Mam pytanko do mam "skazowców" - po jakim czasie od spożycia "zakazanego" produktu zaobserwowałyście reakcję i po jakiej ilości? My jesteśmy w trakcie diagnozowania nietolerancji laktozy, wczoraj po południu wypiłam może ze 100ml mleka i widzę, że dziś jest gorzej...
reklama
weronika87
Fanka BB :)
Hej dziewczyny jestem mamą 2 miesięcznej emilki czyli ze styczniówek pozwoliłam sobie do was napisać może pomożecie dla was to nie dużo, a dla nas a w szczególności dla mojego dziecka pomoc się przyda. Emilka urodziła się z rozszcepem wargi i wyrosta zębodołowego pierwsz operacja wargi jest 26 lipca koszt takiej operacji wynosi 6,5tys. Druga dziąsła czyli tego wyrostka jak wyjdą jej wszystkie mleczkai czyli tak gdzieś 2,5 latka będzie miała. Przez te dwa lata w sumie 3 zapisaliśmy ją do fundacji może się jeszcze nie rozliczałyście z pitów albo macie kogoś kto się nie rozliczał i oddać 1% na to by moja córka przed wiekiem przedszkolnym wyglądała jak reszta dzieci o to dane funadcji z góry wszystkim dziękuję dane jakby co są jeszcze na moim blogu no i w forum styczniówek na wątku przydatne linki prześlijcie te dane jak macie kogoś kto może pomóc
fundacja "rozszczepowe marzenia" krs: 0000248920 , 00-070 warszawa ul.kozia lok.16 nip: 525-235-64-43
nr konta: 57 1020 1097 0000 7302 0117 8920 tytułem na leczenie emilii krzemińskiej
z góry dziękuje weronika krzemińska
fundacja "rozszczepowe marzenia" krs: 0000248920 , 00-070 warszawa ul.kozia lok.16 nip: 525-235-64-43
nr konta: 57 1020 1097 0000 7302 0117 8920 tytułem na leczenie emilii krzemińskiej
z góry dziękuje weronika krzemińska
ligotka
Witamy sie po spacerku! Jak spacerowalysmy swiecilo slonce, ale juz pod blokiem spadl deszczyk Wpadlysmy do pepco i tam sa bodziaki za 5zl piekne kolory!!! Z krotkim rekawkiem wiec w sam raz na lato. Przy okazji my tez nosimy 62 - 68, ale to tez glownie zasluga szerokiego pieluchowania Rodzice beda po mnie za godzinke i wyruszamy, postaram sie tam zagladac do Was
mysiu Gratuluje super
tab duzo zdrowka dla Waszej trojki
Gosiu moze wyproboj cos innego, kurcze biedny sie meczy a mama przy nim wspolczuje!
Ewuska zazdroszcze!!!! mnie troche kusi zeby juz na swieta wyjechac
Julia my tez ostatecznie 5w1
mysiu Gratuluje super
tab duzo zdrowka dla Waszej trojki
Gosiu moze wyproboj cos innego, kurcze biedny sie meczy a mama przy nim wspolczuje!
Ewuska zazdroszcze!!!! mnie troche kusi zeby juz na swieta wyjechac
Julia my tez ostatecznie 5w1
polis1010
Leniuszkowa mama
Witam i ja ledwo przytomna niestety
Mysiu gratuluje sali, pieknie tam
Ligotka wypoczywaj u rodzicow i baw sie dobrze.
Tab zdrowka dla calej rodzinki
Ewusia zazdroszcze wakacji nad morzem i wakacji w ogole. Ja jade na 4 miesiace do Polski ale pewnie nigdzie sie nie wyrwiemy bo mamy dwa wesela i budowe domu. A mi tak sie marzy slonce, plaza i drinki ze slonka....
U nas wieczorem jak zwykle byla przeprawa i wszystko bylo beeeee. Dlaczego moja dziecko ni emoze isc spac o 20 tylko musi czekac do 22 i to jeszcze zawsze z problemami. W nocy jak do niej wstaje to jestem taka zakrecona ze rano nie pamietam nawet ile razy i o ktorej wstawalam. I w dodatku jak ona juz spi to ja mam strasznie niespokojny sen i caly czas mi sie wydaje ze ja zgniatam w lozku mimo ze ona spi w lozeczku.
Mysiu gratuluje sali, pieknie tam
Ligotka wypoczywaj u rodzicow i baw sie dobrze.
Tab zdrowka dla calej rodzinki
Ewusia zazdroszcze wakacji nad morzem i wakacji w ogole. Ja jade na 4 miesiace do Polski ale pewnie nigdzie sie nie wyrwiemy bo mamy dwa wesela i budowe domu. A mi tak sie marzy slonce, plaza i drinki ze slonka....
U nas wieczorem jak zwykle byla przeprawa i wszystko bylo beeeee. Dlaczego moja dziecko ni emoze isc spac o 20 tylko musi czekac do 22 i to jeszcze zawsze z problemami. W nocy jak do niej wstaje to jestem taka zakrecona ze rano nie pamietam nawet ile razy i o ktorej wstawalam. I w dodatku jak ona juz spi to ja mam strasznie niespokojny sen i caly czas mi sie wydaje ze ja zgniatam w lozku mimo ze ona spi w lozeczku.
ligotka
polis ja mam to samo, rano nie powiem Ci za chiny ludowe ile razy i oktorej mala wstawala a nawet budze sie i zastanawiam czy ja karmilam, przewijalam i ktorym cycem, masakra... no i musze pomyslec o wyekspediowaniu jej z lozka! Swiatlo juz zaczynam gasic jak mnie wnerwi i nie chce zasnac maz sie smieje ze traktuje ja jak papuge...
może być reakcja natychmiastowa ale i po tygodniuMam pytanko do mam "skazowców" - po jakim czasie od spożycia "zakazanego" produktu zaobserwowałyście reakcję i po jakiej ilości? My jesteśmy w trakcie diagnozowania nietolerancji laktozy, wczoraj po południu wypiłam może ze 100ml mleka i widzę, że dziś jest gorzej...
super,gratuluję,kiedy ślub?Udało się :-)
mamy salę :-)
ja też nie pamiętam,śpimy razem i nam dobrzepolis ja mam to samo, rano nie powiem Ci za chiny ludowe ile razy i oktorej mala wstawala a nawet budze sie i zastanawiam czy ja karmilam, przewijalam i ktorym cycem, masakra... no i musze pomyslec o wyekspediowaniu jej z lozka! Swiatlo juz zaczynam gasic jak mnie wnerwi i nie chce zasnac maz sie smieje ze traktuje ja jak papuge...
szczęśliwej podróży
wakacji nie mogę się doczekać,ten spacer nad morzem Agusi mnie zmotywował
Gosiu czy jesz kisiele? Zuzia bardzo po nich cierpiała,jadłam "słodka chwila".Strasznie się męczycie,wspołczuję.Nam pomógł DICOFLOR http://www.doz.pl/apteka/p733-Dicoflor_30_kapsulki_30_szt ,po 6 dniach brania bączków mniej,kupki lepsze,osłania przewod nie wchłania tak wszystkiego.Może podpytaj lekarza?
POLIS- moja najmłodsza chodzi spać najpózniej nic nie mogę poradzićchłopcy od małego po dobranocce spać chodzili a gwiazda nie))
sama podróż do Pl to już wakacje)wiem co to budowa domu i koszta....u nas jeszcze kredyt.
Ostatnia edycja:
Muszę się przyznać, że wczoraj już nie wytrzymalam- Nina cały dzień marudziła,na okrągło chciała jeść jak nigdy, tylko na rękach grzecznie siedziała- a jeszcze mąż po pracy musiał coś załątwić i w sumie siedziałam z nią sama 11 godzin... Jak wrócił to zamknęłam się w łazience i poryczałam na maksa... W nocy też nie chciała spać, pobudka była o 23 a potem o 5 rano. Potem obudziła się o 8 i... jakby miała inne dziecko, a właściwie takie jak kiedyś tylko mądrzejsze- je grzecznie, potem gada do mnie i się śmieje a potem sama grzecznie zasypia. Poszłyśmy na 2 godzinny spacer, wróciłyśmy ponad godzinę temu a ona dalej śpi Chyba skok wzrostowy się już skończył (mam nadzieję).
Co do urlopu to waham się już tylko między 2 miejscami- Rabka Zdrój lub Krynica Zdrój, za morzem nie przepadam więc będą góry.
Ninka też waży 5 kg i mierzy jakieś 57-58 cm, niektóre ubranka 56 jeszcze dobre ale jednak większość to już 62.
Co do urlopu to waham się już tylko między 2 miejscami- Rabka Zdrój lub Krynica Zdrój, za morzem nie przepadam więc będą góry.
Ninka też waży 5 kg i mierzy jakieś 57-58 cm, niektóre ubranka 56 jeszcze dobre ale jednak większość to już 62.
reklama
GosiaLew
Ewusia kisieli nie jadłąm, chciałam, ale zrezygnowałam. Mi sie wydaje, że to po chlebie graham, bo nic innego nie jadłam wieczorem. Albo po wędlinach też czasem może się meczy, w końcu mogą być tam śladowe ilości mleka.
Mysia to gratulacje, kiedy ślub?
Suseł czasem lepiej jest odreagować. Ja jestem praktycznie codziennie sama po 12h. No i jednak chciałabym, żeby moje dziecko jak wstało o 23 to obudziło się o 5 rano. Ja mam pobudki co 2h.
A teraz wcinam makaron z konfiturą wiśniową.
Na spacerku byliśmy, pogoda super, mały jeszcze dosypia. Tylko jak się obudzi to będzie mega płacz małego głodomorka, bo jadł o 13 a normalnie to on cyca co 2h.
Mysia to gratulacje, kiedy ślub?
Suseł czasem lepiej jest odreagować. Ja jestem praktycznie codziennie sama po 12h. No i jednak chciałabym, żeby moje dziecko jak wstało o 23 to obudziło się o 5 rano. Ja mam pobudki co 2h.
A teraz wcinam makaron z konfiturą wiśniową.
Na spacerku byliśmy, pogoda super, mały jeszcze dosypia. Tylko jak się obudzi to będzie mega płacz małego głodomorka, bo jadł o 13 a normalnie to on cyca co 2h.
Podziel się: