reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

ja przy obu chłopakach miałam łóżeczko ze szczebelkami (nie podobają mi się turystyczne, poza tym my zawsze wyciągamy szczebelki po jakimś czasie i dziecko może samo wchodzić/wychodzić z łóżeczka). w dzień spał sam w pokoju (jak miał już parę miesięcy - chociaż Starszak od razu spał tylko w swoim łóżeczku w dzień albo w wózku na polku, Młody musiał być długo blisko mnie, w 'trzęsącym' się foteliku o takim
FISHER PRICE Fotelik LEŻACZEK bujaczek 3w1 +GRATIS (1391450739) - Aukcje internetowe Allegro

u mnie chłopaki bardzo długo używają tego, bo teraz służy jako krzesełko. super sprawa i można to mieć w kuchni, pokoju, wziąć ze sobą do babci itd

reklama
ja dostalam bujaczek od siostry ale nie wiem czy go uzyje :(, tzn fajny i bym chciala ale jak sobie wyobraze psa ktory przeskakuje przez niego to chyba jednak sobie podaruje :(

My mamy ten fisherprice co nati_k pokazała i jakoś przy skaczącym i szalejącym labku jakoś nic sięnigdy nie stało-po prostu stawialiśmy Filipka ciut wyżej (na stoliku kawowym) i było ok.

ja jestem zakochana w tym foteliku od 3 lat, mialam dla masia i fiolka taki starszej generacji fisher, tez z wibracjami i zal mi bylo kasy na nowy, ale ten jest boski :-) i teraz wreszcie bede go miec (tesciowka kupuje), bo tamten sie zepsul, tzn bateria wylala i wibracje padly. a bez wibracji dla dziecka to sobie zycia nie wyobrazam (30 sek i odlot ;-) )

morgaine
, no cos ty, wcale mnie nie urazilas :-D ja wiem, o jaka gondolke ci chodzi :-) uwazam, ze to tylko kwestia gustu, a potem wyboru. mi po prostu bardziej 'widza sie' tradycyjne gondole. i tez uwazam, ze zadluzanie sie dla wozka to bzdura,

a sama teraz masakrycznie swiruje z wozkiem, bo mialam jeden beznadziejny na dwoje dzieci i marze o czyms fajnym :-) poniewaz to juz na 99% bedzie nasz ostatni wozek. teraz nie mam zamiaru go sprzedac, zostawie dla mojej siostry, jesli bedzie chciala, a potem dla siebie na przyszlosc (jesli - tylko jesli - nam sie dziecko przytrafi). a moze sprzedam zreszta po Soni.. zobaczymy.

erba
, jaki wozek wybralas? bo wskazalas strone z kilkoma wozkami chicco :-) ja lubie ta firme, BARDZO :-) uwazam, ze jest niedoceniona w por np do fishera. wsyzstkie foteliki samochodowe (oprocz pierwszego) mam chicco i bardzo sobie chwale, parasolke chicco tez mam i to jedna z najlepszych moich rzeczy dzieckowych.

nati
- bardzo ladny wozeczek :-) ale ty predka jestes w podejmowaniu decyzji!

Pościele czad. ja szukałam długo, ale ja mam 2 kołdry, 2 poduszki i tylko poszwę potrzebuję więc szkoda mi było wydawać kasę na kolejny komplet, ale są cudne!!

heh ja też planuję że Nika (Weronika) będzie ostatnia, ale you never know!!
i też mam taką jazdę że wytrzymałam bez jakichś tam rzeczy dwoje dzieci a teraz szaleję!! ale wózek mam ładny i dobry więc chłop się na nowy nie zgodzi, zreszta mamy też inne wydatki:) ale np chcę taką elektroniczną nianię z ramką cyfrową (nadajnik jest cyfrową ramką - przy okazji video, potem jak się już nie używa to zostaje ramka przynajmniej i są takie śliczne niektóre te rameczki) :)
no i of course leżaczek-bujaczek Fisher Price jest bomba:D:D kolejnym plusem jest to że b.łatwo się ściąga wrzuca do pralki i kolory nie schodzą. moj jużbył parę razy prany i jest nadal jak nowy (w zasadzie półtora roku hihi i był szanowany - wszak dzieci wsyzstko potrafią zniszczyć - ale jakoś specjalnie nie uważaliśmy)

dziewczyny któraś z was wkleiła tu przykładową wyprawkę. ja jak kupowałam w aptece wyprawkę do szpitala dla siebie (podkłady i takie tam pierdoły higieniczne) to babka poleciła mi zamiast tych dużych podpasek bellla, pieluchy jednorazowe dla niemowląt bella. to są takie duuuże podpaski, nie takie z zapięciem jak pampersy, tylko taka podpaska, bez żadnej siateczki dry, ale b.duża, na pierwsze dni super sprawa....

i dla mnie JESZCZE JEDNA MEGA WAŻNA RZECZ
jak rodziłam Starszego, kuzynka ze Stanów przysłała mi LANSINOH teraz już dostępny w Polsce. Jest 100% lanolina, bezpieczna dla dzidzi, po każdym karmieniu smarowałam sutki, działa kojąco i znieczulająco!! żadnych problemów z sutkami, wg mnie nic nie działa lepiej. można kupić na allegro albo na zamówienie w aptekach.
LANSINOH maść LANOLINA na bolące brodawki 56g (1397514066) - Aukcje internetowe Allegro
duża 45zł - nie zużyjecie całej, bardzo wydajna, mała kosztuje chyba 12 czy 16 zł. ja przy Starszaku zużyłam pół dużej, przy Młodym półtora małej:) jak zostanie świetny kompres do pielęgnacji stóp lub rąk:)

AENYEpościel cudna, szkoda że już mam, wybrałabym tę z pierwszego linka, bądź pierwszą z drugiego linka:) CUDO że ja takiego materiału nie znalazłam!!! hola hola, pochodzę, znajdę materiał i kuzynka mi uszyje:D:D albo do dużego łóżka chłopakom i jak Nika będzie większa:D:D muszę te zdjęcia zapisać

http://allegro.pl/lansinoh-lanolina-dla-karmiacych-mam-10-g-i1367675283.html
Lanolina Lansinoh wpływa korzystnie również na inne dolegliwości skórne. Poleca się ją szczególnie do stosowania przy swędzących rozstępach, popękanych ustach, zapaleniu pieluszkowym, drobnych skaleczeniach, oparzeniach, otarciach, suchości skóry na łokciach, piętach i kolanach, dla ochrony przed pęcherzami na stopach (nałóż lanolinę 2 godziny przed wyjściem na spacer) i przy skórze narażonej na stres.

Ostatnia edycja:
aenye- bo ja tak mam zawsze ze jak juz mi sie spodoba cos to nie ma innego wyjscia ze kupie to. Jak bylam dzieckiem to np zobaczylam jakies tam buty i potem chodzilysmy z mama i szukalysmy a i tak kupowalysmy te 1-sze ( chociaz slyszalam ze powinno sie kupic 2 rzecz ktora sie podoba) z moja siostra odwrotnie wiecznie nie zdecydowana. A ze ten wozek wczesniej widzialam ale byla cena minimalna ( kurde nie lubie tej opcji, po co komu??) to nie udalo sie kupic a wczoraj patrze a jest kup teraz wiec jeden klik i juz :):)

reklama
dziewczyny a ja znalazłam coś takiego: NOWOŚĆ wózek uniwersalny Babydesign SPRINT PLUS (1402485477) - Aukcje internetowe Allegro.
Mam spacerówkę SPRINT po pierwszym dziecku i jest na prawdę ekstra. Napisałam do Baby Design, czy można do tej spacerówki dokupić tylko gondolę i stelaż i wózek miałabym jak nowy!!!:-D A amortyzatory już wyrobione więc wózek nie będzie taki twardy.

Klaudusia spacerowki z tej firmy model Spront widzialam i mialam i sa naprawde fajne co do gondoli to niestety nie powiem bo wiem ze jest to u nich nowoscia:tak:ale mysle ze jak masz sapcerowke to bardzo fajne rozwiazanie bez ponoszenia dodatkowych kosztow.

Poscielki te sa cudne:tak:

Co do lezaczka z Fisher pRice ja mam po Szymonku i jak dla mnie jest on bardzo dobry:tak:zreszta mialam tez hustawke z tej samej firmy co bujala sie przod-tyl lub na boki i byly melodie rozne tez bardzo fajne:tak:

Do góry