reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Diewczyny,gratuluje udanych wizyt i milych chwil patrzenia na malenstwa:)
Moje usg dopiero za tydzien, mam przeczucia ze to dziewczynka, choc na nic specjalnie nie mam ochoty ani slodkie ani slone:) No miejmy nadzieje cos sie dowiemy wkrotce a najwazniejsze aby zdrowe bylo:))

reklama
Ewafoto, gratuluję dziewuszki, a podaj termin porodu, bo nie mam Cię na liście kwietniówek, a chętnie dopiszę :-)

termin mam na 01.04 z miesiaczki,
choc USG wskazalo w pierwszym badaniu 29.03 a w drugim 28.03 - wiec termin sie skraca, bo dziecko duze.

Amelie z miesiaczki mialam na 29.07 a z usg na 26.07 - urodzilam 29.07 wiec wierze terminowi z miesiaczki :)

termin mam na 01.04 z miesiaczki,
choc USG wskazalo w pierwszym badaniu 29.03 a w drugim 28.03 - wiec termin sie skraca, bo dziecko duze.

Amelie z miesiaczki mialam na 29.07 a z usg na 26.07 - urodzilam 29.07 wiec wierze terminowi z miesiaczki :)
w takim razie wpisuję Cię na 1 kwietnia :-) ja z OM mam na 2 kwietnia a z USG na 31 marca :tak:

gratuluje udanych wizyt
u mnie w żadnej ciąży nie był brany termin z OM, bo mam nieregularne cykle, dodatkowo między drugą ciążą a pierwszą nie miałam miesiaczki, teraz znam dokładnie termin bo wiem kiedy miałam owulkę i termin z usg pokrywa sie w 100 %

lenka ja w pierwszej ciąży nie brałam pod uwagę terminu z OM, bo miałam nie reguralne miesiączki, ale teraz prowadziłam obserwacje i wiem nawet kiedy zagnieżdżał się zarodek (plamiłam wtedy), więc obstawiam, że termin z OM jest bardziej prawdopodobny niż ten z USG :tak:

Dzwonili do mnie wczoraj z kliniki gdzie mam mieć robione prenatalne z informacją że lekarza w piątek nie ma i badanie będzie jutro :tak: Jestem bardzo ciekawa a zarazem zestresowana. Mam nadzieję że będę miała tylko dobre wieści.

no to ja już po kolejnej wizycie, dzisiejsze Usg było w sumie na szybko:-), bo w czwartek mam genetyczne.
Bąbel ma 5,61 cm i oceniane jest na dzień młodsze:-D spało ale akcja serducha jest i ogólnie oki

Wstawiam tu zdjecie moich obu dzieci w troche innej formie.
Usg sprzed 2 tygodni, byl to wowczas 13 tc 0 dni, dzieko mialo 7 centymetrow.
Jak sie przyjrzycie to zobaczycie, ze dziecko ma palca w buzi - cale badanie ssało :)
Na zdjeciu ze starsza siostra :)

sssss.jpg

reklama
Do góry