reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

reklama
z kazdymi ktore kiedys bralam robilam przerwe, ale przy Cerazette wlasnie sie nie robi...
Nie wiem czy to czasem nie ma wplywu na to, ze to najlepsza tabletka dla karmiacych, i dlatego nie robi sie przerwy??... Po skonczeniu karmienia nalezy ja zmienic na inna.

A tak wogole dla tych, ktore uparcie twierdza, ze hormony z tabletki przenikaja do mleka:

Od 2 lat dostępna jest w Polsce tabletka antykoncepcyjna nie zawierająca estrogenów - Cerazette. Jest ona przeznaczona dla kobiet karmiących piersią i tych, u których stosowanie estrogenów jest niewskazane. Ze względu na unikalny skład Cerazette chroni kobietę przed nieplanowaną ciążą nie wpływając na jakość i ilość pokarmu oraz rozwój dziecka.

Katik w ulotce pisze, że minimalne ilości przenikają. A co do ilości to mnie przy Igorze zaczął pokarm zanikać, nie twierdzę, że na 100% po cerazette, bo pokryło się to też z tym, że do pracy wróciłam, ale odstawiłam tabletki i było lepiej. Teraz się bacznie obserwuję, a raczej moją laktację ;-)
Ja tyż jeszcze @ nie dostałam, ostatnio miałam jak Młody miała jakieś 7 miesięcy.

Ja jeszcze nie mam @, chociaz nie karmie piersia. Przed ciaza musialam brac luteine zeby @ przychodzila i teraz nie wiem czy moge liczyc na to, ze mi ciaza ureguluje te sprawy, czy nie... Troche sie boje, ze bede poza domem jak dostane @ i nie bede miala podpaski przy sobie...

hm u mnie też cisza ale ostatnio miałam plamienia:eek:
Gdzieś czytałam że tak może być podczas karmienia i to nie @
ale czy ja wiem czy to normalne???:sorry:

Do gina 22 września...
śniło mi się ze mówił "gratuluję jest pani w ciąży":eek::szok:
oby to tylko był sen...

Dziewczyny a Wy już wszystkie dostałyście okres??? U mnie jeszcze nic, kompletnie. Nie narzekam w sumie, bo ja też z tych cierpiących raz w miesiącu
ja Hanie karmilam rok i dwa miesiace okres dostalam bodajze po 12 miesiacach
teraz cos tam mialam miesiac temu al bardziej bym to plamieniem nazwala niz okresem
tabsów nie biore

ja okresu nie mam- ale niestety po tym pier******* zastrzyku od czerwca mam non stop plamienia. Miałam dwa tygodnie spokoju i od nowa teraz...już mi to krwawienie uszami wychodzi - 9 miesięcy spokoju a teraz od kwietnia non stop. 25GO sierpnia idę do gina. Niec zobaczy czy wsio jest oł rat i przepisze mi inną metodę antykoncepcji bo tych zastrzyków nie tknę...

reklama
A jak jak już pisałam biore AZALIE i maiałam tylko raz krawienie i nic i nie wiem tez sie troche boje ale u nas to raczej ciąża wykluczona ... Moze tak ma byc, że bpry nich okresu nie ma. A propo kobiety mam jeszcze ostatnie opakowanie i musze sie wybrac do gina ale powiedzcie mi czy jak przestalam karmic to musze je zmieniac czy moge zostac na tych ?

Do góry