Magda ciosek no jakby się przeżyć nie dało to nikt by jej nam nie zlecał
ale skoro można sobie ulżyć w przeżywaniu to ja chętnie
Jestesaniolkiem no mi akurat słodkie srednio wchodzi więc niedobrze mi na samą myśl:-(
Justa24 nie mam pojęcia kiedy się to robi -ja idę w 21tc
Katik skoro nie lubisz to mam nadzieję że nikt Ci nie każe go pić;-)
Aniam141 dzięki za poradę
mi lekarz kazał zrobić teraz to robię -nie mam problemów z glukozą (ostatni poziom sprzed tygodnia 86) więc będzie z głowy
Kasiorka22 masakra -właśnie o to "niedobrze" mi chodzi...
Forget me not Ty jesteś zaprawiona w boju -to już na lunch glukozę możesz pić -ja jak mam wypić słodką herbatę to mam odruch
Elvie no nie wiem czy to tak -ja mam iść pobrać krew na czczo i później po godzinie od wypicia -żeby porównali wyniki -nie słyszałam o tym że mam sobie sama wypić i tak bez porównania to co za badanie? już przed wypiciem cukier może być nie taki... no ale się nie znam
Kasia.j co Ty mówisz -kobieto -prawdziwa matka polka -dasz radę i z następną trójką
Coyote w końcu jesteś!!! kciuki zaciśnięte
O mam o teście glukozy -to robię go za wcześnie wynika...
Na samym początku ciąży ginekolog kieruje kobietę na badanie, które pozwala oznaczyć poziom glukozy w surowicy krwi. Jest wykonywane na czczo. Nawet jeśli jego wynik jest zupełnie prawidłowy, każdej kobiecie między 24. a 28. tygodniem ciąży powinno się przeprowadzić test doustnego obciążenia glukozą (50 g). Po godzinie od wypicia wody z glukozą pobiera się krew i oznacza poziom stężenia glukozy. W czasie tego badania kobieta nie musi być na czczo, nie ma także znaczenia pora dnia ani czas, jaki upłynął od ostatniego posiłku. Za prawidłowe uznajemy stężenie glukozy w surowicy krwi poniżej 140 mg%. Jeśli poziom cukru wynosi od 140 do 180 mg%, należy wykonać test obciążenia 75 g glukozy. Nieprawidłowe wyniki oznaczają konieczność wizyty w poradni diabetologicznej. Jeżeli natomiast test obciążenia 50 g glukozy jest nieprawidłowy, ale wynik drugiego testu jest prawidłowy, w 32. tygodniu ciąży należy wykonać jeszcze raz test obciążenia 75 g glukozy.
A na TVN jest o śmierci łóżeczkowej -częściej dotyczy dzieci śpiących na brzuszku i z rodzicami oraz do 1 roku życia miedzy 2-4 miesiącem -badania nie wykazują przyczyny śmierci...