vive
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny.
Mam pytanie do mam karmiących: Czy wasze maluszki też robią tak rzadko kupkę ? Moja Ola robi kupkę raz na tydzień i nie jest to kupka a KUPA !!!
Nie mieści się w pieluszce ale kolor i konsystencja są jak najbardziej dobre. Czy u którejś z Was też tak jest ?
Fakt że ja sama nie mam zbyt dobrej przemiany materii bo po trafię się załatwić raz na 3-4 dni, ale czy ona może mieć tak po mnie ??
Aha i mam prośbę do mam które pielu****ą swoje pociechy.
Proszę Was wstawcie zdjęcie w jaki sposób zakładacie pieluszkę bo mi lekarz nie pokazał i sama nie wiem czy robię to prawidłowo. Pielu****ę na dwie pieluszki. Składam je w prostokąt i w długości wkładam jeden koniec pod pupę (aż pod plecki) a drugi do przodu na brzuszek i zapinam w body. Czy tak jest prawidłowo ?
Nie martw się, dzieci karmione piersią mogą robić kupę raz na tydzień. Ja tak miałam ze starszym synkiem, a unormowało się dopiero jak wprowadziłam pokarmy stałe :-) Córeczka mojej koleżanki robiła nawet jedną kupę na dwa tygodnie
Co do pieluchowania, ja tak właśnie zakładałam pieluszkę u starszego synka.
Musze Wam powiedzieć, że moje młodsze dziecko wynagradza mi chyba całe zmęczenie i stres jakiego doświadczałam ze starszym. Cyca jada co trzy godziny (czasem co dwie), sam zasypia w łóżeczku, nie ma kolek i co najważniejsze potrafi juz przespać w nocy 8 godzin. Dzięki temu ogarniam się jakoś z maluchem i ruchliwym dwulatkiem w domu :-)
A jutro czeka nas szczepienie-5w1 i rotawirusy, a dodatkowo sczepimy starszaka na ospę-czuję, ze będzie sajgon...