reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

mitaginka mi też się wydaje, że to niepotrzebny zakup, na krótko wystarczy, ten kosz jakiś taki mały mi się wydaje, nie ma żadnych dupereli typu np mleczne światełko w nocy więc może kołyska? szukasz jednak czegoś innego niż normalne łóżeczko?

morgaine fajna ta zabawka ale to już dla większego maluszka i tak trochę się zastanawiam, czy on w takiej pozycji za szybko się nie zmęczy? ale fajna jeszcze pod względem stawania na nóżkach

właśnie zrobiłam porządki w ubrankach i nie wiem jak ja je kupowałam - np pajacyków bawełnianych r.62 mam z 10szt a r.56 nic :rofl2: a tych głównie potrzebuję najwięcej, bo po domu najwygodniejsze i szybko sie zmieniają, ale dobrze że spisałam czego ile mam żeby znów nie zdublować, w pt chyba już ostatecznie zakończę zakupki ciuszkowe, no generalnie do końca stycznia muszę

reklama
ja w lutym kupie materacyk, kosmetyki, reszte pieluch i bedzie wsio. a dzisiaj w biedronce byly body za 3zl. jak wroci maz i bede miala sile to moze pojde i cos tam jeszcze znajde.
hermionka-wieksze chyba ok byle by nie byly za male

Mitaginko co do kosza to fajny, ale moim zdaniem na dłużej o wygodniejsza jest kołyska np taka GRAPI KOLYSKA KOMPLET - MAT POSCIEL BALDACHIM (1407996196) - Aukcje internetowe Allegro łatwiej dokupic do tego posciel na zmianę posłuży dłużej niż taki kosz, moja kolezanka używała go do 8 miesiąca, jest na kółkach z blokadą więc mozna przejechać z maluchem do innego pomieszczenia i zajmuje mało miejsca
Jeśli masz miejsce to polecałabym od razu łóżeczko, można kupic na kółkach jeśli chcesz mieć możliwość przejechania do innego pokoju, Ja mam mało miejsca w sypialni więc łatwiej nam będzie z kołyską, a jak mały podrośnie to może uda się zamienić mieszkanie na 3 pokoje, albo my przeniesiemy się do salonu a jemu zostanie nasza sypialnia. Jeszcze jest czas.
Aenye Ja miałam taką ta bruzdę na paznokciu potem zrobiło mi sie takie białe w tym miejscu, a teraz pół paznokcia mi zeszło :szok: nie wiem co to jest, mam nadzieję, że na innych paznokciach już tego mieć nie będę

Co do bujaczka to mnie tez sie bardzo podobają te fishera, własnie poluję na taki używany na allegro, mam nadzieję, że znajdę w dobym stanie i niedrogi.

Mitaginka ja mam taki kosz. Kupilam uzywany za 5 funtow :) My mamy mala sypialnie wiec jak najdluzej sie da chce go uzywac. No i przyda sie tez w ciagu dnia. Albo jak do kogos pojedziesz a masz podstawe skladana. Ja np czesto do mamy jezdze a wozka nie biore bo nie mam po co to wezme koszyk, lzejszy :)

ja jestem zakochana w tym foteliku od 3 lat, mialam dla masia i fiolka taki starszej generacji fisher, tez z wibracjami i zal mi bylo kasy na nowy, ale ten jest boski :-) i teraz wreszcie bede go miec (tesciowka kupuje), bo tamten sie zepsul, tzn bateria wylala i wibracje padly. a bez wibracji dla dziecka to sobie zycia nie wyobrazam (30 sek i odlot ;-) )

morgaine, no cos ty, wcale mnie nie urazilas :-D ja wiem, o jaka gondolke ci chodzi :-) uwazam, ze to tylko kwestia gustu, a potem wyboru. mi po prostu bardziej 'widza sie' tradycyjne gondole. i tez uwazam, ze zadluzanie sie dla wozka to bzdura,

a sama teraz masakrycznie swiruje z wozkiem, bo mialam jeden beznadziejny na dwoje dzieci i marze o czyms fajnym :-) poniewaz to juz na 99% bedzie nasz ostatni wozek. teraz nie mam zamiaru go sprzedac, zostawie dla mojej siostry, jesli bedzie chciala, a potem dla siebie na przyszlosc (jesli - tylko jesli - nam sie dziecko przytrafi). a moze sprzedam zreszta po Soni.. zobaczymy.

erba, jaki wozek wybralas? bo wskazalas strone z kilkoma wozkami chicco :-) ja lubie ta firme, BARDZO :-) uwazam, ze jest niedoceniona w por np do fishera. wsyzstkie foteliki samochodowe (oprocz pierwszego) mam chicco i bardzo sobie chwale, parasolke chicco tez mam i to jedna z najlepszych moich rzeczy dzieckowych.

nati - bardzo ladny wozeczek :-) ale ty predka jestes w podejmowaniu decyzji!
moze ta bedzie lepsza

Nati dzieki za info rowniez wybiore sie do biedronki
Mi tez zostal materac laktator kosmetyki a i chyba musze pomyslec o jakims kombinezonie ale to w lutym

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja w moim lezaczku kladlam dzidzie od urodzenia niemalze :-) teraz tez planuje.

ogolnie to natknelam sie na opinie, ze taka pozycja jest dla dziecka bardzo zdrowa i naturalna, tak bylo ulozone w brzuszku.

reklama
wykupilam cala biedronke z body. byly cale 4 sztuki. to nie wazne ze kazde w innym rozmiarze od 56 do 74. 2 jasno rozowe, 1 ciemniejsze i zolte. ale po 3 zl to mozna poszalec :-D:-D

Do góry