Dziekuje Wam Kobietki za wsparcie moralne...
Niestety,ale wiem jak wyglada sluzba zdrowia w Polsce-Warszawie(przeze mnie zamieszkiwanej jakis dluzszy czas temu),ale to co sie dzieje tu,wcale nie jest lepsze.
Nie bede pisala o innych specjalistach,bo to w sumie forum CIEZARNYCH DAM ;-),ale potwierdzam co mowilam wczesniej.Lepiej jest w Polsce,i lepiej zaplacic i zrobic prywatnie w Polsce,badania etc...,niz tutaj "u mnie".(dodam tylko,ze na operacje kolana czekalam 2msc w prywatno-publicznej klinice).
Tutaj niestety,ale lekarz prywatnie nie kosztuje mnie 100zl=25euro,i wcale nie ma wyrownanych cen.Bo np. srednia placa w Polsce to 2tys zl,a gin prywatny bierze 100-200zl+badania idem,tutaj srednia placa to 1200euro,a wizyty sa OD 150-200euro jak pojdzie dobrze,plus badania kolejne "100-200"Euro.
Do tego,w Polsce sa jeszcze badania za ktore nie trzeba placic,a tutaj sa "bilety" z platnosciami obowiazkowymi.Nawet glupia wizyta u publicznego ginekologa kosztuje 30euro.Tu,nawet jak jestes super ubezpieczony to za wszystko placisz.
Jedynie teraz w ciazy,za podstawowe badania i kolejne wizyty nic nie biora,ale jak cos jest extra,to budzisz sie z mysla na koniec miesiaca,ze wszystko kosztowalo cie 1/3 dochodu.Tym bardziej,ja jak mam problemy z pecherzem i jelitami.
Do Polski jezdze raz na rok-na pare dni,a teraz to sie nie moge wogole ruszac,wiec pozostaje mi miec nadzieje,ze trafie na jakiegos NAPRAWDE NORMALNEGO lekarza,ktory sie nami troche zajme...a nic do tej pory,robie jak kobiety sprzed wiekow...opiekuje sie nami samodzielnie,ufajac ze na tym zle nie wyjdziemy.
Przykro mi Kobietki,ze Wam tak truje,ale cos mam nie takie dni i wkurzam sie troche,zamiast byc spokojna i cieszyc sie zyciem
Obiecuje poprawe w najblizszym czasie ;-)
uszy do góry:-) bedzie dobrze a smutki szkodzą smerfusią więc jest ogolny zakaz:-)
i w ogole komu sie wygadasz jak nie nam..??:-)
ktoś mądry własnie chyba po to wymyślił forum zeby sobie ulzyć i swojemu najblizszemu otoczeniu nie zaszkodzić za bardzo:-):-):-)
3maj sie, utul brzusio i byle do kwietnia
buziaki