Elma ja też jestem ze wsi i raczej nie o pochodzenie tu chodzi a o podejście do sprawy -przykro mi ale jak z mojej wsi ma babka wsiąść w autobus i jechać w kolejkę do przychodni (bo nie każdą na prywatnego lekarza stać) od 5 stać, później powtórka za miesiąc albo i dłużej na wizytę -to niejedna wątpi -i to nie stara baba a młode dziewczyny! a na wsiach odsetek badających się jest mniejszy bo dosepność do lekarza mniejsza -w Wawie to ja mam wrażenie ze babki chodzą bo im się w domu nudzi!! bo ją gardło drapie -a Ty stoisz z nosem czerwonym i chrypą jak diabli... zresztą o miastowych też tu różnie piszą a nikt się nie bulwersuje. A moze wątek na "dzień agresora"
my się wyładujemy a zawsze znajdzie się ktoś do dyskusji -taki mały forumowy sparing -rozumiem bo też tak mam. Takie bez urazu walki na miecze
Mamusia87 tak o ile nie będzie miał wglądu do wyników -ale to jest Polska
:-)
Aga2010 no w mieście to są dopiero "kwiatuszki"
szczególnie jak w lecie do autobusi wsiądziesz to się da poczuć "jestem z miasta to czuć"
-ale oczywiscie też nie wszyscy miastowi żeby znowu któraś sie nie poczuła urażona
Justa24 świetny pomysł -ale w Polsce jak nie wiadomo kto ma za to placić -to niech płaci kazdy tylko nie państwo. Więc nie NFZ tylko pracodawca albo najlepiej z własnej kieszeni bulić...
Forget me not no to prawda -już wcześniej pisałam że w Polsce są takie stadia raka nieleczonego... a nasze składki szybciej idą na raka płuc u palaczy niż na badających się ludzi u których coś się zaczyna dziać -niestety
Gosienkag76 ja u siebie znalazłam guzka jak miałam lat 19 -myślisz że ktoś coś z tym zrobił? nie bo po co wycinać jak jestem za młoda -ak bedę starsza to moze akurat na to zejdę -od lekarza zależy wiele jak piszesz
Jesteśaniołkiem hahaha dobre -zmuszanie do sikania!! nie lykaj tak kochana -bo to nie o Tobie było -jak to pisałam pomyslalam że możesz się obruszyć ale uznałam że już jesteś ponad to... następnym razem zaznaczę "nie dotyczy jestesaniołkiem"
Kamisia1101 Ci ludzie byli bardziej chorzy niż tylko na świńską grypę -dlatego nie ma co panikowac -trzeba na siebie uważać i tyle.
Aniam141 oj nie wszystkie....
Wronka tak miałam ja -za siebie mgę powiedzieć -w obydwu ciążach pomimo że odległosć między jedną a drugą nie była duża -no i właśnie lekarz powinien wypisać skierowanie -oczywiście za Twoją zgodą bo nic na siłę -ale zapytać powinien. Nie zdziwiłabym się jakby w papierach było napisane "odmówiła badań"
Anik567 gratuluje chłopaczka!!!
kochana na pewno maluch nadrobi -mocno wierzę i mocno trzymam kciuki... czekam na następną wizytę i wieści. Może idź do lekarza wcześniej niż za 2 tyg? może już powinni reagować? zadzwoń do kogoś innego i poradź się!
Basia0412 o konował jeden!!! bydlaki -takich to nawet w narkozie trzeba pilnować
Aniez lubię czytać Twoje posty... nawet gdybym się z nimi nie zgadzała -a się zgadzam -i tak bym nie dyskutowała:-) nie myślałaś o polityce
Marlenka2233 czekam na wieści od gina
Wesoła24 ja też czuję ruchy nisko -raz nisko raz pod pępkiem -zapytaj o to lekarza proszę i trzymam kciuki za wizytę. Cieszę się że już czujesz i jesteś spokojniejsza -co do badań Twoja wola kochana
Iza813 a masz wykrztuśny czy przeciwkaszlowy -bo jak wykrztuśny to na noc nie bierz bo może on Cie tak męczy...
Co do Panów -cóż oni umierają przy 37 stopniach , a 37,4 to już testament spisują
tak to z nimi jest
Co do badani apołówkowego -ostatnio usłysząłam w klinice w której chcę je robić że to nie jest genetyczne a normalne połówkowe i to co tu oceniają to standard -ciekawe że za cenę 250 zł takiego standardu nigdzie nie znalazłam bo ceny mieli kosmos
Poradnia USG Agatowa
Tutaj jest link i wypunktowane co oceniają -na niektórych "genetycznych" widziałam mniej parametrów -czasem może warto dobrze poszukać...
Forget me not -ja jestem za badaniami z nagraniem usg i samego badania -bo lekarz kiedy jest nagrywany nie jest tak skory do przeoczeń;-)