reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

U mnie OK. Ogólnie wszystko w porządku i tak ja powinno być.. a to, że mnie tak boli to przemieszczająca się w górę macica. Takie bóle za zwyczaj występują koło 15/16 tygodnia... Jakoś nie pamiętam żeby przy Antku coś mnie na tym etapie bolało. Teraz za to są chwile, że mnie to bardzo męczy.
Doktor stwierdził, że wszystko w porządku i w normie. A między nogami susiaka dopatrzyć się nie mógł, ale 100% pewności nie dał, że to dziewczynka. Na kolejnej wizycie się wszystko okaże. A kolejna dopiero za jakiś miesiąc. Mąż w każdym bądź razie już do brzucha mówi Helenka :)

reklama
Same dobre wieści, gratulacje :).

Próbowałam w tym tygodniu sprawdzić, czy może płeć uda się lekarzowi rozpoznać, ale niestety nie był zdecydowany. Coś między nóżkami widać, ale być może to tylko pępowina :-). Natomiast tej nocy śnił mi się poród i że urodziłam blond chłopczyka ;-) w sumie to o tyle dziwne, że jestem brunetką i karnację mam ciemną.

Ja dzisiaj miałam rutynową wizytę, ale jak tylko wspomniałam o bólu podbrzusza poszliśmy na USG. Jak zobaczyłam, że dzidzi się wierci to mi strasznie ulżyło, aż mi łezka pociekła:sorry2:. Niestety dzidzi odwróciło się do nas pleckami, więc płci nie dało się dostrzec, a i bicie serducha było ciężko, bo mocno ruchliwe było:-D. Jak lekarz dość mocno przykładał głowicę, to bardzo wyraźnie czułam ruchy i są tam gdzie zazwyczaj czuję łaskotanie tj. po lewej stronie;-). Zmierzył mi długość szyjki i na razie to 35 mm co nie wydaje mi się mega dużo - macie jakieś wieści w tej sprawie?? Niestety popełniłam strategiczny błąd i wzięłam ze sobą męża i w momencie jak lekarz wystawiał zwolnienie (na 3 tygodnie!!!) to byłam w kiepskiej pozycji negocjacyjnej, bo i lekarz i mój mąż to by mnie już od początku ciąży do końca ciąży na zwolnieniu widzieli. Boję się strasznie reakcji szefowej. A na razie mam wypoczywać i na zmianę nospę z magnezem łykać;-)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :happy2: co do płci, to zazdroszczę tym co wiedzą, moje ma na pewno ADHD :-( ani serca nie można złapać ani krocza, bo jak już wydawałoby się, że mamy pomiar, to się odwraca plecami :-) ale tak było miesiąc temu, teraz piatego mam wizytę, oby tylko było w porządku, na płeć mogę poczekać do porodu.

reklama
Do góry