reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

ankzoc, pchla, Kruczka, yoohoosek, pscolka gratuluje udanych wizyt i slicznych dzieciaczkow :-)

Karenka trzymam kciuki!

moj smyk na szczescie dobrze wspolpracowal, wiec zadnych szturchniec nie trzeba bylo. gin sobie jezdzil bo podbrzuszu, a maluch pokazywal co trzeba jak na zawolanie :-D

reklama
dominiczka - dzięki, trochę się uspokoiłam. normalnie boli mnie w jednym miejscu jak nigdy. na szczęście nie ciągle, tylko tak falami. Ps: duży to nie musi być, taki w sam raz wystarczy, żeby się mamusia za bardzo nie namęczyła:-D

Mamuski gratuluje udanych wizyt i pieknych zdjec usg, widze ze duzo was dobiega do konca 1 trymestru zazdroszcze wam strasznie...tez juz bym chciala miec I tr za soba.....ja sie czuje zle , wieczie jakbym chora była :(....

zdjecia dzidziusiów juz takie wyrazne a to przeciez paro centymetrowe istotki dopiero :)

Witam Was drogie forumowiczki i przyszłe mamuśki :)
Ja akurat jestem przed badaniami prenatalnymi. Cały czas mam jakies lęki i obawy, a ciążę przechodzę "bezboleśnie". Zero wymiotów, mało mdłości. Na ostatniej wizycie słyszałam serduszko. Beczałam jak bóbr ze szczęścia. Kolezanka mnie pociesza zebym sie nie martwiła ze wszytko bedzie ok. Tylko troche trudno jest mi sie cieszyc , bo moja inna kolezanka, z którą zachodziłam w ciążę właśnie poroniła. Zal mi jej strasznie i przykro mi bo miało byc tak pieknie. I jak tu sie neimartwić. Dzisiaj w dzień dobry tvn słyszaam że 60 % kobiet w polsce porania dzieci. to straszne!!! kiedy tak na prawde możemy zacząć cieszyc sie z naszego odmiennego stanu zeby sie nie zawieźć w razie czego????? Pozdrawiam Was wszystkie gorąco.

Ostatnia edycja:
yoohoosek gratuluję udanej wizyty
mojemu tez by się przydało, bo jakoś mi się wydaje słabo zainteresowany ta ciążą, jakby do niego nie docierało

karenka
bądź dobrej mysli, bo test podwójny nic jeszcze nie przesądza
czytałam niedawno wywiad z Anną Przybylską i ona miała w pierwszej ciąży złe wyniki i genetycznego i testu paapa, a potem urodziła zdrową dziewczynkę

pscólka
a w ktorym ty byłaś tygodniu przy tym badaniu?:
Bo mi gin powiedział, że mogę do końca 13 czy 14 tygodnia, u mnie wypada do 19.10.
U Gosi tez miałam genetyczne w okolicach 13 tygodnia.

edit: teraz doczytałam, że 13 tydz i 5 dni

Kruczka -gratuluję

yoohoosek - super, że wszystko ok :-) gratki

Karenka -trzymam kciuki..

pscółka i spółka -gratuluję, na pewno będzie dobrze :-) ale mnie ubawiłaś tekstem ps. ja specjalnie wzięłam okulary, super maluszek . Mnie też boli po badaniu, to normalne
Po raz pierwszy się popłakałam na myśl o tym, że stworzyłam coś co ma ręce i nogi:biggrin2:.Fajnie było jak Pani pokazywała gdzie brzuszek, żołądek, rączki, nóżki – cały dowcip polegał tylko na tym, że ja dzisiaj okularów nie miałam, więc kompletnie nic nie widziałam, ale stwierdziłam, że nie będę się z tym ujawniała

justa_c1979 - będzie dobrze :-)

reklama
a właśnie miałam pisać, że NT bada się właśnie 11-13 tygodniu ciąży, ale pamiętam, że na późniejszym etapie ciąży też bada się ponownie, ale nie wiem kiedy :zawstydzona/y:

Do góry