Hej ja właśnie wróciłam ze szpitala, bolało mnie podbrzusze i pojawiły się skurcze ale na szczęscie wszystko jakoś przeszło, rozwarcie bez zmian nadal na centymetr młoda nadal pośladkowo i pan doktor (na marginesie kawał chama i gbura ale olałam go) powiedział mi ze i tak będe rodzić naturalnie bo to moja druga ciąża, PO MOIM TRUPIE!!!!! nie mam ochoty żeby mnie może rozerwało w gwiazdę, mam zamiar mieć jeszcze normalne życie seksualne a nie ze jak mówi Chylińska rozklapiocha mi zostanie co to nie! Może potem będę się musiała męczyć z nietrzymaniem moczu itp. chyba ich pogięło!
Kidys czytałam o takim przyoadku w jakimś szpitalu był gdzieś watek na jakimś forum i tam chcieli zmusić laskę do takiego porodu . To ona kazała im napisać pismo że to na ich odpowiedzialność bo ona się nie zgadza i że gwarantują , że ani jej ani dziecku nic się nie stanie . Skończyło się CC . No i może warto poszukać co na to PTG ? Zaraz poszukam zresztą
No i mam
Wskazania do cięcia cesarskiego w położeniu podłużnym miednicowym płodu
- Za wskazania do cięcia cesarskiego w przypadku położenia miednicowego płodu należy przyjąć pierworódki bez względu na rodzaj ułożenia płodu.
- W wybranych przypadkach położenia podłużnego miednicowego płodu, po uwzględnieniu przeciwwskazań, należy podjąć próbę wykonania obrotu zewnętrznego płodu.
- Poród z położenia podłużnego miednicowego płodu może odbyć się drogami natury przy odpowiednich warunkach współmierności płodowo-miedniczej (obszerna miednica kostna, masa ciała płodu <3500 g) oraz przy akceptacji takiego rozwiązania przez ciężarną
wydrukuj to sobie gdzieś i jak coś powołuj się na ten przepis , bo z niego wynika że nikt nie ma prawa Cię zmusić do takiego porodu . Dwa że pewnie w szpitalu podsuną Ci dodatkowy papier na temat tego że wyrażasz zgodę na próbę takiego porodu
Ja się zagłębiałam w te ich przepisy bo u mnie jeśli chodzi o CC to też muszą mi zrobić bo ja też bym musiała wyrazić dodatkową zgodę na próbę porodu SN . Także trzeba uważać co się podpisuje i jak coś robić afere.
U nas w szpitalach jednym słowem robią sobie co chcą i licza na to że głupia baba nie wie jakie ma prawa