reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

dziewczyny dziś bylismy na szczepieniu i mały ma podwyższoną temp ponad 37 stopni czy już należy podać jakieś srodki na zbicie gorączki czy dopiero jak temp wzrośnie?

Clauditka jak moje blizniaki byly malutkie to po jednych z pierwszych szczepien starsza polska pielegniarka powiedziala mi zeby zaraz po szczepieniu dac dzieciakom taki lek jak na zbicie goraczki.Nie podam ci nazwy gdyz w temacie lekow jakie macie w polsce sie nie orientuje ale chodzi o taki dla niemowlat na goraczke.Nie wazne czy maja czy nie.U mnie to swietnie skutkowalo_Od tamtej pory po kazdym szczepieniu dostaja jakby zapobiegawczo daweczke i mam swiety spokoj.Kazde szczepienia obywaja sie bez placzow,marudzenia i takich tam ekscesow .Polecam.

reklama
moja ma lekki kaszel i katarek zastanawiam sie czy nie isc do pediatry
co podajesz na katar?kaszel może być od kataru,trzeba wydzieline jak najczęściej odciagac,niemniej jednak przy kaszlu poszłabym do pediatry

Dziewczyny jeszcze mam pytanie, czesto mam zle samopoczucie, boli mnie zoladek, mdli mnie, glowa mnie boli, kregoslup, ogolnie mam zle samopoczucie... a nawet czasem bol jajnikow... macie moze tak??

mnie boli często głowa i kręgosłup,zmęczenie kochana....
jajniki-podejrzewam że wraca owulacja;-)
dziewczyny dziś bylismy na szczepieniu i mały ma podwyższoną temp ponad 37 stopni czy już należy podać jakieś srodki na zbicie gorączki czy dopiero jak temp wzrośnie?
powyżej 38 to temperatura,nam lekarka jeszcze przy Krzysiu zalecala czopeczki VIBURCOL,takie sobie uspokajajace,nie wiem tylko czy nie były na receptę.

no tak - ale taka uroczysta msza to potrafi z dwie godziny trwac - chyba nie dla mnie ;))) a poza tym cały dzien na wysokich obrotach - bylam juz u ksiedza i podałam termin na sobotę ...choc teraz tak sobie mysle przeciez ze w wielka sobote chyba mszy nie ma ...??

QUOTE]

jest tylko msza wieczorna,wczesniej swięcimy koszyczki:)

Dziewczyny, które macie dzieci z alergią zajrzyjcie na to forum. Mi kiedyś bardzo pomogło:-)
Atopowe Zapalenie Skóry • Zobacz dział - Dziecko z AZS
bardzo dziękuję
GosiaLew, naleśniki to pikuś - mama mi zrobiła takie na wodzie i z samymi żółtkami (białek przecież tylko nie można) i były jeszcze lepsze niz tradycyjne :)
przy takiej diecie to wszystko pyszne,przepis małpuję;-)

Clauditka jak moje blizniaki byly malutkie to po jednych z pierwszych szczepien starsza polska pielegniarka powiedziala mi zeby zaraz po szczepieniu dac dzieciakom taki lek jak na zbicie goraczki.Nie podam ci nazwy gdyz w temacie lekow jakie macie w polsce sie nie orientuje ale chodzi o taki dla niemowlat na goraczke.Nie wazne czy maja czy nie.U mnie to swietnie skutkowalo_Od tamtej pory po kazdym szczepieniu dostaja jakby zapobiegawczo daweczke i mam swiety spokoj.Kazde szczepienia obywaja sie bez placzow,marudzenia i takich tam ekscesow .Polecam.

gorączka jest naturalna reakcja organizmu,zapobiegawczo bym nie podawała nic od gorączki,chyba ze to lek typowo uspokajający,poszukasz?:confused:

Witam

Ewusia u nas twarz wygląda identycznie, a tak się drapie że szok. Przez to też niespokojny jest. Mieliśmy problemy z usypianiem dziś w nocy. Przez co nocka nie za fajna, bo jeszcze dochodzą problemy brzuszkowe.

Nawet wędliny mogą mieć śladowe ilości laktozy. Tak wyczytałam. Im więcej czytam tym więcej rzeczy muszę wyeliminować.

Gosiu- tomoże jednak ten krem nie pomaga?
Elocom-który ma teraz Rachell używał Krzyś,też pomagalo,tylko chyba też na receptę.Dieta dietą,oczywiście bardzo ważna ale może goić ok miesiąca,może trzeba pomóc silniejszym kremikiem:confused:

Ewusia dlatego jutro idę do lekarza. Krem jest o tyle dobry, bo nie perfumowany i na pewno nie uczuli ale za slaby może być. A tobie co przepisał lekarz? Bo nie pamiętam chyba pisałaś?

dziewczyny co do AZS to kiedyś sama miałam z tym kłopot, dermatolodzy próbowali na mnie wszystkie sterydy i apteczne kosmetyki, aż sama trafiłam na DEXERYL, krem produkowany przez bardzo dobrą firmę farmaceutyczną, tą samą która robi kosmetyki AVENE, ale ten krem, duża tuba kosztuje 17 zł i do tej pory dzięki niemu mam miękką, gładką skórę na twarzy, a mała tubka chyba 8zł, więc warto spróbować

gdy pojawił się u Bruna ostatnio trądzik i skóra ogólnie zrobiła się szorstka, próbowałam różnych kosmetyków z których miałam próbki typu Emolium itd., ale nic nie działało, w końcu wzięłam swój Dexeryl posmarowałam Brunika i po dwóch dniach ma piękną buzię

naprawdę polecam, mi ten krem zwalczył AZS żadne Emolienty i inne drogie historie

Wskazania i działanie Krem ochronny do skóry przeznaczony do leczenia objawów i dolegliwości związanych z suchością skóry, w różnych dermatologicznych stanach chorobowych (np. atopowe zapalenie skóry, rybia łuska). Skład Dexeryl dobrano w celu leczenia objawów i dolegliwości wywołanych suchością skóry.

Jak nie jesteście przekonane poczytajcie sobie w internecie, naprawdę wszystkie mamy zadowolone

Ostatnia edycja:
dziewczyny co do AZS to kiedyś sama miałam z tym kłopot, dermatolodzy próbowali na mnie wszystkie sterydy i apteczne kosmetyki, aż sama trafiłam na DEXERYL, krem produkowany przez bardzo dobrą firmę farmaceutyczną, tą samą która robi kosmetyki AVENE, ale ten krem, duża tuba kosztuje 17 zł i do tej pory dzięki niemu mam miękką, gładką skórę na twarzy, a mała tubka chyba 8zł, więc warto spróbować

Pierre Fabre - zapomniałam o tej ich marce marce. Jeszcze jest od nich Aderma. Warto spróbować, z tym, że na każdego działa coś innego czasem. Znam przypadki osób uczulonych na linię do atopowej skóry z SVR

dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie gorączki, na szczęście skończyło się na 37,8 i dalej nie wzrosła a nawet spadła, ale sprawdzałam w nocy pare razy, w razie wu M był wieczorem w aptece po czopki, ale jak narazie się nie przydały i oby tak zostało, w nocy spał spokojnie.
w formie relaksu udaję się dziś w końcu do fryzjera:)
miłego słonecznego dzionka!

reklama
Czesc Dziewczynki! My po niezlej nocce, mala tylko budzila sie, jadla i spala! Balam sie znow ze bedzie chciala sie bawic ....
Kurcze Ewuska mojej malej dzis tez pojawily sie takie krostki na buzce, ale tylko tam, myslalam ze to moze potowki, czesto sie spoci pod moja kolderka i przytulona do mnie... zobaczymy czy zejda bo jak nie to pojedziemy do pediatry :(
Poza tym pogoda tak piekna ze z przyjemnoscia wybierzemy sie na spacerek :)
Dziekuje za odpowiedzi w sprawie samopoczucia... juz sie balam ze cos ze mna nie tak, zreszta zrobilam sie mocno nerwowa... ale juz nie tak ze krzycze, a bardziej trzymam w sobie duzo mysli ktorymi sie martwie... przydalyby nam sie wakacje :) Juz we wtorek za tydzien jedziemy na 4 dni do moich rodzicow, maz pracuje 5 dni po 11 godzin codziennie wiec bylybysmy calutki tydzien same od rana do switu, jak dolozyc do tego jego wyjscia na pilke to i wieczory :( wiec pakujemy sie i jedziemy na wycieczke :D
Milego dnia Wam zycze!

Do góry