reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

Ja kupilam mlodemu zabawke niby od mlodego, ale tez zastanawiam sie jaki to ma cel. Wjedziemy do domu z maluszkiem a Josh i tak rzuci sie na zabawke kurcze teraz nie wiem czy zostawic na zajaczka czy dac tak jak planowalam.... Nie wiemm...

A maluszka na zajaczka kupujecie? Bo my kupilismy.

reklama
my na zajączka zabawek nie dajemy. zbankrutowac by mozna przy tych wszystkich okazjach.... a w końcu są babcie i dziadkowie i oni dają, to nie będziemy wszyscy kupować.
ja kupuję dzieciakom prezent od WEroniki. myślę, że jeśli chodzi o Nikosia to nie wiem czy zrozumie,...będzie miał zabawkę i tyle hahahah, ale Konrad na pewno sie ucieszy bo kocha juz siore nad życie, jak jeszcze mu zabawke przyniesie to super!!
zwlaszcza ze to sie z zajaczkiem pokryje datami to olewam kupowanie na zajaczka...zreszta u nas w domu takiej tradycji w ogole nie bylo. :-(

A maluszka na zajaczka kupujecie? Bo my kupilismy.

maluszka na zajaczka? co to znaczy?

mi sie wydaje, ze te prezenty od malego dla chlopcow to troche dziwny pomysl. moze jak beda bardzo zazdrosni, nie beda go lubic, to wtedy takie przekupstwo mialoby sens, ale w przypadku moich dzieci jestem pewna na 100%, ze zabawki od malego w ogole ich nie obejda na starcie, tylko beda wokol malego chodzic, ogladac, calowac, bo to naprawde "cos" wyjatkowego. i te zabawki to nie wiem, tak mi sie cos kojarzy, ze jakies materialne zbyt.. w koncu narodziny i pojawienie sie brata to najlepsze, co moze sie zdarzyc, i nie zabawka jest wazna, tylko kolejny czlonek rodziny, milosc.. nie chcialabym uczyc ich, ze wszystko musi sie z materialna korzyscia dla nich jakos laczyc, no chyba, ze mowie, byliby zazdrosni, nie lubiliby brata, bo costam, to moze wtedy i owszem.

nie wiem, nie wiem, nie czytalam nigdy niczego na ten temat i nie wiem, jaki to mialoby miec cel wychowawczy.

za to zajaczki u mnie zawsze, wiec bedzie prezent na zajaca tradycyjnie, wlasnie ciastoline planuje kupic (albo jeden wiekszy albo dwa mniejsze zestawy, choc oni zawsze sie wspolnie bawia, a moze jeszcze taka tablice do rysowania kreda). rowery kupimy tak bez okazji juz, bo chcielismy na swieta, ale w sumie chce ich przymierzyc i zeby sobie sami wybrali, jakie im sie podobaja.

Chodzilo i czy maluszkowi na zajaczka cos kupujecie :-) sorrki znow na komie buszuje :-D

u nas mamy tradycje ze zajaczek przynosi prezenty po swiecace ale nie ma tak latwo. Prezenty sa schowane czy to na ogrodzie czy w domu i trzeba je znalesc :-D ja tak mialam i teraz dzieci tez naucze. U nas w sumie 3 razy do roku cos dostana. Gwiazdka, urodziny i zajaczek. Moim zdaniem to nie jest duzo tych okazji :-)

no u mnie tez sie chowa! po calym domu i potem gramy w cieplo-zimno, wszystkie elementy prezentu oddzielnie chowamy ;-)

a maluszkowi tez wezme jakis gadzecik, zabawke jakas pewnie, bo nie mam nic poki co.

a u nas okazji tez zajac (niewielki jakis prezent), dzien dziecka (drobiazgi doslownie, bardziej idziemy wtedy gdzies razem, lody, kino, zoo, cos w ten desen), urodziny i gwiazdka to cos drozszego.
ale bez okazji dostaja duzo, niestety. ale co zrobic, D co chwile ma jakies nowosci i sie sam powstrzymac nie moze, chlopcy raz w miesiacu najmniej sa w hurtowni i tez cos dostaja, jakies drozbiazdzki, no ale zawsze.. i jeszcze nieraz same firmy przynosza gratisy, jakies specjalne mini zestawy do stestowania - to jak nie dac dzieciom ;-)

mój też tylko auta.
w sumie to może aenye ma rację. ale i tak chcę żeby jakiś prezencik dostali więc z okazji braku okazji dostaną skaczące piłki. super się teraz przydadzą bo szaleją cały dzień na tarasie i w ogrodzie...

a dla małej to mam tylko pana metkę;-) ale jakiż to fajny prezent!! juz sie nie moge doczekac:-D

a to playdoh też kupię, lodziarnię albo coś w tym stylu;-)

Mam masakryczny problem z wózkiem,no nie wiem jaki mamy kupić,już się napaliłam na implasta,boldera 4 ale tera poczytałam opinie i znowu nie wiem ,tak samo z tako też ma podzielone opinie i nie wiem jestem już głupia ,pomożecie ? nie wiem ,chcę stabilny ,porządny i lekki ,oki muszę mykać idę patrzeć do sklepu za jakimiś jeszcze ...nie wiem 2 in 1 czy 3 in 1 lepszy nie wiem nic już nie wiem ...:-(

aenye masz w sumie racje... ja tez w takim razie zostawie ten prezent od Madusia i dam go z innym na zajaczka. On i tak nie zrozumie ze to od tego dziecka prezent tylko bedzie sie liczyla sama ta rzecz.
Wy macie starsze dzieciaki i do tego nie jedynaki i nie takie zadziory jak moj, ale ja to sie tak boje ich spotkania i pierwszych miesiecy ze chyba gorzej jak porodu...
Boje sie ze Josh mu cos zrobi... Bo on jest taki ze jak bardzo sie cieszy albo cos to zagryza zeby i ściska z calych sił. Nie umie byc delikatny. Daletgo najpierw kupilam kota jak zaszlam w ciaze zeby nauczyl sie szanowac innych i powiem wam do dzis ma momenty ze jak kota scisnie to flaki wychodzą... Juz nie tak bardzo jak kiedys ale pomimo wszystko nadal.
Pozatym jedynak wszystko musi byc jego i my na jego zawolanie. Dzis mi sie poryczal bo powiedzialam ze jestem juz zmeczona na skakanie w zamku i ma sam poskakc. Cos ty to byl wielki lament jak ja śmię być zmeczona kiedy on chce skakac...
Zalamuje momentami rece i chce mi sie ryczec...

emi a Ty nadal nie kupilas wozka. Wiesz co ci powiem ze na temat KAZDEGO wozka znajdziesz pozytywy i negatywy. Polowa bedzie chwalic druga bedzie narzekac. Nie ma zlotego wozka. DLatego olej juz te opinie i kup to co wg Ciebie sprawdzi sie u was najlepiej. 3mam kciuki :-)

reklama
a ja kupilam prezent od brata i zamierzam go dac...mlody bedzie zachwycony i nawet jesli sobie pomysli oofajnie jest brat jest prezent to raczej wiecej tych braci mial nie bedzie :-D
milosc braterska miloscia braterska teraz niby jest ok ale nie mam pojecia jak zareaguje... wydaje mi sie ze bedzie zazdrosny pytanie jak bardzo...pewnie troche inaczej jest gdy juz jest dwojka bo zdaja sobie sprawe co to znaczy miec rodzenstwo...moja kolezanka urodzila miesiac temu druga core siostra na poczatku calowala ja przytulala a teraz podszczypuje nie mozna z niej oka na chwile spuscic...

Do góry