reklama
A ja rodziłam 3 razy, za każdym razem sn i bez znieczulenia i każdy poród był inny, choć pierwszy najbardziej traumatyczny. Teraz chciałabym znieczulenie chyba ze względu na moją psychikę, gdyż obawiam się, że moje lęki będą powodowały silniejsze bóle.
lenka21*
2+3 = MY
wiadomo że każdy poród jest inny, każda z nas jest inna, niekiedy rodzi się 4 kg dziecko bez żadnych pęknięć, a przy niespełna 3 kg trzeba ciąc.Ważne żeby nie demonizować zarówno porodu sn jak i cc. Ja myślę ze wszystko jest dla ludzi, ale i tak się cholernie boje i bólu i wszystkich tych niespodziewajek, a cc też bym się bała bo nie wiem czego się spodziewać. Właśnie oglądałam zdjęcia znajomej co rodziła kilka dni temu i uświadomiłam sobie że niedługo też mnie to czeka i jeszcze ten mały człowieczek i ogarnęła mnie taka panika, taki głupi strach o tego malucha, o nowe obowiązki, te małe stópki mi to bardzo uświadomiły, póki co próbuję się uspokoić.
ja teraz juz wyboru nie mam, bedzie cc, ale nie ja jestem najwazniejsza tylko Malenstwo.
Wczoraj bylam u prof. na wizycie. Bardzo zaluje, ze tam w ogole poszlam. potraktowal mnie przedmiotowo, nic nie wytlumaczyl, jedyne co powiedzial to"bardzo zle nie jest, no ale tez nie dobrze". chyba mu przeszkadzalam, bo byl w trakcie picia herbatki. Cala wizyta trwala gora 15 min... dobrze, ze w pon trafilam na swietna specjalistke i to bardzo zyczliwa, ktora juz mnie do konca poprowadzi i bede pod jej opieka,6 marca przyjmie mnie na swoj oddzial zeby porobic mi wszystkie badania.
Wczoraj bylam u prof. na wizycie. Bardzo zaluje, ze tam w ogole poszlam. potraktowal mnie przedmiotowo, nic nie wytlumaczyl, jedyne co powiedzial to"bardzo zle nie jest, no ale tez nie dobrze". chyba mu przeszkadzalam, bo byl w trakcie picia herbatki. Cala wizyta trwala gora 15 min... dobrze, ze w pon trafilam na swietna specjalistke i to bardzo zyczliwa, ktora juz mnie do konca poprowadzi i bede pod jej opieka,6 marca przyjmie mnie na swoj oddzial zeby porobic mi wszystkie badania.
pscółka i spółka
Fanka BB :)
madan - no jak widać czasem nie wystarczy być profesorem, trzeba jeszcze być człowiekiem;-)
madan to mega pech trafić na takiego konowała :-(
ja po wizycie u gina Juniorek waży trochę ponad 2 kilo, co dla mnie dobrą wiadomością jest, bo ze względu na cukrzycę czym mniejszy dzidziuś tym lepiej, ale rodzić będę przed Wielkanocą, czyli w marcu
ja po wizycie u gina Juniorek waży trochę ponad 2 kilo, co dla mnie dobrą wiadomością jest, bo ze względu na cukrzycę czym mniejszy dzidziuś tym lepiej, ale rodzić będę przed Wielkanocą, czyli w marcu
Phelania
Mama 2 urwisów :P
Karenka -gratuluje udanej wizyty, rodzisz wczesniej ze wzgledu na cukrzyce?
tak, częściowo na cukrzycę, częściowo na wiek, po części na kręgosłup
no i troszkę z powodu wyjazdu mojego gina na Wielkanoc, a on chce rodzić ze mną i ja chcę z nim, więc kilka rzeczy się na to składa, mam tylko nadzieję, że wytrzymam tak do 27 marca:-)
no i troszkę z powodu wyjazdu mojego gina na Wielkanoc, a on chce rodzić ze mną i ja chcę z nim, więc kilka rzeczy się na to składa, mam tylko nadzieję, że wytrzymam tak do 27 marca:-)
reklama
Phelania
Mama 2 urwisów :P
spokojnie ,ja wytrzymalam to dobrze ze wczesniej bo ja rodzilam w terminie i mialam problemy a tez mialam cukrzyce ale bedziesz miala cc czy wywoływany?