reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Nef – ja byłam na genetycznym w 13 tyg 5 dzień, ale dzidzi było większe, jak na 14 tydz i 1 dzien i już nie mieściło się niestety w normach. Tak więc może Ci się udać jak dzidzi rośnie zgodnie z wiekiem :)

Karenka - myślisz, że ta amniopunkcja absolutnie potrzebna? Nie chce Ci mieszać w głowie, bo to zapewne była trudna decyzja, ale czy są jakieś ewidentne wskazania?

Izunia – mi też kiedyś wyszły ciała ketonowe w moczu, ale internistka od razu zapytała o której jadłam kolację:-D

reklama
Izunia, w tym co wklejałam ciąża jest jako jedne z czynników po za cukrzycą...wiesz metabolizm teraz u nas wygląda inaczej... więc bywa...a jak było w ciąży z pierwszym maluszkiem ? masz jakieś wyniki stare ? może tak twoja uroda..? powodzenia i zdrówka...
u mnie za to w moczy ciągle jakieś kryształy wychodzą, juz mnie baby w lab u mamy nastraszyły piaskiem wrrrrrr a nie powiem jakieś 2 tyg temu tak mnie plecy bolały na wysokości nerek że juz myślałam ze coś nie tak z nerkami....ale mocz ok oprócz tych kryształków...zobaczę co ginka jutro powie...

Felidae właśnie w poprzedniej ciąży wszystkie wynika mam super, w moczu wszystko negatywne. Niestety po ciąży dopadła mnie niedoczynnosc, wiec przez to ciągle mam zwiększaną dawke tsh, no teraz jeszcze to. Ale nie panikuje ogólnie jest oki.

Dziękuje za miłe słowa i również życze duuużo zdrówka :-)

ticker.php

ticker.php

Witajcie
wszystko pomierzone , posprawdzane i jest dobrze, NT 1,7, tylko kości nosowej nie można było poszukać bo maleństwo lezało na buźce, raz gin stwierdził że to moze to, ale to jeszcze do sprawdzenia, coś tam jeszcze sprawdzał co świadczy o sam poczuciu dziecka:-), tak mi powiedział, i też jest ok, zdjęć nie dostałam, nie wiem jaki dzidziol jest długi , się nie mogę doszukać w karcie, ważne że wszystko ok.

W końcu wiem jakie jest moje IgG, z pierwszych badań wynikało że powyżej 650 co nic mi nie daje, a teraz wiem że wynosi aż 928:szok::no: i naprawdę nie wiem co mam o tym myśleć, IgM 2 tyg temu 3,35 teraz 3,16 a awidność z maja wysoka , i jak to zinterpretować, nawet gin się nie podjął, jeszcze tylko tydz i się okaże, już nawet wolałabym brać tą rovamycyne bo przynajmniej wiedziałabym że chronię w jakiś sposób dziecko, trochę czuję się jak na bombie

I mam prośbę do Ciebie DOtkass, żebyś zmieniła mi termin porodu na 26 kwietnia, to już będzie ostateczny termin

Anka gratulacje:-) na 100% ginka stwierdziła że córa bedzie??? a zdjecia i u mnie się nie otwierają

lenka21* gratuluję wizyty. A co do wyników to ja się nie znam. Ale trzymam kciuki żeby było wszystko OK.

reklama
Kurczę dziewczyny wczoraj była jakaś awaria i miałam problemy, żeby je załączyć. Spróbuję jeszcze raz:-) Dziękuję za wszystkie miłe słowa! Ginka nie mówiła na ile procent, stwierdziła po prostu, że to dziewczynka ;)))Dajcie znać, czy teraz fotki są "czytelne":tak:skanowanie0004.jpgskanowanie0003.jpg

Do góry