reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

kiedys rozmawialyscie o proszkach dla dzieci. ja mam zamiar pierwsza partie wyprac w lovelli
a płukać też w płynie dla dzieci?

Cucumber te Chicco mają małe kółeczka, może to być karta przetargowa na nie, powiedz, że w zimie będzie Ci się źle pchało a ta Bartatina ma duże, że wo:-plałabyś nowy wózek a ten Chicco to może byś jako parasolka na później

Ostatnia edycja:
reklama
hermionka, szczerze to mi sie wydawalo, ze ta lovella to juz jest 2w1, w sensie, nie uzywalam chyba nigdy plynu dodatkowo do plukania... widze dopiero na stronce, ze maja tez plyny do plukania.

nie wiem, ja chyba w ogole oleje ta lovelle i od razu zaczne z sensitive.. wiele dziewczyn na bb tak robi :-)

a, kiedys rozmawialyscie o proszkach dla dzieci. ja mam zamiar pierwsza partie wyprac w lovelli (pieknie pachnie!..) tak na wszelki wypadek, ale nastepne prania stopniowo chce prac w naszych proszkach i plynach - po prostu przejdziemy wszyscy na sensitive (i tak zwykle takiego uzywamy, ze wzgledu na zapach). radze sprobowac, a noz widelec dzidzia nie bedzie sie uczulac od tego? wtedy szkoda prac i sortowac, podwojna robota.

Ja robiłam identycznie przy pierwszym dziecku i zero uczuleń i czegokolwiek. Przy dwójce dzieciaków, gdzie jeden wariat będzie latał jak szalony po podwórku nie wyobrażam sobie sortowania prania oddzielnie ubrań.

to jak już o praniu mowa- co myślicie o pieluszkach wielorazowych? ja właśnie się zastanawiam czy warto, czytałam o nich trochę ale i tak temat mnie to lekko przeraża, a z drugiej strony może warto spróbować....

to fajny pomysl, ale dla kogos, kto jednak ma troche czasu. ja przy trojce nie bede go miec na bank i nie bede sie bawic w pranie pieluch.. ale moim zdaniem idea jest ekstra, troche drogo na poczatek, ale potem juz luzik.

cucumber- mi kuzynka polecała wózki chicco ale na paskach, ona miała od koleżanki i sobie chwaliła ale kompletnie nie wiem jaki model. A bartatina jest tańszy od chicco. Byłas w babyfancie? tam na ul. Lotniczej mają duży wybór i jest taka starsza pani co dużo mówi na temat wózków (widać , że się zna)

to jak już o praniu mowa- co myślicie o pieluszkach wielorazowych? ja właśnie się zastanawiam czy warto, czytałam o nich trochę ale i tak temat mnie to lekko przeraża, a z drugiej strony może warto spróbować....

Przy pierwszym dzieciaczku uzywalam pol roku. nie jest to takie straszne jak to wygląda. ja rodzilam w czerwcu wiec co wypralam szybko wyschło więc luzik. no i tylko na początku zmienia się co chwilę bo juz 3miesieczne dziecko nie sika podczas dziennej drzemki (na noc of course pampers).
w kazdym razie jak poszlam do pracy to musialam przestac bo moj maz ktory byl troche wiecej z dzieckiem chcial pampersy.
efektem bylo to ze moj syn pierwsze nauczyl sie spac bez pampersa, całą noc przespał bo był nauczony od maleńkości nie sikać w nocy, dopiero po paru miesiacach oduczył się też w dzień bez pampera chodzić (2 lata spał bez pampersa, 2 i parę miesiecy zrezygnowal z pampersów calkiem, kupa zajela nam troche wiecej czasu...)
w kazdym razie przy drugim od razu pampers i przy trzecim teraz tez tak bedzie. lenistwo, wygoda....

a co sądzicie o 'otulaczku' - nie wiedzialam ze cos takiego istnieje, taki nowy typ rożka, zastanawiam się bo idea dobra, 35zl na allegro plus koszty przesylki, ale chyba tylko do miesiaca sie bedzie nadawało do użytku
wklejam linka i czekam na opinie:)
http://motherhood.pl/produkt/otulaczek.HTML
http://allegro.pl/motherhood-otulaczek-rozek-antykolkowy-i1387763652.html

Ostatnia edycja:
My wczoraj dostaliśmy pakę ciuszków od teściowej :-) Była na zakupach i troszkę zaszalała w tych różowościach prześlicznych :-) Dzisiaj o 5 rano, nie mogąc zasnąć, przejrzałam moją listę wyprawkową i muszę się pochwalić, że z ciuszków brakuje nam tylko ok. 4 par skarpetek (2 grubsze i 2 cieńsze) ;-) Resztę już mamy, nawet z naddatkiem :-) W lutym będzie może trochę lepiej z kaską (oby!), to wtedy zabiorę się za resztę zakupów. Myślę, że tutaj zmieścimy się w 500-700 zł, bo wózek kupują moi dziadkowie, a łóżeczko z wszystkimi akcesoriami moja mama, więc nadroższe rzeczy nam odpadają :-) Na sam koniec zostawię kosmetyki i pieluszki.
A powiedzcie mi, jakiej wielkości kupujecie kocyki? Wczoraj dostaliśmy też od teściowe śliczny kocyk polarkowy, ale jest wielkości normalnego koca dla dorosłych. Oczywiście będę go składała na pół, ale czy taką połówkę wykorzystam na początku czy muszę kupić mniejszy? (tzn. jeszcze jeden i tak zakupię, ale nie wiem czy ten się przyda).
No i mam jeszcze pytanie odnośnie pieluszek. Dużo moich znajomych używa huggiesów. Są zadowoleni, choć mówią, że nie kupują pampersów ze względu na cenę. Czy ta różnica w cenie jest naprawdę duża? Kilka razy porównywałam cenę 1 szt pampersa z promocji do normalnej ceny 1 huggiesa i wydaje mi się, że różnica była niewielka. Nie wiem czy się mylę czy po prostu trafiłam na dobrą promocję?

reklama
Witajcie:-D

Widze ze zkupy ida cala para a ja sie jakos zatrzymalam:baffled:nie wiem czemu

meriderka, mi się właśnie marzy ten wózek. Polecała mi go już niejedna osoba, nawet do jednej koleżanki wybierałam się żeby go sobie poprowadzić i wypróbować. Nie narzekała na niego ani trochę, a jeździła nim głównie sama i to na długie spacery. Teraz się okazało, że mamy dostać jakiś wózek Chicco od znajomych, ale coraz bardziej się go boję. Napaliłam się na Bartatinę i już ;) Będę musiała męża jakoś przekonać albo jutro z teściową pogadam, bo ma nas odwiedzić a to ona miała nam wózek fundować :D

Cocumber co do wozkow Chicco to moze Tobie powiedziec ze sa dwa modele ktore maja male kolka to jest Enjoy i Tro living ale sa leciutkie i sa dwa modele ktore maja duze kola to S3 oraz Trio Tour:tak:musialabys sie dowiedziec jaki owzek mialabys dostac chyba ze maja cos ze starszych modeli. Jedno jest pewne sa to wozki napewno twardsze od tego ktoy Ty chcesz:tak:

Przy pierwszym dzieciaczku uzywalam pol roku. nie jest to takie straszne jak to wygląda. ja rodzilam w czerwcu wiec co wypralam szybko wyschło więc luzik. no i tylko na początku zmienia się co chwilę bo juz 3miesieczne dziecko nie sika podczas dziennej drzemki (na noc of course pampers).
w kazdym razie jak poszlam do pracy to musialam przestac bo moj maz ktory byl troche wiecej z dzieckiem chcial pampersy.
efektem bylo to ze moj syn pierwsze nauczyl sie spac bez pampersa, całą noc przespał bo był nauczony od maleńkości nie sikać w nocy, dopiero po paru miesiacach oduczył się też w dzień bez pampera chodzić (2 lata spał bez pampersa, 2 i parę miesiecy zrezygnowal z pampersów calkiem, kupa zajela nam troche wiecej czasu...)
w kazdym razie przy drugim od razu pampers i przy trzecim teraz tez tak bedzie. lenistwo, wygoda....

a co sądzicie o 'otulaczku' - nie wiedzialam ze cos takiego istnieje, taki nowy typ rożka, zastanawiam się bo idea dobra, 35zl na allegro plus koszty przesylki, ale chyba tylko do miesiaca sie bedzie nadawało do użytku
wklejam linka i czekam na opinie:)
Otulaczek - otulanie niemowląt | Motherhood.pl
MOTHERHOOD ------- OTULACZEK ROŻEK ANTYKOLKOWY (1387763652) - Aukcje internetowe Allegro

Widzialam te otulaczki fajnie wygladaja:tak:ja natomiast uzywalam kocyka i teraz tez bede miala kocyk:tak:

My wczoraj dostaliśmy pakę ciuszków od teściowej :-) Była na zakupach i troszkę zaszalała w tych różowościach prześlicznych :-) Dzisiaj o 5 rano, nie mogąc zasnąć, przejrzałam moją listę wyprawkową i muszę się pochwalić, że z ciuszków brakuje nam tylko ok. 4 par skarpetek (2 grubsze i 2 cieńsze) ;-) Resztę już mamy, nawet z naddatkiem :-) W lutym będzie może trochę lepiej z kaską (oby!), to wtedy zabiorę się za resztę zakupów. Myślę, że tutaj zmieścimy się w 500-700 zł, bo wózek kupują moi dziadkowie, a łóżeczko z wszystkimi akcesoriami moja mama, więc nadroższe rzeczy nam odpadają :-) Na sam koniec zostawię kosmetyki i pieluszki.
A powiedzcie mi, jakiej wielkości kupujecie kocyki? Wczoraj dostaliśmy też od teściowe śliczny kocyk polarkowy, ale jest wielkości normalnego koca dla dorosłych. Oczywiście będę go składała na pół, ale czy taką połówkę wykorzystam na początku czy muszę kupić mniejszy? (tzn. jeszcze jeden i tak zakupię, ale nie wiem czy ten się przyda).
No i mam jeszcze pytanie odnośnie pieluszek. Dużo moich znajomych używa huggiesów. Są zadowoleni, choć mówią, że nie kupują pampersów ze względu na cenę. Czy ta różnica w cenie jest naprawdę duża? Kilka razy porównywałam cenę 1 szt pampersa z promocji do normalnej ceny 1 huggiesa i wydaje mi się, że różnica była niewielka. Nie wiem czy się mylę czy po prostu trafiłam na dobrą promocję?

Laurka no to juz duzo masz:tak: fajnie ze masz wsparcie w rodzinie:tak:

Do góry