reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Bishopka dobrze pisze.
kurcze moj pierworodny to był kruszynka 2900, teraz nie zapowiada się tak lajtowo :-( tzn, nie żebym dziecku wagi żałowała haha ale małe łatwiej z siebie wycisnąć ;-)

reklama
Iza- ja bylam słodziutka mamą z Alusiem to nie jest takie straszne:) da sie przyzwyczaic:pPP nawet i bez słodkosci...:tak:uwierz mi po twoich wynikach wywnioskowalam iz ja masz i bedziesz leczona tylko lekko dieta ciesz sie ze nie insulina:pja tez mialam tylko diete;)jedyny minus tej calej "atrakcji" to musisz miec wszedzie ze soba glukometr:baffled:i mierzyc cukier jak zgrzeszysz i nie tylko:pJesli chodzi o wyniki to jeszcze twoj ginekolog to zimpretetuje...jak juz bedziesz pewna to zapraszam na ten watek mi bardzo pomogł:)https://www.babyboom.pl/forum/ciaza...-ciazowa-i-zycie-po-niej-21291/index1828.html

Ahhhh dziewczyny zapomnialam napisac dzis odebralam posiew moczu bakteri brak jupiiiii:-p

I ja dotarłam nareszcie na badanie 3d :-) Borys chyba nie wiedział że jest podglądany bo dłubał w nosie i wkładał sobie stopę do buzi :-) ale słodziutki widok...nie zauważyłam żeby miał lekko garbaty nosek po rodzicach także super :-p za to kopytko jak wywalił to cały ekran zasłonił, swoje pokaźne udo również wyeksponował, aż lekarzowi zaimponował, no po rodzicach na pewno odziedziczy pokaźne rozmiary :-)
Na dzień dzisiejszy waga 650g w 23 tyg i wszystkie narządy przebadane i zdrowe więc to dla mnie najistotniejsza informacja...
Dodatkowo łożysko na ścianie brzusznej, czyli muszę uważać żeby bejsbolem w brzuch nie oberwać a szyjka zwarta :-) i tyle....
tiramissu kawał zwierzątka ten Twój Oluś :biggrin2:ale spokojnie, mój synek nie ma wyboru, albo 4200 po mamusi albo 4300 po tatusiu:szok::-D

Tasia powodzonka na glukozie!!!
muro super!!!
Phel gratulacje :biggrin2:

Kurcze właśnie tak czytam o tym i nie komandosów za bardzo:/ dobrego jest napisana jakaś Flaga i mam pod nią literę H . Z tego co czytałam to oznacza to high czyli ponad normę:/ dobra odpiszesz wam wyniki tak jak umiem:-( glukoza na czczo 75 g; wynik 78,29 norma to od 74,00-106,00; po godz. Wynik 110,55 norma 74,00-106.00; po 2 godz. to 109,33 norma 74,00-106,00; i ja z tego rozumiem ze mam cukrzycę ale być moze sie mylę . Mam taka nadzieje bo słodkiego nie potrafię odmówić sobie:baffled:

Jaka cukrzyca! wyniki masz jak najbardziej w normie!
zauważ, ze dla każdego wyniku masz tą samą normę podaną a nawet na logikę po glukozie cukier sie podniesie.
Z tego co mi wiadomo to na czczo do 100, przy 75g po 1h do 180 a po 2h do 140 czyli tak jak jest w linku od Bishopki

Ja teraz przy obiążeniu 75g miałam wyniki 64/103/102 i troche bałam się, ze ta róznica jest taka mała ale gin powiedział ze jest ok, a w 1 ciąży 72/168/135 i nikt wtedy mi nie mówił o cukrzycy, a byłam pod kontrolą 2 ginów i od 25tc leżałam w szpitalu.

Jesli chodzi o wagę to mały teraz nie był "ważony" więc muszę czekać do kolejnej wizyt ale w poprzedniej ciąży w 27tc młoda miała 1003g, przy porodzie 3970g i 54cm ;-)

Ostatnia edycja:
alex, mi kiedyś lekarz mówił, że waga dziecka zalezy bardziej od wagi urodzeniowej rodzeństwa niż od rodziców. U mnie się to ma nijak :-D ja wielka - 4,5 kg, Mat też duży ponad 4 kg, Szymonek też wielki 3950 :-) Poszło po wszystkich.

reklama
alex gratuluje udanej wizyty:-)

Ja po glukozie. Nie potrzebnie się bałam, bo wszystko poszło sprawnie. No oczywiście nie liczę kolejki przed badaniem. Spędziłam na twardym krzesełku 3h i rozwiązałam z 15 sudoku:-).

Do góry