reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

Dagsila - jakie masz ostatnie pomiary Malej?

Karola - pisalas ze w 29,3dniu miala 1317gram
czyli
29 tc- 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)

Siatka centylowa to mniej wiecej mozna tak okreslic, ze do 10 centyla to dzieci z niska waga, do 50 dzieci z waga w normie, a do 90 dzieci duzo wieksze.

U mnie w 28 tyg dzidzia wazyla 1900 gram.

Powrotu do zdrowka i wszytskiego naj dla dziewczyn. Bedzie dobrze...

Ja na wizyte w poniedzialek pedze i dobrze, gdyz wczoraj wieczorkiem zaczal mi twardnuiec brzuszek i po raz pierwszy czulam przy tym taki kłujący ból... Ale nie nakrecam sie, mam tylko nadzieje ze szyjka zamknieta i juz bardziej sie nie skraca.

Buziaki kochane...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Hej dziewczyny, mąż podrzucił mi laptopa ale nie mam siły czytać, ręce mnie bolą bo leżę non stop pod kroplówką.
Jesteśmy w szpitalu od czwartku rano, z moją wątrobą jednak nie do końca wesoło, podają nam kroplówki i dożylne antybiotyki.

Humor mam jednak ok, bo moje maleństwo zdrowe - waży już 2200 :tak:
Forget - Mistrzyni pozytywnego myslenia. Sciskamy cieplo, jestescie pod dobra opieka. Trzymajcie sie!!!!!!!!!!!

Niestety Justa nadal milczy, a ja nie chce ponaglac kolejnym sms bo to moze byc nie na miejscu. W kazdym badz razie denerwowalam sie caly wieczor, ze do 2giej w nocy siedzialam na kibelku i myslalam ze do rana nie zejde :no::zawstydzona/y:
A jak poszlam spac o snily mi sie naprzemiennie porody, dzieci, ubranka i inne takie.............

Forget trzymaj się:tak:, dobrze,że malutka zdrowa i duża dziewczynka;-)

justa odezwij się kochana, bo my tu osiwiejemy z tej niewiedzy.

A ja przez te wszystkie sensacje miałam ciężką noc. Snilo mi sie ,że rodzę (pierwszy raz). Normalnie ten sen byl taki realistyczny,że odczuwałam wszystkie skorcze i bole parte:szok:. Obudzilam sie lekko zdziwiona.

Witajcie :tak:

Ja też od wczoraj myślami z Justyną...:-(oby się szybko odezwała i z dobrymi informacjami....:sorry:

Ba- dobrze, że się do nas regularnie odzywasz i wszystko jest pod kontrolą :tak:
Forget- podziwiam za spokoj i opanowanie- bądź nadal taka dzielna i napewno wszystko będzie dobrze!:tak:
Nie dajcie się dziewczyny! Już niedługo! ;-)

U mnie część przypadłości ciążowych przejął mężuś po tej mononukleozie- bo nie dość że był w tym szpitalu też na kroplówkach na leczenie wątroby bo choroba bardzo ją osłabiła (ale już wyniki w normie) to jako pamiątka i bonus po wenflonie zrobiło mu się zapalenie żył i jakieś zakrzepy więc tj nasza Waniliowa robi sobie od wczoraj zastrzyki w brzuch :confused2:

Ja się trzymam w miarę, ale bóle brzucha bardzo częste :confused2::sorry: no i Mała chyba mnie już nie kocha bo taki armageddon mi od środka robi że jestem cała obolała:eek:- łapkami wyma****e po pachwinach i je tam zawzięcie wbija jak patyczki, głową skacze po pęcherzu, że aż kłuje, a nóżkami oczywiście po żołądku i innych wnętrznościach które mamy nad macicą obecnie :confused2::eek:;-)

Niestety Justyna nadal sie nie odezwala. Kurcze u niej najbardziej "podbramkowa" sytuacja, ogromnie sie denerwuje :-:)-:)-(

justa , forget- przesyłam wam pędzace stado pozytywnych myśli . łapcie od wiecznej optymistki musi być dobrze:tak:

Siatka centylowa to mniej wiecej mozna tak okreslic, ze do 10 centyla to dzieci z niska waga, do 50 dzieci z waga w normie, a do 90 dzieci duzo wieksze.

Siatka to takie statystyki , jeśli dziecie jest w 90 centylu oznacza to że średnio tylko 10% dzieci jest od niego większych w tym samym okresie rozwoju jak tu ma to miejsce czy wielku jak to sie sprawdza po urodzeniu . czyli jak mamy dzoecie w 50 centylu to takiego średniaczka .

reklama
Do góry