reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

o, ja przed porodem na pewno pojde do fryzjera, kosmetyczki i zrobie sobie buzke (takie oczyszczanie maszynka, bosz, wylecialo mi z glowy, jak to sie nazywa) + naswietlanko lampka i maseczke, no i na pewno paznokcie u rak i nog :-) zwykly, delikatny, zawsze biore kolorki naturalne, jak do frenchu.

pandorka,
ja, jak juz pisalam, na stowke wykorzystam kombinezon :-) najwyzej go ubiore lzej pod spodem.

PRZEWIJAK - dla mnie niezbedny :-) juz pisalam. mialam ceratkowy, zakladany na lozko, nic mi sie nie podarlo :-) jak byl potrzebny - zakladalam na lozko, jak nie byl - sciagalam i juz.

KOSZULA - kupie _moze_ jedna, bo nie znosze koszul (jeszcze przejrze, czy jakas mi sie inna nie nada z domu, jakas z duzym dekoltem bluzka dluzsza czy cos), a kupie tylko pizamy z wiekszym dekoltem, na ramiaczkach albo cos w ten desen.

WANIENKA - ja kapalam w wanience z ikei, takiej niebieskiej, a do srodka wkladalam taka gabke duza:
Mata Gąbka Materacyk do wanienki wanny +gąbeczka (1390341795) - Aukcje internetowe Allegro

jak sie zuzyla to kupowalam nowa, to bylo rewelacyjnie wygodne dla nas wszystkich, niczego nie wygotowywalam i maly nie mial zadnych dziwnych alergii czy chorob, przesadzaja z tymi bakteriami, naprawde. oczywiscie przeplukiwalam woda i suszylam porzadnie. teraz tez tak bede robic. potem, jak maly wyrosl z wanienki (ikeowska jest malutka) to kapal sie w duzej wannie, naszej, na takiej samej gabce :-) rewelacja.

nie wiem, o czym byla mowa jeszcze..

nie lubie mega pakow, ale uzywane ciuszki - owszem :-) nie mam zbytnio czasu na second handy, nie mam kiedy isc, ale kupuje na allegro, ostatnio - juz chyba pisalam - kupilam na allegro pare rzeczy, napisalam do laski, czy ma wiecej i przyslala mi zdjecia niewystawionych na allegro rzeczy. w sumie za 60zl kupilam chyba z 15 ciuszkow, samych h&m, gap, next, mothercare. takze rewelacyjnie trafilam.

reklama
Zuzanna, możesz zdradzić, ile kosztował ten kombinezonik? Mam co prawda jeden, ale taki bardziej codzienny i właśnie coś takiego chciałabym kupić na wyjście ze szpitala. Założę pod niego śpiochy i kaftanik i będzie jak znalazł na kwiecień :-)

zuzanna- śliczne ciuszki :tak: ja wczoraj też troszkę po sklepach pochodziłam i kilka piękności zakupiłam :-) wrzóce później fotki bo teraz po obiadku to nie mam siły się ruszać

Co do wanienki to dostałam taką wyprofilowaną i cały czas się zastanawiam czy będzie ok? Czytałam że doświadczone mamuśki były zadowolone ale mam wątpliwości i chyba kupię jeszcze zwykłą... A zamiast takiej gąbki do wanienki to wystarczy chyba jak jedną czy dwie pieluszki tetrowe rozłoże?

ja mam zwykla wanienke, tzn nakladana na wanne ale nie profilowana i do tego wlasnie pieluszka i tyle, trzeba sie tylko nauczyc trzymac ale to po 2-3 razach bedzie wiadomo co i jak. Doswiadczen z profilowana nie mam ale jakos mi sie nie widzi ale pewnie tez to kwestia przyzwyczajenia.

zuzanna- śliczne ciuszki :tak: ja wczoraj też troszkę po sklepach pochodziłam i kilka piękności zakupiłam :-) wrzóce później fotki bo teraz po obiadku to nie mam siły się ruszać

Co do wanienki to dostałam taką wyprofilowaną i cały czas się zastanawiam czy będzie ok? Czytałam że doświadczone mamuśki były zadowolone ale mam wątpliwości i chyba kupię jeszcze zwykłą... A zamiast takiej gąbki do wanienki to wystarczy chyba jak jedną czy dwie pieluszki tetrowe rozłoże?

Ja byłam niedoświadczona przy pierwszym dziecku i na prawdę byłam zadowolona z profilowanej wanienki może nie w pierwszych tygodniach, bo i tak dziecko trzeba było trzymać jak w zwykłej wanience ale później jak Wiki miał kilka miesięcy sprawdzała się na prawdę ekstra. A pieluszkę w pierwszych tygodniach też kładłam.

kurcze mnie nastroiłyście na zakupy. jutro będę miała pościel, to prześlę fotkę:) jutro też kupię pieluchy flanelowe, przescieradlo i ręcznik kąpielowy. a dla siebie mam zamiar kupić szlafrok i jakąś koszulkę nocną kopertową - niekoniecznie 'do karmienia' ale taką co by się nadała. jak nie znajdę to kupię przez allegro.
a ciuszki? hmm może next week.

co do kąpania to ja jednego mam alergika mega - Starszaka - więc gąbka odpadała i podkładałam pieluszkę tetrową. po tygodniu, dwóch już dziecko jest większe, a przez te pierwsze dni i tak kąpał mój mąż z moją mamą:) nabiera się i tak potem wprawy, zresztą moim zdaniem nie powinno się maluszków jakimiś mydłami myć czy żelami (takich noworodków) tylko samym oilatum w wodzie i płukać skórę. pupę oczywiście wyszorować:):) więc nie ma problemu.

jejku Dziewczyny, skąd Wy wiecie takie rzeczy, że trzeba wanienkę wyłożyć np. pieluszką...
ja to chyba muszę zacząć interesować się coraz poważniej wszystkim co związne z pielęgnacją maluszka itd., bo póki co to jestem mega zielona w tych sprawach i aż mi głupio jak Was tak czytam :/

Narazie nie kupuj ;-) Sprawdź jak sprawdzi się ta, którą już masz ;-) zawsze można dokupić,a tak wydasz kasę i będa dwie.

jejku Dziewczyny, skąd Wy wiecie takie rzeczy, że trzeba wanienkę wyłożyć np. pieluszką...
ja to chyba muszę zacząć interesować się coraz poważniej wszystkim co związne z pielęgnacją maluszka itd., bo póki co to jestem mega zielona w tych sprawach i aż mi głupio jak Was tak czytam :/

Laska sama byś na to wpadła, jakby Ci się dzidziuś zaczął ślizgać w wannie ;-)

reklama
Dzięki dziewczyny-naprawdę jestem bardzo zadowolona z tych zakupów:)Kombinezon był przeceniony z 59,90 na 39,90-patrzyłam w internetowym sklepie 5 10 15 i tam jest nadal za 59,a w normalnym sklepie przeceniony-tylko akurat w tym,w którym ja byłam na Pradze były chyba 3 ostatnie,a w tym rozmiarze w ogóle tylko jeden więc chyba im dobrze schodzi:)

Do góry