reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
dosc nietypowa pora na mnie ;-) ale chcialam sie pochwalic swoja Kulką :-D wszystkie pomiary prawidlowe, dzieciatko sie ruszalo i kiwało rączką..... trzeci raz mam przyjemnosc ogladania dziecka w tej fazie i powiem szczerze za kazdym razem jestem tak samo wzruszona..... ba! ja to ja, ale moj mąż rowniez......wyszlismy przeszczesliwi :-D a oto nasza Kulka w 2D i 4D, gin narobil mase zdjec i plytke cd nagrał synkom naszym w domu pokazalismy, starszy cieszy sie jak wariat :-) do brzuszka tuli i mowi ze czeka na swojego dzidziusia!! piekny dzien dzis mielismy!

Notka - super, że wszystko ok. Fotki zarąbiste, jak fajnie dużo miejsca ma Twoje dzidzi i tak spokojniutko odpoczywa:-DFajnie też że profil widać, mojego widziałam tylko przez momęcik, ale zdążyłam zauważyć, że ma zadziorny nosek po tatusiu - na szczęście, bo ja mam nieco garbaty:-D

Notka gratuluje udanej wizyty! :-)
a plci Wam gin nie zdradzil? bo na 4D to i pewnie widac wiecej :-)

co do obecnosci meza na usg to moj byl ze mna dotychczas tylko na genetycznym, na nastepnym tez bedzie i na 4d przed swietami tez oczywiscie sie zjawi. ale ze na wizyty chodze sama (bo nie widze potrzeby zeby chodzil ze mna) to te szybkie usg w czasie wizyty juz tylko ja mam przyjemnosc ogladac :-p z reszta ja juz mialam taka ilosc usg w tej ciazy i niektore w tak stresujacych i nieciekawych sytuacjach, ze w wielu przypadkach juz nawet nie ciagnelam go za soba do gabinetu zeby nie robic zamieszania. wtedy zalezlo mi tylko na zobaczeniu ZYWEJ dzidzi.

ja mam tak jak white, mąż chodzi tylko na usg genetyczne, czyli dotychczas raz ;-)
white gdzie się wybierasz na 4D połówkowe? bo ja też myślę o tym, żeby się przejść na takie dokładniejsze ;-)

dzieki dziewczeta za mile slowa :-)

orchid, gin wszystkie pomiary i szczegolowe obserwacje prowadzil na 2D a na 4D przelaczal tylko dla nas ;-) i po to by fotki zrobic.... twierdzi ze wszystko co najwazniejsze jest na 2D ;-) plci nie bylo jeszcze widac

dostalam bardzo szczegolowy opis badania lacznie ze statystyka prawdopodobienstwa pojawienia sie wad chromosomalnych.... statystyka wyjsciowa czyli ile jest statystycznie przypadkow wystapienia choroby u plodu biorac pod uwage wiek matki, a pozniej wykresy uwzgledniajace moje wyniki i ryzyko diametralnie sie zmniejszylo !!!!!!! :-D
np w wieku 35lat srodnio zespol Downa pojawia sie 1:260 urodzen a u mnie po badaniach zmniejszylo sie prawdopodobienstwo 1: 5000 :-D :-D :-D

Oliwka, u Ciebie chyba po badaniu krwi takie genialne wiesci tez, prawda? :-D

reklama
Do góry