reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

reklama
ja juz sie napalilam na wozek - jeszcze go tylko maz zaakceptuje na zywo (pojedziemy w czwartek poogladac) i kamien mi z serca spadnie :-D bedzie jednak BUGABOO CAMELEON :-D juz go kocham.

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1378&<osCsid>

ale uzywany kupimy, zeby sie zamknac ok tych 2000. z tego, co je ogladam, one uzywane wygladaja jak nowki, a zreszta moge dokupic nowiutka wkladke do wozka w jakimkolwiek kolorze i bedzie calkiem cacy :-) (ostatnio byla super oferta na 1800zl, ale nie chce jeszcze kupowac)

jenyyyyyyy ale sie ciesze, w kazdym wozku cos mi nie pasowalo, tzn jak juz sie decydowalam - to zawsze jakas opinie zla znalazlam. a tu nic, wszystkie uzytkowniczki wozka sa nim zachwycone. no i ta lekkosc! 9kg ze wszystkim! i doczytalam tez, ze te pierwsze (male) kolka mozna zlozyc i ciagnac wozek na tylnych, co sie swietnie ponoc sprawdza w lesie i na piachu. ponoc najlatwiejszy wozek do prowadzenia. zobaczymy :-)
naprawde, pierwsza mysl jest najlepsza, ja ten wozek pokochalam w pierwszej chwili, jak go zobaczylam, a jak sie dowiedzialam, ze bedzie dzidzia znowu, to ogladalam tylko rozowe bugaboo.. teraz kupie zielono niebieski :-D o ile sie uda, jak nie to czarno-zielony. mam trzy miesiace na polowanie!

Ostatnia edycja:
Aenye wózek w dechę. ja mam z niższej półki ale koła są najważniejsze a mam jakieś pompowane, chromowane i też się super buja - wypróbowałam go na Młodym - on to cały czas musiał być bujany:) także koła najważniejsze:)

Mam pytanko. czy któraś z Was używa nawilżacza powietrza? ja bez niego się nie obejdę, mam tak sucho w domu że wytrzymać się nie da, ten co kupiłam rok temu jest mega głośny i w nocy nie da się spać jak jest włączony. nie jest to najtańszy zakup i myślę że jak coś poradziłybyście to byłoby mi lżej na duszy i portfelu;)

i jeszcze jedno zakupowe pytanko. używałyście kiedykolwiek jakichś majtek uciskających czy pasów czy gorsetów (nie zaraz po porodzie of course ale powiedzmy po 2 tyg. miesiącu, jak już sie pogoi tu i tam). bo nie wiem co wybrać. wiem ze takie trochę ponad talie wyższe się rolują i brzuch wychodzi górą więc myślałą o takim pasie....ale nie wiemjak to w praktyce. nie chce takiego z nogawkami, bo to ciepło będzie....

Dzięki dziewczyny-naprawdę jestem bardzo zadowolona z tych zakupów:)Kombinezon był przeceniony z 59,90 na 39,90-patrzyłam w internetowym sklepie 5 10 15 i tam jest nadal za 59,a w normalnym sklepie przeceniony-tylko akurat w tym,w którym ja byłam na Pradze były chyba 3 ostatnie,a w tym rozmiarze w ogóle tylko jeden więc chyba im dobrze schodzi:)

Oj chyba podskoczę dziś do naszego 5 10 15 i zobaczę czy u nas nie ma jakiś przecen, bo kombinezon jest na prawdę słodziutki i akurat na wyjście ze szpitala i pierwsze spacerki.
Mitaginka ja też byłam zielona i dopiero mama mi powiedziała przy pierwszym kąpaniu, że trzeba pieluszkę położyć to byłam zaskoczona co ona wymyśliła :-D
Morgaine ja kładę mokrą pieluchę tetrową lub ręcznik na grzejnik i też nawilża. Chyba najtańszy sposób.

Aenye wózek w dechę. ja mam z niższej półki ale koła są najważniejsze a mam jakieś pompowane, chromowane i też się super buja - wypróbowałam go na Młodym - on to cały czas musiał być bujany:) także koła najważniejsze:)

Mam pytanko. czy któraś z Was używa nawilżacza powietrza? ja bez niego się nie obejdę, mam tak sucho w domu że wytrzymać się nie da, ten co kupiłam rok temu jest mega głośny i w nocy nie da się spać jak jest włączony. nie jest to najtańszy zakup i myślę że jak coś poradziłybyście to byłoby mi lżej na duszy i portfelu;)

i jeszcze jedno zakupowe pytanko. używałyście kiedykolwiek jakichś majtek uciskających czy pasów czy gorsetów (nie zaraz po porodzie of course ale powiedzmy po 2 tyg. miesiącu, jak już sie pogoi tu i tam). bo nie wiem co wybrać. wiem ze takie trochę ponad talie wyższe się rolują i brzuch wychodzi górą więc myślałą o takim pasie....ale nie wiemjak to w praktyce. nie chce takiego z nogawkami, bo to ciepło będzie....

Ja uzywalam przy pierwszym dziecku naiwlzacza powietrza i mam go nadal:tak:u mnie chyba jak w wiekszosci domow jak jest sezon grzewczy to jest bardzo suche powietrze ale tez mialam jego jak byly upaly:tak:
Co do "obsciskaczy" to ja mam takie majtki polaczone z pasem ktory podchodzi prawie pod cyckii tam sie reguluje na ktory rzad zapiec chcesz zapiac:tak:dobre o tyle ze wlasnei nic sie nie rolowalo itd...

Ja byłam wczoraj z moją mamą w 5 10 15 i kupiłyśmy sporo ubranek dla Melci-śliczny kombinezon polarkowy na wyjście ze szpitala i pierwsze spacery- idealny jeśli chodzi o grubość-taki właśnie wiosenno-jesienny:)2 pary body, leginsy,kaftanik i śpioszki-wszystko jest śliczne:)W domu dodałyśmy te ubranka do tych, które dostaliśmy po bratanicy mojego męża-podzieliłyśmy i mniej więcej obliczyłyśmy co jeszcze jest potrzebne na początek-na pewno kilka kaftaników,ze dwa sweterki,kilka par body(dostałam sporo ale chce kupić kopertowo zapinane bo wydaje mi się że takie się łatwiej zakłada) i może jeszcze kilka par śpiochów, bo mamy głównie pajace(całe mnóstwo)a śpiochy myślę że też się w naszym przypadku sprawdzą- te reszte pewnie kupię na allegro bo nie bardzo mogę chodzić po sklepach-chociaż moja mama na pewno jeszcze kupi sporo ciuszków:)zrobiłam zdjęcia, kombinezonu,śpioszków i kaftanika bo tylko te wziełam od rodziców żeby pokazać mężowi-a reszta ciuszków jest na razie u nich. Ale w rzeczywistości wszystko jest ładniejsze niż na zdjęciach:)
Zobacz załącznik 316156
Zobacz załącznik 316157Zobacz załącznik 316158

Sliczny ciuszki a szczegolnie kombinezonik:tak:

morgaine, ja nie lubie, jak mnie cos uciska, ale moze cos powinnam na siebie powciskac ;-) i miec brzuch nie jak zwiniety nalesnik, nie jak pofaldowane pustynie sahary... nie wiem, moze tez zakupie, ale pewnie po porodzie dopiero.

nawilzacz mam z castoramy, ok 80zl, ale w tym roku jeszcze nie wlaczylam. :-D ja po prostu otwieram okna i wtedy jest lepiej. oczywiscie nie na dlugo w pokoju dzieci, bo by zamarzly, ale u mnie to ala noc jest otwarte. uwielbiam spac w zimnym - bede miala problem, jak sie maly urodzi ;-) ale bedzie cieplej, wiec moze nie bedzie mu przeszkadzalo!

aenye też ten wózek oglądałam i dla mnie, oprócz małych kółek z przodu, anie wiedziałam, że można je przemienić z tymi z tyłu - fajne rozwiązanie) to gondola jest mega nisko zawieszona i będziesz musiała się mocno do niej schylać, to mnie zniechęciło, ale jak jesteś niska to jak najbardziej wózio dla Ciebie, ja jestem wysoka ;-)

Morgaine ja mam nawilżacz Zelmera taki Nawilżacz powietrza ZELMER 23Z052 Ultradźwięki (1391619405) - Aukcje internetowe Allegro dostaliśmy pod choine od teściów i jest cichutki, a majtki kiedyś kilka używałam, i jedno co wiem to żeby nie kupować ani na rzepy ani na haftki tylko takie całe wciągane b tamte się rolują i odstają :tak:

no wlasnie ja sobie z tym poradze, ale nie wiem, jak moj malz to zaakceptuje. pytanie tylko, co mu do tego, skoro praktycznie tylko ja bede tam zagladac ;-) on ciagle w pracy, wiec w sumie za czesto nie bedzie mi towarzyszyl na spacerach, a sam pewnie wcale nie pojdzie.
no nic, moze mnie na zywo odstreczy, tzn. ogolnie mi sie podoba, nieraz widzialam na ulicy i wydal mi sie cudny, ale nie wiem, czy mnie cos w nim nie zniecheci, jak zaczne nim po sklepie wywijac.
mam straszny film na ten wozek teraz :-D :-D :-D

Muszę Wam się pochwalić, że nareszcie kupiliśmy wózek ;-) Wybór jednak padł na x-lander - xa ale tylko gondola plus spacerówka. Stwierdziliśmy, że nie chcemy fotelika x-landera ale maxi cosi i kupimy używany na innej aukcji. A to nasz wózeczek: WÓZEK X-LANDER XA +GONDOLA+TORBA+PARASOLKA (1398794507) - Aukcje internetowe Allegro
Babeczka ma w stosunkowo przyjemnej cenie te wózki ale ograniczone kolory, bo tylko zieleń i brąz. Oczywiście wzięliśmy brąz, bo dużo bardziej Nam się podoba. Popatrzcie sobie na aukcje tej Pani, bo ma dużo tańsze wózki i foteliki niż inni. Pozdrawiam :-)

reklama
Muszę Wam się pochwalić, że nareszcie kupiliśmy wózek ;-) Wybór jednak padł na x-lander - xa ale tylko gondola plus spacerówka. Stwierdziliśmy, że nie chcemy fotelika x-landera ale maxi cosi i kupimy używany na innej aukcji. A to nasz wózeczek: WÓZEK X-LANDER XA +GONDOLA+TORBA+PARASOLKA (1398794507) - Aukcje internetowe Allegro
Babeczka ma w stosunkowo przyjemnej cenie te wózki ale ograniczone kolory, bo tylko zieleń i brąz. Oczywiście wzięliśmy brąz, bo dużo bardziej Nam się podoba. Popatrzcie sobie na aukcje tej Pani, bo ma dużo tańsze wózki i foteliki niż inni. Pozdrawiam :-)

Agusiak gratuluje zakupu wozka:tak: ja tez wzielam model XA tylko inna kolekcje ale te co Ty masz bardziej mi sie podobaja:tak:

Do góry