reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza

reklama
Hej włąśnie wróciłam z USG :tak:. Dzidzia jest śliczna:tak::-). Napatrzeć się nie mogliśmy. Kruszek taki ruckliwy że aż lekarz się śmiał że musi go tak gonić:-D. No i przedewszystkim jest zdrowiuśki, wszystko w jak najlepszym porządku:tak::-). Bardzo mi ulżyło a doktorek powiedział że możemy spać spokojnie:tak:;-), uffffffff:tak:;-).
Katik bardzo się cieszę że u Was też wszystko dobrze:tak:.

Hej włąśnie wróciłam z USG :tak:. Dzidzia jest śliczna:tak::-). Napatrzeć się nie mogliśmy. Kruszek taki ruckliwy że aż lekarz się śmiał że musi go tak gonić:-D. No i przedewszystkim jest zdrowiuśki, wszystko w jak najlepszym porządku:tak::-). Bardzo mi ulżyło a doktorek powiedział że możemy spać spokojnie:tak:;-), uffffffff:tak:;-).
Katik bardzo się cieszę że u Was też wszystko dobrze:tak:.

suuuuper:-) cieszymy sie jak nie wiem co:-)

i za razem smutki mam bo moja wizyta dopiero 5 pazdziernika....... ech....ale dzidzius bedzie pewnie juz taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaki duzy:-D

Dzieki dziewczyny... jeszcze do siebie nie doszlam. Maz zlapal mnie pare razy jak siedze na sofie, patrze przed siebie i sie usmiecham... A ja myslami wracam do tego co widzialam na monitorze, i tak mi cudnie na serduszku sie robi...
Juz nawet mezowi zaproponowalam bysmy auto sprzedali i maszyne do usg kupili, moglabym stale dzidzie podgladac :-D:-D:-D:-D:-D

Marlenka, gratulacje.... Wiec tez macie dzis Superdzien!

Jestem!!!!!

Miałam dziś robione usg przez brzuch, maluch leżał, serduszko pięknie biło -po jakimś czasie zaczął podskakiwać i obracać się do nas pupom:-D:-D:-D pan doktor stwierdził że chyba nie chce żebyśmy go podglądali:biggrin2::biggrin2::biggrin2: te skoki były cudowne -aż widziałam jak S się oczy zaszkliły -super!!!!! ma 4,3cm ale ma jeszcze czas żeby urosnąć więc nie panikuję i nie porównuję.
W środę za tydzień mam genetyczne i uwaga -gin kazał mi męczyć lekarkę żeby już podejrzała co będzie:szok: bo ponoć jak będziemy mieli szczęście to już można zobaczyć:biggrin2: ale jak maluch tak zaszaleje jak dziś to nie ma szansy nic zbadać -skakał jak Małysz:biggrin2:
Później poszliśmy na lody i zjedliśmy właśnie kolację i kładę się z wrażenia:tak:
Test PAPA w przyszłym tygodniu kolejna wizyta 7.10
Trzymam kciuki za wsystkie dziewczyny i ich maluszki

dziewczyny, powiedzcie mi, bo juz zglupialam, jak to jest z tymi badaniami genetycznymi. Bo ja dzis umawialam sie na USG 3D wlasnie w celu wykrycia tych wad mozliwych i laska mi powiedziala, ze to usg to podstawa i dopiero jezeli ono wyjdzie nie tak jak powinno, to robi sie inne badania (krwi itd). A w necie widze, ze usg i badanie krwi powinny byc robione razem i podiero one razem daja jakis obraz rzeczy. Jakies sugestie od Was?

Aga po pierwsze - to nie wiem czy usg 3d jest najlepsze do oceny mozliwych wad genetycznych. Mysle, ze chyba najlepiej to robic na normalnym 2d, bo tylko wtedy jest mozliwosc dokladnych pomiarow dziecka. 3d masz tylko w celu "urozmaicenia ogladalnosci".
po drugie - ja usg genetyczne mialam dzis, i prosto z usg poszlam na pobieranie krwi, wlasnie jako dedatek do tego badania. Tak wiec mysle, ze jest to nierozlaczne...

Marlenka 2233,
Katik i
13x13:

super, że macie to już za sobą i śpicie spokojnie, serdecznie gratuluję zdrowych ruchliwych dzieciaczków i cieszę się razem z Wami,
ja mam USG pierwszego stopnia jutro o 18:20 i jeszcze trzymają mnie nerwy,
trzymajcie kciuki, by było dobrze :-)

reklama
dziewczyny, powiedzcie mi, bo juz zglupialam, jak to jest z tymi badaniami genetycznymi. Bo ja dzis umawialam sie na USG 3D wlasnie w celu wykrycia tych wad mozliwych i laska mi powiedziala, ze to usg to podstawa i dopiero jezeli ono wyjdzie nie tak jak powinno, to robi sie inne badania (krwi itd). A w necie widze, ze usg i badanie krwi powinny byc robione razem i podiero one razem daja jakis obraz rzeczy. Jakies sugestie od Was?

Wykonuje się samo USG krew o PAPA ci pewno chodzi wykonuje sie po jakims tam wieku ( ale nie wiem chyba 30 czy 35 lat ) albo jak sa wskazania zeby go robić , poronienia , choroby w rodzinie itp

Do góry