reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

Właściciele kupowali ten wózek głównie dlatego, że jest lekki bardzo a mama musiała codziennie wnosić go i znosić na 3 piętro sama z trójką dzieci. Ja zawsze miałam do czynienia z wózkami na większych kołach i na paskach, dlatego nie wiem jak się prowadzi taki wózek i czy nie wytelepie mi dziecka w nim.

reklama
Ja sie tak zapytam bo nigdzie nie moge znalezc z jakiego materialu jest tapicerka wózka tych starszych i tych nowaszych może mi ktos pomóc?

Morgaine mój syn od urodzenia ma smoka, i to cały czas jeden model musi być, bo innego nie tknie nie powiem jest to uciążliwe bo czasem trzeba się nalatać żeby nowy kupić, w tym momencie młody ma 19 msc i nadal potrzebuje smoka ale tylko do spania w dzień mu go nie daję, wybrałam opcję smoka dlatego że wolę żeby dziecko ssało smoka niż swoje paluszki-mam znajomą która z ciórcią miała właśnie problem bo mała nie chciała smoka tylko ssała swojego palca do tego stopnia że zrobiła jej się ranka którą ciężko było wygoić dziecko nacierpiało się bólu a mama razem z nim. Więc z tego względu drugie baby też będzie miało smoka, a jak mój starszak będzie bardziej kumaty oduczę go wogóle smoka no takie mam plany;-)
Cucumber ja co prawda nie miałam chicco tylko peg perego pliko switch, to tez parasolka, mój mały miał juz wtedy rok skończony i dobrze bo powiem szczerze że jednak w takich parasolkach są znacznie słabsze amortyzatory niż przy pompowanych kołach albo dużych piankowych, małego trochę wytrzęsło na naszych chodnikach ale on był juz większy, dla noworodka takiego wózka bym nie kupiła właśnie ze względu na słabą amortyzację ale to tylko moje zdanie. Z drugiej strony wózek ma inne zalety na pewno po złożeniu zajmuje mniej miejsca, a co do podwójnych rączek to można sobie na nich wieszać np siatki z zakupami ja tak często robiłam, ale jak chcesz porozmawiac przez telefon np i prowadzić wózek jednocześnie to jest ciężej niz przy całej rączce. Wiesz najlepiej jakbyś na żywo pooglądała ten wózek, i sama sprawdziła jak się prowadzi.

Ostatnia edycja:
Hermionka Ja szukam czegoś takiego FISHER PRICE LEZACZEK BUJACZEK DO 18KG T2518 s_k (1399870236) - Aukcje internetowe Allegro albo takiego FISHER PRICE LEŻACZEK BUJACZEK HUSTAWKA P6948 (1390464480) - Aukcje internetowe Allegro zależy co się trafi w Krakowie w dobrej cenie używanego na allegro oczywiście
Cucumber niektórzy są zwolennikami takich wózków, Ja natomiast muszę mieć wózek na dużych pompowanych kołach, przód skrętny i porządne amortyzatory, rączka dwuczęsciowa też nie moze być, wiec dla mnie osobiście ten wózek odpada, ale to moze dlatego, że Ja w ogóle jestem przeciweniczką tzw. "parasolek" i wszystkich wózków które je przypominają, nie cierpię tych wózków i moje dziecko takiego nie będzie miało, bo dla mnie wózek musi też wyglądać, a te mi się w ogóle nie podobają, ale to tylko moje zdanie, zależy co się komu podoba.

Pisałyście też coś o smoczkach, Ja póki co jestem przeciwniczką dawania smoczka do 1,5 mies. bo to utrudnia karmienie piersią, dziecko się przyzwyczaja do innego ssania i ma problem z jedzeniem z piersi (znam kilka takich przypadków), więc żeby nas nie kusiło przypadkiem to nie kupuję ani jednego. Jak będzie później taka potrzeba to się zastanowię.
Morgaine pościel śliczna zwłaszcza ta druga i trzecia, mnie się podobają takie stonowane, delikatne pościele, co do krzesełka to też jestem zwolenniczką takich drewnianych, bo są po prostu praktyczniejsze, łatwiej dbać o ich czystość i można wykorzystać dla starszego maluszka jako krzesełko ze stolikiem, jeśli chodzi o pajaczki itp zabawki dla maluszków to faktycznie są super, też planuję kilka takich kupić

Ostatnia edycja:
baby dziecko poniżej 2 lub 3 mcy żadko smoka przyjmie karmione piersią. potrzeba ssania zwiększona rodzi się właśnie w 3 mcu i zmniejsza w 6 lub 7 mcu i wtedy najlepszy okres na odstawienie, tylko ja pracowałam i tatuś i niania przegapili mi ten okres!! leniuchy:) ciężko jest bo jak ta potrzeba ssania jest zwiększona to by trzeba było co 15 minut karmić, possa nawet nie popije i znowu to samo! zobacze. postaram sei bez smoka....

u mnie hitem jest takie krzeselko:

FISHER PRICE krzesełko do karmienia +zabawka +GLS (1409423923) - Aukcje internetowe Allegro

jeden z najlepszych dzieciowych zakupow. dziecko siedzi prosto (to owszem, dla dzieci siedzacych opcja, czyli od 6mies, przedtem i tak karmie tylko piersia, mozna tez w foteliku samochodowym podawac pierwsze pokarmy) - mozna myc w zmywarce!!! - latwiutko sie sklada do mikro rozmiarow, mozna zamocowac na kazdym krzesle, jest b. stabilne, ale dla mnie - zajmuje mikroilosc miejsca, tyle co nic. i ma palak z zabawkami, a poza tym dziecko mozna posadzic nawet na ziemi w nim, to samo siegnie, jak cos mu spadnie z blatu.
ja nie znosze tych duzych krzeselek, co jezdza po calym domu - zajmuja mase miejsca, trudno sie czysci, w ogole bez sensu. mialam, to sie wypowiadam. sprzedalam po 4 mies.

jednym slowem = POLECAM!!!

a smoczki owszem, mam zamiar kupic 2 co najmniej :-D kocham smoczki!!! ja mialam cycki niemal zjedzone, moi ciagle byli 'niedossani'.

u mnie hitem jest takie krzeselko:

FISHER PRICE krzesełko do karmienia +zabawka +GLS (1409423923) - Aukcje internetowe Allegro

jeden z najlepszych dzieciowych zakupow. dziecko siedzi prosto (to owszem, dla dzieci siedzacych opcja, czyli od 6mies, przedtem i tak karmie tylko piersia, mozna tez w foteliku samochodowym podawac pierwsze pokarmy) - mozna myc w zmywarce!!! - latwiutko sie sklada do mikro rozmiarow, mozna zamocowac na kazdym krzesle, jest b. stabilne, ale dla mnie - zajmuje mikroilosc miejsca, tyle co nic. i ma palak z zabawkami, a poza tym dziecko mozna posadzic nawet na ziemi w nim, to samo siegnie, jak cos mu spadnie z blatu.
ja nie znosze tych duzych krzeselek, co jezdza po calym domu - zajmuja mase miejsca, trudno sie czysci, w ogole bez sensu. mialam, to sie wypowiadam. sprzedalam po 4 mies.

jednym slowem = POLECAM!!!

a smoczki owszem, mam zamiar kupic 2 co najmniej :-D kocham smoczki!!! ja mialam cycki niemal zjedzone, moi ciagle byli 'niedossani'.

jak znajde to uzywane to kupie:) fajne, albo inaczej, kupie to teraz dla Mlodego a jak sie sprawdzi to bedzie dla córy albo kupie drugie!! no prosze
dzieki aenye

Morgaine to zależy od dziecka i od podejścia rodziców u moich koleżanek dzieci od urodzenia chętnie ssały smoczka i potem koleżanki miały problem z karmieniem piersią bo dzieciaki strasznie marudziły i miały problem z dobrym chwyceniem piersi, przez co brodawki były pogryzione i popękane

reklama
Do góry