reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki u lekarza

dziewczyny w nocy miałam niemiłe zdarzenie - jak zwykle powędrowałam do łazienki na siusiu a tam na papierze coś co przypominało śluz - z odrobiną krwi - oczywiście już nie zasnęłam, więc od trzeciej rano przechodziły mi przez głowę różne myśli.

Dzwoniłam już do mojego gina - powiedział, że to może być wynik badania - kazał się obserwować i gdyby sytuacja się powtórzyła to mam dzwonić.
jakbym mało zestresowana była - to jeszcze to :( normalnie aż płakać mi się chce

kurde to tak czopowato wyglada
a mialas badanie z wziernikiem?
czy tak jak zwykle?

reklama
dzien dobry,
dziewczyny trzymajcie kciuki, dzis mam termin w szpitalu na 11, ciekawe co tam wyjdzie i czy rzeczywiscie moja kruszynka nie rosnie...moj maz wzial sobie urlop i pojedzie ze mna:-)
Trzymam kciuki, zaloze sie ze wszystko bedzie dobrze, a Malusia urosla!!!!!!!!!!!!!

dziewczyny w nocy miałam niemiłe zdarzenie - jak zwykle powędrowałam do łazienki na siusiu a tam na papierze coś co przypominało śluz - z odrobiną krwi - oczywiście już nie zasnęłam, więc od trzeciej rano przechodziły mi przez głowę różne myśli.

Dzwoniłam już do mojego gina - powiedział, że to może być wynik badania - kazał się obserwować i gdyby sytuacja się powtórzyła to mam dzwonić.
jakbym mało zestresowana była - to jeszcze to :( normalnie aż płakać mi się chce
Oj Nata Slonce trzymaj sie cieplo, do lozka i lez. Oby to jednak nie czop!!!!

dzien dobry,
dziewczyny trzymajcie kciuki, dzis mam termin w szpitalu na 11, ciekawe co tam wyjdzie i czy rzeczywiscie moja kruszynka nie rosnie...moj maz wzial sobie urlop i pojedzie ze mna:-)

powodzenia!!

mam nadzieję ze to faktycznie po badanku, bądż dobrej mśli i leż, musi być dobrze!!

wronka paciorkowce to bakterie i wymaz w kierunku zakażeń bakteriami wystarczy, jak wyszło że nie ma to nie ma:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dziewczyny mam te wyniki juz przy sobie ale nic tu nie widze, nie znam sie kurcze na tym :( widze tylko ze toxo ujemnie wyszlo , na reszcie się nie znam, ale wstyd...no i niepokoj dalej pozostał.
dzwoniłam do gin i w czwartek jak bede w szpitalu posiew odbierała to zebym do niej z tymi wynikami przyszła,bo akurat ma dyżur....no i bede sie tak stresowac do czwartku

Pulka to prześlij nam te wyniki, może coś poradzimy i podpowiemy. :tak:

beti kupujesz w aptece pojemnik na mocz posiew. Rano podmywasz się dokładnie i porządnie spłukujesz, no i siusiasz do pojemnika - najlepiej najpierw troszkę nasiusiać do kibelka a potem dopiero do pojemniczka, no i pamietaj by nie wkładać do środka palców tylko trzymać z zewnątrz pojemnik.

Justa jak po wizycie?

Co do posiewu u mnie jest opis: wymaz z pochwy na obecność grzybów drożdżopodobnych, gardnerelii vaginalis i GBS. Dodatkowo są informacje o florze bakteryjnej i ilości Lactobacillus Species (to akurat ma być licznie).

My po wizycie. Młody przystopował i jest idealnie w 37 tygodniu z wymiarami. Szyjka długa, zamknięta. Posiew pobrany mam dzwonić za tydzień we czwartek po wynik.
Jak nie urodzę do tego czasu to 30 marca kolejna kontrola.

A co do Ospy to lekarz powiedział że takie maluchy dostaja przez łożysko moje uodprnenie i do 6 m-cy są chronione :-) takze uffff

Agnieszka
to rzeczywiscie ulga z ta ospa
a z szyjka to obstawialam ze cos u Ciebie ruszylo
bo tez
cie klulo i to druga ciaza...
ale najwazniejsze ze wszystko ok z MAreczkiem

reklama
Do góry