reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza

No własnie czy te "bulki" to mogą być kopnięcia maluszka? Wczoraj jak leżałam wieczorem w łóżku to mi strasznie w brzuchu bulgotało i tak jakoś dziwnie więć położyłam rękę na macicy i nagle bach, jakby kopniak - czy to moje maleństwo?

moim zdaniem to twój maluszek :tak: gratuluje pierwszego boksa :-)

a ja dzisiaj po raz pierwszy wykorzystałam to że jestem w ciąży i poszłam do lekarza bez kolejki (ale to tylko dla tego że myślałam że ducha wyzionę całą noc dusił mnie okropny kaszel aż brzusio mnie rozbolał) lekarz przyjął mnie bardzo miło tylko te spojrzenia babć na korytarzu hehe chodź raz to ja byłam tą niedobrą co wpycha się bez kolejki ale dla mnie zdrowie mojego maluszka jest najważniejsze

reklama
Witam was kwietnióweczki na tym wątku:-)
Ja już się denerwuję coraz bardziej bo mam dzisiaj 20t 1d i nie czuję dalej ruchów dzidziusia. mam tam jakieś bulknięcie, albo przelewanie ale jakiś kopniaczków mocniejszych żebym czuła że to jest to nie mam:-(W czwartek mam wizytę połówkową u gin to się okaże czy wszystko oki i co ma pomiędzy nóżkami:-)

Mnie nadal bardzo boli rozciągająca się macica. Cały czas ten dziwny ból czuję podczas siadania, chodzenia itd...Powiem że nie jest to miłe.
A tak poza tym to czuję się wyśmienicie:-)
moj gin mowil ze do 22tc powinny sie pojawic pierwsze "kopniaki", wiec nie martw sie..... ja tez nic wielkiego nie czuje , tylko mam takie uczucie jakby ktos mi palca od srodka wciskal w scianke macicy i to rzadko 3-5razy dziennie, ale to takie delikatne jest....
Choćjuz raz porzadnie kopniety pecherz mialam....

Jeszcze się doczekacie wielkich kopniaków :-D na razie dzieciaki są malutkie to mają dużo miejsca do brykania- potem nadal będą brykać, a miejsca będzie mniej :-D to kopniaki będą wprost proporcjonalnie mocniejsze :-D

cześć dziewczyny :-(
w złym nastroju, ale powód napisałam na ogólnym, więc się nie będę powtarzać. Chciałam się pochwalić że jedyna miła rzecz która mnie dzisiaj spotkała to taka, że umówiłam wizytę na USG połówkowe w 3D - 8.12 na 18:00

U mnie też kopnięć mocniejszych jeszcze nie ma, ale od 2 dni jakby częściej mi coś bulgocze:tak:
Wyczytałam, że Dzidziuś ma już 14-17cm:szok:
Teraz się zastanawiam, gdzie on się tam chowa, bo mi specjalnie brzucha nie widać..

elvie pod koniec 4 m-ca ma około 15 cm, 17 teraz to za dużo. w moim podpisie a mam kilka dni dalej niż Ty jest napisane że teraz dziecko ma 11-12cm i tak fakt, że to już wielkości grejfruta

Nie daje rady dzisiaj na 16 ide do lekarza.Od wczoraj meczy mnie okropny kaszle,w nocy mialam goraczke 38.3 a rano 37.9.Wzielam paracetamol zrobilam zimny oklad i mi przeszlo.
Boje sie bo goraczka ma zly wplyw na dziecko:-(

reklama
kochana nie martw się na zapas! na tym etapie ciąży, nawet antybiotyki nie są niebezpieczne jeśli przepisze je lekarz wiedzący o ciąży. Pójdziesz do lekarza i będzie dobrze. 3maj się

Do góry