reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
Teva, weź wygodny dres, kapciochy, szlafrok. No i oczywiście jakiś ręcznik i kosmetyki. Weź też sobie wodę do picia. No i kciuki żeby wyszły badanka ok.

A ja mam połówkowe jakoś tak dziwnie bo w 18 tygodniu. A już myślałam że krótko przed świętami będę mogła się pochwalić co będzie tak na 100%.

teva oby wszystko dobrze sie skonczylo! trzymaj sie!
jak ja lezalam w szpitalu to wiekszosc dziewczyn latala w koszulach nocnych, aczkolwiek ja sama wolalam sportowe spodenki 3/4 i t-shirt. a t-shirtow maz musial mi ciagle dowozic, bo oczywiscie zdolniach przy wiekszosc posilkow musialo cos na mnie kapnac :-D
oprocz wody mineralnej (mi schodzila jedna na dobe) przydala mi sie tez wałówka, bo cos tak kiepsko karmili :-p

lenka noo jak wstydnisia masz to nie wroze szybkiego poznania plci :sorry2: kolezanka dopiero niedawno poznala, a ma termin koncem grudnia - bo wlasnie takiego wstydniaia miala (ktory okazal sie chlopcem ) ;-)
super, ze wszystko z maluszkiem ok.

Bardzo dziekuje za wszelkie wskazowki, kciuki i troske :-) U nas wszystko ok, niestety dzidzia nie pokazala oczywiscie co ukrywa miedzy nozkami ;-) Jestem po poronieniu wiec po prostu na spokojnie, przezornie, profilaktycznie lekarz prowadzacy wszystkie badania chce mi porobic na miejscu zebym nie latala do szpitala. No i jakos dla dzidzi musze to zniesc ;-( cos w koncu bede miala z tej sluzby zdrowia bo do tej pory wszystko prywatnie :-/

reklama
Hehe,
mam strasznie mało czasu żeby tu zajrzeć, a już w ogóle się odezwać, ale dyskusje na temat pielęgnacji siusiaków mnie powaliły ;)
Ja też się nastawiam na drugą dziewczynkę, ale jakoś nie ze względu na kwestie pielęgnacji (choć przez Was pewnie teraz i o tym będę myśleć... ;)), tylko z uwagi na względy praktyczne (ubrania, wspólny pokój), ze względu na bliskość - o tym już pisałyście (jeśli oczywiście nie wyjadą za granicę :)) i w ogóle mam cichą nadzieję że znajdą wspólny język i będą dla siebie wsparciem - wiadomo że nie w wieku nastoletnim, ale może jako dorosłe już kobiety, może młode mamy...?
(choć ja np mam siostrę a kontaktu zero - ale różnica wieku wynosi 10 lat i zwalam częściowo na to)

A czy Wy też macie tak jak ja, że wszyscy Wam (pytam dziewczyn mających córeczki) życzą synka? :)
Bo mnie się jakoś nikt nie pyta, co bym chciała, tylko o razu życzą synka :D

A do tego wszystkiego wkurza mnie teściu, który bardzo czeka na wnuka i przy każdym rodzącym się dziecku nie kryje się z tym. Teraz jak wmawialiśmy rodzinie że to będzie dziewucha i koniec, to wziął to już na poważnie i jak to szwagierka ujęła: "dziadek jest załamany że ma być kolejna wnuczka..." :?/
Zastanawiam się czy to przypadkiem nie przez niego mam taką presję żeby to była jednak dziewczynka ;)

teva - ja oczywiście też dołączam się do kciuków i na pewno wszystko będzie dobrze - musi być! :)

Do góry