywał sie grzecznie, gadał sobie i uśmiechał sie do swojej kuzynki, która bya nim zachwycona jak to 5,5 letnie dziewczynka.
A tak w ogóle to plamię po azalii:-(

Mnnonia witaj.:-)

Mysia to powodzenia jutro. Kubuś na pewno kciuki będzie trzymał, choć jak dla mnie to on bardziej figę pokazuję:-);-)

Ostatnia edycja:
dokładnie margoz ja tez zazdroszcze tyle przespanych godzinek, co ja bym dała za chociaz by jedna taka noc :)
W sumie to nie moge narzekac bo Nadia budzi sie gora 2 razy. Jezeli pojdzie pozno spac bo czesto sie jej to zdarza przewaznie miedzy godzina 23-24 bo jak przespi dzien to potem wieczorkiem wariuje to spi wtedy do 6 rano np dzisiaj tak bylo , a jak idzie spac przed 22 to budzi sie na jedzonko 2 czasami 3 czasami 4 ma rozregulowane pory karmienia .

Mam pytanko dopajacie moze Wasze maluszki jakimis herbatkami ( koper, rumianek) wiem ze jak karmi sie piersia to nie trzeba dopajac, a jak to jest z butelka?? z tego co slyszałam to mozna dawac troszke takiej herbatki, a jak jest u was????

Ostatnia edycja:
Olcia Mój Mikołaj jest na cycu ale dziś mąż kupił właśnie herbatkę rumiankową Hipp. Myślałam o koperkowej ale położna powiedziała znajomej, że ta koperkowa nie działa tak jak powinna (nie wiem o co kaman) i że rumiankowa jest lepsza. Chcemy synka trochę przepajać, bo często ma czkawkę - woda mu średnio smakuje, a jak daję cyca tak na 'dopicie' to już mam ze 40 minut z głowy bo młody nagle mega głodny się robi, mimo, że jadł np. pół godzinki wcześniej :-D A później ulewa na potęgę, nie nadążam z praniem i prasowaniem pieluch tetrowych :-D

Dziewczyny powiedzcie mi proszę gdzie wkleić link do suwaczka, żeby mi się pięknie pod wpisem wyświetlał tak jak u Was? Będe wdzieczna.

Aaaa i tak jeszcze nawiążę do spotkania w Uniejowie bo widziałam, że taki pomysł się pojawił... Ja mieszkam w Łodzi ale Uniejów i okolice to mój drugi dom - wakacje i weekendy w ogóle to uwierzcie - ogromna liczba osób, autokarów, samochodów na termach i na wejście na basem czeka się godzinami w kolejkach. Nie chcę odstraszać tylko podpowiadam, żebyście w razie godziny W nie były rozczarowane albo po prostu zmęczone

Ostatnia edycja:
witam się.
ja Filipowi próbuję dawać herbatki ale on tak niezbyt chce je pić, wieczorami hippa na dobrą nockę a za dnia koperkową lub taką na brzuszek. Nigdy nie wypił całej porcji.
A co się dzieje z Moniabir, też była a teraz dłuuugo już jej nie widać tu... ?

reklama
Co do herbatek to po co dopajać dzieci karmione piersią?
Poza tym czkawka maluchowi nie przeszkadza aż tak mocno na tym etapie i wątpię, że dopajanie pomoże pozbyć się czkawki.
Herbatki hippa granulowane zresztą i mają dużo cukru i szkoda dziecko za wczasu przyzwyczajać do słodkiego, bo potem nie będzie chchiał np. pić wody a woda jest jednak lepsza. No i jak już macie dopajać to nie róbcie tak jak jest napisane tylko mniej sypać. No chyba, że herbatki parzone.
Koperek działa na gazy a rumianek uspokaja i łagodzi.
Ot takie moje zdanie

Do góry