reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

hej hej, juz pisalam kiedys z wami:) pozdrawiam ponownie, i dziekuje ciesze sie niezmiernie, to moje pierwsze dziecko ale na usg odtatnim dowiedzialam sie ze prawdopodobnie dziewczynka bedzie, takze super, zgadza sie z wyliczanka i dziekuje:)

reklama
dotkass a no widzisz to moze cos zle obliczylam ;-)miesiacami mielismy 24 i 26 ( w zasadzie maz 27)
white ciekawe czy sie do zdjecia ustawi ;-) ale mysle ze dr Wrobel wymanewruje jak cos ;-)

a miesiącamy też mieliście po 25??? bo jeśli tak to wychodzi Wam po 4 czyli wielka niewiadoma, ale jak kiedyś pisałam, że w takich przypadkach, gdy jest po równo częściej jednak rodzi się chłopak

miesiącami mieliśmy 25, bo oboje jesteśmy z marca ;-)

Tak czy inaczej, już jestem po USG i dowiedziałam się, że na 90% jest mój wymarzony SYNUŚ!!!!! :-) jestem przeszczęśliwa!

My tez już po USG no i na szczęście wszystko w porządku, mina P. jak usłyszał serduszko niezapomniana.
maleństwo waży już 370g, a reszty nie mam bo opis i zdjęcia trafiają bezpośrednio do gabinetu lekarza.
No i uwaga u nas Antoś jednak nie bedzie Antosiem. Pani doktor powiedziała, że z tego co widzi to dziewczynka, ale że to nie na 100% bo wiadomo mogło się coś podwinąć, albo tak ułożyć że nie widać.

reklama
Dziewczyny na początek każdej z osobna SERDECZNIE GRATULUJĘ WSZYSTKICH DZISIEJSZYCH JAKŻE UDANYCH WIZYT!!!!:-):-):-)

I ja zdaje relację z mojego USG (tego za free z krk) NIe miałam tak jak White 3D i generalnie ja jako JA jestem nie zadowolona jedynie z całkowicie błahej i z punktu widzenia diagnostyki zupełnie nieistotnego szczegółu- mianowicie ja praktycznie NIC nie widziałam. 5 lekarzy miała obrucony monitor do siebie i jak ja lerzałam na kozetce to oni wszystko dokładnie oceniali i oglądali a ja nie widziałam nic...równie dobrze mogłam być głową w innym pokoju :-( M stął sobie z lekarzmai więc widział dokładnie to co oni. Monitora dodatkowego dla pacjentki oczywiście nie było.:-( Tylko tj mówie to detal. Niestety M powiedział że nie będzie wydawał 250zl na "bilet do kina" (z bólem serca ale rozumiem) więc z połówkowego drugiego będzimey rezygnować. Szkoda mi o tyle, że to była ostatnia możliwośc prawdopodobnie w życiu na takie USG 3D i takie oglądanie przyszłego maleństwa...niemniej jak pomyślę co można za to kupić...:sorry2:
Niemniej dzidzia została gruntownie przebadana przez w sumie 4 laekarzy w tym na końcu przez tego całego speca-guru od tych kursów. Serducho sprawdzone z każdej możliwej strony a reszta też pomierzona tj trzeba. Absolutnie wszystko w normie. No i będzie druga DZIEWUCHA!!!:-D:-) Ja się ciesze bardzo, M...coż...zawsze marzył o synu a na trzecie się raczej nie zdecydujemy więc trochę mi go żal, ale coż- będziemy mieli córusię:-)
Uprzedzając pytanie Dorotki- nie, nie mamy imienia żadnego wybranego jeszcze;-)
Termin zgodny z OM więc nic nie zmieniamy. Dzidzia rośnie terminowo:tak:

Do góry