reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Mam pytanie ktore ciagle mnie nurtuje i nie moge znalezc odpowiedzi jednoznacznej! Mianowicie od jutra bedzie cieplej, no inie wiem czy nadal wkladac ja w kombinezon, czy jej nie przegrzeje... blagam opiszcie w co ubieracie maluchy. Wspomne ze w wozku mam spiwor...

no wlasnie ja dzis bylam na takim dluzszym spacerku - lacznie z odwiedzeniem banku i zakupach w miesnym itp - i przyznam ze mala mi sie troszke zgrzala - ubrana byla w body+pajacyk bawełniany+pajacyk grubszy+kurteczka - no i ja tez mam spiwór - na glowie miala czapeczkle polarowa i te dwa kapturki od pajacyka2 i kurteczki ...nie byla mokra ale chyba troszke ja przegrzalam - ale chyba bardziej przez to sklepowanie:) - na koniec zrobila sie marudna..ja tez mam dylemat jak ubierac:confused:

reklama
Ja na spacer ubieram w body na krótki rękaw, bawełnianego pajaca, misiowy kombinezon z h&m, czapeczkę bawełnianą, na to zimową (ale dość cienką) i przykrywam kocykiem. Po powrocie ze spaceru Krzyś jest cały cieplutki, więc na pewno za cienko ubrany nie jest.

Ja jestem na przepustce w domu, malutka na sali pooperacyjnej do jutra rana a ja pojechałam do domu, bylam ją zobaczyć dwa razy do południa i po poludniu, ale szybko mnie wygonili. Jestem szczęściarą, ze dostaliśmy duże łózko w sali dwuosobowej z łazienką, bo inni rodzice to na podłodze na materacach. Pielęgniarki to nie wiem po co tam są, bo wszystko przy dzieciach robią rodzice łącznie z kąpielą i jeszcze mają pretensje jak matka nie może zostać z dzieckiem na noc i zostawia je same.
Tomograf wyszedł w miarę dobry, to się okaże z czasem, operacja podobno przebiegła pomyślnie, a ja szczęśliwa, że już po. Bardzo dziękuję za wszystkie myśli, kciuki i modlitwy, to naprawdę pomogło.
Wyobraźcie sobie, że przypadki przepuklin są tak rzadkie (0,04%) a dwa trafiły w tym samym czasie do tego samego szpitala - dziewczyna z córeczką z przepuklinką na nosie. No i tyle się naoglądałam na oddziale i nie tylko nieszczęść i chorób, beznadziejnych przypadków że mam dosyć (np 16-letni chłopak praktycznie warzywko, urodził się zdrowy, lekarze podczas CC zranili go w główkę, wdało się zakażenie, sepsa, itd a teraz nie chodzi, nie mówi, jest niepełnosprawny umysłowo)

Ewitko, cieszę się, ze wszystko dobrze przebiegło, trzymajcie się i wracajcie prędko zdrowe do domku :)

u nas nocka w porzadku, o pierwszej jedzonko, później o piątej, teraz mała śpi razem z resztą towarzystwa, a mnie sie już nie chciało
też mam dylemat co do ubierania dziecka szczególnie jak jest trochę cieplej, czy na zimowo, czy bardziej wiosennie ;/ póki co ubieram w body, pajaca lekkiego, na to dresik polarowy , kombinezon, czapka taka średnio gruba, przykrywam kocykiem, bo śpiworka nie mam w wózku

z ubieraniem to zawsze jedna warstwa wiecej niz na siebie + koc(my sie ruszamy)

Ewitko- strasznie sie cieszymy:))))))))))))))))
nakarmiłam Zuzankę i lecę na zakupy,pustki w lodówce:p

Milego weekendu

DZIEN DOBRY ''weekendowo'':-) Ewitka duzo zdrówka i szybkiego powrotu do domku zycze. Nocki u nas z przerwami ok.23,3,i 6 i tak jest praktycznie od początku,właśnie usną przy cycu;-) ja na spacerki ubieram;body,pajac,kombinezon,dwie czapeczki i mam spiworek w wózku jak jest zimno to wydaje mi sie ok ale juz coraz cieplej bedzie i tu właśnie tez dylemat czy nie za cieplo i z czego zrezygnowac:eek: co do krostek czy tradzikow to u nas czysciutko,tylko mamy jeszcze prosowki na nosku ale juz pomalutku znikaja na poczatku naliczylam 30 a teraz juz 20... tak wiec caly nosek jest w kropeczkach i nazwalam go kropianek:-) dzis u nzs juz słonko swieci. miłego dnia mamusie

Ewitka, bardzo się cieszę. Wracajcie szybko do domu.

Czekam na wołanie o jeść i mam zamiar iść na zakupy. Niech mąż "walczy" ;-)

Witam!

Ewitko: Ciesze sie bardzo, ze jet dobrze :-) Jestes bardzo dzielna kobieta i twoja malenka rowniez!

My tez po USG mozgu i jest wszystko dobrze! Ale swoje przezylam z mezem wczoraj, zreszta umiecie sobie to wyobrazic.

Zycze wszystkim udanego weekendu :tak:

reklama
Do góry