reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

Ja już po wizycie Melissa ładnie urosła ma już ok. 2500g, niestety nadal łepetynką w górę i nie zanosi się na to ze się okręci. Moja gin proponowała mi poród sn ale powiedziałam że mnie ta wizja przeraża (pytała czy się głupot naczytałam, powiedziałam jej że jak bym jeszcze coś poczytała to bym na zawał zeszła) i jednak mimo wszytko wybieram cesarkę i jeśli rozwarcie do 31.03. jakoś drastycznie się nie powiększy to mamy nadzieję ze 12.04. idę do szpitala i tam wyznaczą mi datę cesarki. Moje leżenie już odwołane:-) mam się tylko nie przemęczać i wytrzymać do "po świętach". Z ordynatora się pośmiałyśmy i tez mi powiedziała ze nie mam się nim przejmować.:-p

No i oczywiście mam tego streptococośtam :wściekła/y: i będą nas faszerować antybiotykami:baffled:

Super że Melisska tak fajnie przybrała na wadze.

reklama
Ja już po wizycie Melissa ładnie urosła ma już ok. 2500g, niestety nadal łepetynką w górę i nie zanosi się na to ze się okręci. Moja gin proponowała mi poród sn ale powiedziałam że mnie ta wizja przeraża (pytała czy się głupot naczytałam, powiedziałam jej że jak bym jeszcze coś poczytała to bym na zawał zeszła) i jednak mimo wszytko wybieram cesarkę i jeśli rozwarcie do 31.03. jakoś drastycznie się nie powiększy to mamy nadzieję ze 12.04. idę do szpitala i tam wyznaczą mi datę cesarki. Moje leżenie już odwołane:-) mam się tylko nie przemęczać i wytrzymać do "po świętach". Z ordynatora się pośmiałyśmy i tez mi powiedziała ze nie mam się nim przejmować.:-p

No i oczywiście mam tego streptococośtam :wściekła/y: i będą nas faszerować antybiotykami:baffled:

nO TO W SUMIE DOBRE WIEŚCI pewnie się uspokoiłaś troszkę

Ella - powodzenia jutro !!

nO TO W SUMIE DOBRE WIEŚCI pewnie się uspokoiłaś troszkę

Ella - powodzenia jutro !!

No w sumie bardzo dobre poza tym streptococośtam, mąż z tej radości że z nami wszystko o.k. zniknął gdzieś z kumplem pewnie na piwo poszli, ehhh faceci a ja siedzę sama w domu ale przynajmniej córci paputki poreperowałam :-p

Ella POWODZENIA!

Elma
2500 to juz porzadna waga
wszystko na dobrej drodze
a teb paciorkowiec to nie Ty jedna tu masz, dobrze ze zdiagnozowany, bo leczony malej nie zaszkodzi
a wiec pozytywnie
ciesze sie

Elma ciesz się że wykryto tego drania. Dostaniesz antybiotyk i będzie ok...
Ja sie modle żeby dotrwać do czwartku bo wtedy mam dopiero dzwonić po wynik ...

Elma maleńka już nie taka mała.
Dobrze, że wszystko ok. tylko oszczędzaj się kobito jeszcze, żeby rozwarcie nie było większe.

meldujemy się po wizycie u gin. z malutką wszystko w porządku wód płodowych tyle co trzeba, tętno 143, serduszko ślicznie bije nawet udało mi się zobaczyć twarzyczkę w całej okazałości śliczniutka moja Natalka:-) na pełne USG z pomiarami umówiłam się na 31 marca więc wtedy będę mogła powiedzieć więcej. A ja na moją obniżoną morfologię dostałam 2x dziennie Tardyferon Fol. mam nadzieje że wyniki się poprawią po kilku dawkach.

Mamusia87 aż sobie z ciekawości spojrzałam cóż to za wynalazek ten Tardyferon Fol.,wygląda, że to mieszanka żelaza, kwasu foliowego i wit.C.Też miałam kiepską morfologię, lekarz przepisał mi Hemofer i wit.C, a do tego jeść jak najwięcej białka bo, jak się wyraził, "Bez białka, to się tylko stolec ufarbuje" :-D I miał rację, dwa miesiące z żelazem i białkiem (mleczko, serki,chude mięso), a wyniki (dzisiaj odbierałam) lepsze niż na początku ciąży :-)

reklama
Mamusia87 \ a do tego jeść jak najwięcej białka bo, jak się wyraził, "Bez białka, to się tylko stolec ufarbuje" :-D I miał rację, dwa miesiące z żelazem i białkiem (mleczko, serki,chude mięso), a wyniki (dzisiaj odbierałam) lepsze niż na początku ciąży :-)

ooo dzięki za informację o tym białku to nie wiedziałam :-)

Do góry