Pościele czad. ja szukałam długo, ale ja mam 2 kołdry, 2 poduszki i tylko poszwę potrzebuję więc szkoda mi było wydawać kasę na kolejny komplet, ale są cudne!!
heh ja też planuję że Nika (Weronika) będzie ostatnia, ale you never know!!
i też mam taką jazdę że wytrzymałam bez jakichś tam rzeczy dwoje dzieci a teraz szaleję!! ale wózek mam ładny i dobry więc chłop się na nowy nie zgodzi, zreszta mamy też inne wydatki
ale np chcę taką elektroniczną nianię z ramką cyfrową (nadajnik jest cyfrową ramką - przy okazji video, potem jak się już nie używa to zostaje ramka przynajmniej i są takie śliczne niektóre te rameczki)
no i of course leżaczek-bujaczek Fisher Price jest bomba
kolejnym plusem jest to że b.łatwo się ściąga wrzuca do pralki i kolory nie schodzą. moj jużbył parę razy prany i jest nadal jak nowy (w zasadzie półtora roku hihi i był szanowany - wszak dzieci wsyzstko potrafią zniszczyć - ale jakoś specjalnie nie uważaliśmy)
dziewczyny któraś z was wkleiła tu przykładową wyprawkę. ja jak kupowałam w aptece wyprawkę do szpitala dla siebie (podkłady i takie tam pierdoły higieniczne) to babka poleciła mi zamiast tych dużych podpasek bellla, pieluchy jednorazowe dla niemowląt bella. to są takie duuuże podpaski, nie takie z zapięciem jak pampersy, tylko taka podpaska, bez żadnej siateczki dry, ale b.duża, na pierwsze dni super sprawa....
i dla mnie JESZCZE JEDNA MEGA WAŻNA RZECZ
jak rodziłam Starszego, kuzynka ze Stanów przysłała mi
LANSINOH teraz już dostępny w Polsce. Jest 100% lanolina, bezpieczna dla dzidzi, po każdym karmieniu smarowałam sutki, działa kojąco i znieczulająco!! żadnych problemów z sutkami, wg mnie nic nie działa lepiej. można kupić na allegro albo na zamówienie w aptekach.
LANSINOH maść LANOLINA na bolące brodawki 56g (1397514066) - Aukcje internetowe Allegro
duża 45zł - nie zużyjecie całej, bardzo wydajna, mała kosztuje chyba 12 czy 16 zł. ja przy Starszaku zużyłam pół dużej, przy Młodym półtora małej
jak zostanie świetny kompres do pielęgnacji stóp lub rąk
AENYEpościel cudna, szkoda że już mam, wybrałabym tę z pierwszego linka, bądź pierwszą z drugiego linka
CUDO że ja takiego materiału nie znalazłam!!! hola hola, pochodzę, znajdę materiał i kuzynka mi uszyje
albo do dużego łóżka chłopakom i jak Nika będzie większa
muszę te zdjęcia zapisać
http://allegro.pl/lansinoh-lanolina-dla-karmiacych-mam-10-g-i1367675283.html
Lanolina Lansinoh wpływa korzystnie również na inne dolegliwości skórne. Poleca się ją szczególnie do stosowania przy swędzących rozstępach, popękanych ustach, zapaleniu pieluszkowym, drobnych skaleczeniach, oparzeniach, otarciach, suchości skóry na łokciach, piętach i kolanach, dla ochrony przed pęcherzami na stopach (nałóż lanolinę 2 godziny przed wyjściem na spacer) i przy skórze narażonej na stres.