reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

na 56 to doświadczone mamy ( w sensie takie które mają maleńkie dzieci - moje koleżanki, rodzina) mówią żeby brać minimalnie normalnie po jednej sztuce body, pajacyka itp, już lepiej troszke wiecej 62, i kilka rzeczy 68

chociaż....jak pod koniec ciąży juz bedą nam robili pomiary maluchów to mnie wiecej bedzie juz wiadomo czy będzie duże czy raczej średnie..jak na usg bedzie pokazywać 4000-4200 to raczej 56 za dużo sobie nie poużywamy, a raczej wcale:-) tak miała moja koleżanka, która urodziła dziecko 60cm

ja w weekend wybierma sie do Wawy i może coś w końcu podkupie :-))

reklama
hermionka też patrzyłam na ciuszki u tego użytkownika,więc skoro polecasz to pewnie tez u niego kupię:)no właśnie ja ogólnie słyszałam żeby ciuszków na ten najmniejszy rozmiar kupić jak najmniej i dopiero na 62 więcej,ale ostatnio przyjachała bratowa mojego męża z Irlandii-przywiozła mi trochę ciuszków i powiedziała, ze powinnam sobie kupić trochę tych najmniejszych(ona mówiła nawet o mniejszych niż 56-zreszta z tych co przywiozła kilka jest na 54)bo ich Maja miała chyba 52 i w te 56 były na początku za duże i sama już nie wiem-moje dziecko chyba nie będzie jakimś kolosem ale jak bedzie miała powiedzmy te 56 albo wiecej to w rezultacie tych najmniejszych w ogóle nie założymy.

ostatnio dostalam 2 siatki ubran z czego 1 siatka to byly te najmniejsze 56 i byly wcale nie noszone nawet niektore z metkami wiec chyba nie ma co kupowac, chociarz przyznaje ze jak sie moja coreczka urodzila to te najmniejsze byly duzo za duze ale chyba po msc nadrobila
sprawdzilam w ksiazeczce bo nie pamietalam wielkosci malej 50cm :)

No widzicie a ja mam cala siatke ciuszkow na 52 (tyle ze dla dziewczynki) i mniejsze i nawet czapeczki nie uzylam, bo byly za male a Josh nie byl duzy tylko moim zdaniem w normie.:sorry2: Mial jeden komplet na 62 na wyjscie ze szpitala i w sumie tylko wtedy go mial na sobie...:dry:

Moja kumpela ktora dala mi siatke bodziakow i pajacy to ona zaczynala od 68 a jej mala tez nie byla wielka (4kg na bank nie).:confused:

Teraz kupilam tak jak pisalam pare ciuszkow wiecej na 62 niz Joshowi z racji tego ze mam miec cesarke a ja sie robi szybciej niz planowany termin porodu wiec i dzidzia moze byc mniejsza....
Chociaz patrzac na moj brzuch to malutkiej nie bede miala:-). Ja chyba tak mam ze nie rodze malych dzieci...

a to link do tego kompletu co mowilam. Kupilam go na 62 bo mial byc na wyjscie ze szpitala, ale on jest tak fajny taki cieply ze spokojnie moze sluzyc jako ubranko wierzchnie na spacerki, zamiast spiworka o ktorego walczylam ( i tak kuzynka go nie oddala )
TERMO_komplet_62_ Na_wyjście_ze_szpitala_CIEPŁY (1392018781) - Aukcje internetowe Allegro
ja mam zolty z kaczuchą:-D

Ja dzisiaj byłam w second-handzie i kupiłam bluzę misiową właśnie newborn, ale była tak słodka, że nie mogłam się oprzeć, ociplany pajacyk 0-3 mies. jak nowy i bluzeczkę z długim rękawkiem jeszcze z metką. Wszystko za 20 zł, więc tam naprawdę można znaleźć praktycznie nowe rzeczy za grosze :-)

Btw byłam też w przychodni i pierwszy raz miałam okazję zobaczyć jak wygląda wściekle nerwowa mama. Tak się wydzierała na swoją może 3 letnią córeczkę, że miałam ochotę ją zabrać od tej wrednej matki. Cokolwiek do niej mówiła, nie umiała normalnie, tylko z nerwami. Tak mi żal się zrobiło tego maleńswa, że prawie się popłakałam. Nie wiem dlaczego takie kobiety są matkami...

Laurka jakbys miala dziecko ktore pomimo twoich prosb i staran sie nie umie zachowac to tez juz po pewnym czasie by Ci nerwy puscily. Jak moj mi ucieka, kladzie sie na podlodze w markecie czy kopie innych to patrzac z boku bys powiedziala - ludzie oni nawet dziecka nie umia wychowac, a jakbym juz wyszla z siebie i zaczela na niego krzyczec to chcialabys mi go zabrac bo jestem wredna matka?
JA tez tak mowilam przed porodem ze moje dziecko tak nie bedzie i wogole ze to rodzice sa glupi i bla bla bla a zycie pokazuje co innego....

odnośnie rozmiarówki to każda firma ma swoją... kupiłam pajace r.56 i trzy są ciut większe od pozostałych dwóch, no mają inny fason więc już nie wiem... np w H&M r.56 to jak normalny 62 więc najlepiej kupować rozmiarem na oko :)

ja dziś zabieram się za spisanie listy, co mi potrzeba dla dziecka, od ubranek przez aptekę i generalnie wszystko, jak się z tym uporam to tu wkleję i pomożecie mi to zmodyfikować co? :sorry2:

reklama
Do góry