reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

ja farbowałam:)jest ok

apropo krostek na twarzy?
czy wyglądają tak? trądzik niemowlęcy - Szukaj w Google
połozna mi podpowiedziała tradzik niemowlęcy
Trądzik niemowlęcy – Wikipedia, wolna encyklopedia

,musicie w necie o nim poczytać,często uczula cebion-dawałam,dzika roża( w wielu herbatkach owocowych),maliny(piłam kisiel) no i nieszczęsny nabiał.Na kilku forach poszukałam o nim i wydaje mi się ze to to:(

lekarza mam dopiero za 3 tygodnie,nie chcę Zuzi ciagać więc zaczełam dietę eliminacyjną,zobaczymy.Mowi się że skaza wychodzi dopiero ok półtora miesiąca życia,wiecie dlaczego?bo wtedy zaczynamy poważne przygody z przychodniami(szczepienia itp),skaza jak ma wyjść to wyjdzie wcześniej,boję się że u nas wyszła wraz z wysypka na policzku.

u nas dziś mimo 8 stopni ostro wiało,brrr.Dzielnie łaziłam godzinkę:)

reklama
Ewusia31, dzięki za linki o trądziku. Właśnie go zdiagnozowałam u Uli :) Wszystko się zgadza, nawet przeklęty rumianek, bo smarowałyśmy z mamą jej tym oczy i buzię i owszem, na oczy pomogło, ale skóra się pogorszyła.
Becioo, ja wczoraj farbowałam włosy. Szczerze, to nawet nie sprawdzałam, czy to ma jakiś wpływ na pokarm, bo wątpię, by był. Na pewno pisaliby o tym w czasopismach i książkach o pielęgnacji niemowląt.

apropo krostek na twarzy?
czy wyglądają tak? trądzik niemowlęcy - Szukaj w Google
połozna mi podpowiedziała tradzik niemowlęcy
Trądzik niemowlęcy – Wikipedia, wolna encyklopedia

teraz wiem na 100% - Viki ma trądzik niestety..tak myslałam...na szczęście nie jest tak obfity, ale mamusię wkurza:) - to jakie sa na to sposoby oprocz czekania? u nas trwa to juz ponad prawie 3 tydzien...

często pije koperkową chociaż jej nie cierpię..,
pocieszylas mnie z tym masazem, ..nie wiem czy mam dosyc mleka,
po prostu musze jechać dzisiaj ściągnąć dwa szewki
wiec od rana odciągam pozostałości po tym co ona wypije i tego jest bardzo malo
a chciałabym uciągnąć chociaż jedna porcje zeby zdążyć zanim znowu zgłodnieje.

ale konkretnie ta z lidla tak rewelacyjnie dziala - np po herbapolu albo tej hippa - nic - a po tej w saszetkach z lidla - lord nelson sie zwie -rewelka :)))

Ostatnia edycja:
Viki- szybko pomaga dieta eliminacyjna,ja odstawiam nabial,kisielki owocowe,herbatki owocowe i cebion.Powinno być widać rezultaty po ok tygodniu.

Ufff a ja dopiero usiadlam na pupie i wszystko mnie boli....
Nasza od rana miala focha... od 10 do 14 zero snu, za to coraz wiekszy bek, bo zasnac nie mogla i znow smoczek be... ja chce cyca, ale ulewala i znow ryk, masakra. Pomogl spacer, wiec zjedlismy z mezem na szybko, w kombinezon, do wozka i na spacerek. Ale tylko maz i dziecko... ja pojechalam na zakupy hurrrraaaa!!!! Wydalam prawie pol tego becikowego! Jak wpadlam w szal w jednym sklepie to myslalam ze limit na karcie mi sie skonczy hehe, ale tego mi bylo trzeba, czuje sie o niebo lepiej :)
Byla u mnie polozna wyciagla nie jeden a trzy! szwy, po tych 7 ktore ostatnio wyciagla, masakra :/ to mnie pozszywal doktor ze normalnie nie rozszylabym sie ;)
Odnosnie spania u nas raczej w lozeczku, nawet zdarza mi sie ze przysne w nocy przy karmieniu, albo utulaniu jej, ale jak tylko sie przebudze to do lozeczka, wtedy jest luzniej bo juz we dwojke a nie we trojke...
Odnosnie krostek malej czasem cos wyskoczy, ale niedlugo schodzi!
Ewuska dzieki, wafelki wyeliminowane, soczek rozcienczony...

Mam pytanie ktore ciagle mnie nurtuje i nie moge znalezc odpowiedzi jednoznacznej! Mianowicie od jutra bedzie cieplej, no inie wiem czy nadal wkladac ja w kombinezon, czy jej nie przegrzeje... blagam opiszcie w co ubieracie maluchy. Wspomne ze w wozku mam spiwor...

Poza tym zycze milego wieczorku ja dzis szybko usne bo ledwo zyje.

teraz wiem na 100% - Viki ma trądzik niestety..tak myslałam...na szczęście nie jest tak obfity, ale mamusię wkurza:) - to jakie sa na to sposoby oprocz czekania? u nas trwa to juz ponad prawie 3 tydzien...

ale konkretnie ta z lidla tak rewelacyjnie dziala - np po herbapolu albo tej hippa - nic - a po tej w saszetkach z lidla - lord nelson sie zwie -rewelka :)))

viki-u nas przy Olku niestety nic nie działało, ale po jakimś czasie zeszły te krostki-musisz uzbroić się w cierpliwość :-) Narazie u Maksa nie widzę takich krostek, ale mam świadomośc, że mogą się jeszcze pojawić...
mam pytanie do mamuś chłopców-czy Wasi synkowie mają wodniaczki na jąderku? Bo mój Mały ma-starszy miał prawie do roku. Położna kazała siusiaczka podwijac przy przewijaniu, ale wkurza mnie, że przez to ciągle zasikuje ubranka. Moze są jakiś inne sposoby na wodniaki???

Ja tez ostatnio byłąm z mała u lekarza..diagnoza...trądzik niemowlęcy....jakas epidemia chyba :-)

Wszyskie objawy takie jak w wyżej wymienionym opisie...

u nas też jest trądzik - z opisem sie wtedy zgadza. Wolę to niż jakieś wysypki alergiczne.

My też mamy wodniaczki ale nikt nie kazał podwijać siusiaczka, każdy mówi, że się samo wchłonie.

A tak w ogóle to wymiękam, bo całe dnie jestem sama a synek od 15 to już spać nie chce. Tylko cyc i rączki albo nagle zaczyna płakać i nie wiadomo o co chodzi. I tak ostatnio codziennie.

Ciekawe jak tam Ewitka i Agniesia, czy już po zabiegu?

reklama
Do góry