reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

reklama
hatorska, ja mam ten z serduszkiem, co wklejalam, tylko serducho nie jest czerwone, a takie ciemnorozowe - jeszcze ladniejsze ;-)
a pieluchy motherhood tez mam, wg mnie lepsze sa te z siatki, ale ktoras z was pisala, ze sa do d. ja jeszcze nie pralam, wiec 'wyjdzie w praniu'.

a co do lansinohu, mam nadzieje, ze bedzie tak samo dobry lub lepszy niz purelan, ja poprzednio mialam purelany tylko i wylacznie, no ale poddalam sie perswazji morgaine ;-)

pandoro
, mi opakowanie malutkie purelanu starczylo na jedno karmienie (tzn na caly okres kamrienia, to doslownie minimalne ilosci sie naraz bierze - bardzo wydajny). czyli dwie male tubeczki dotad. ;-) teraz tez kupilam maly lansinoh, 10g.

Ja tez zamierzam kupic lansinoh, moze jutro.
To juz jedna z ostatnich rzeczy, i jestem gotowa, no łóżeczka jeszcze nie ma, ale po nie trzeba pojechac, to 10 minut drogi:)
Cholercia znów na allegro poszło 190 zł, wrrr. Ale z głowy, wszystko zamówione, tylko czekać:))))

a co do lansinohu, mam nadzieje, ze bedzie tak samo dobry lub lepszy niz purelan, ja poprzednio mialam purelany tylko i wylacznie, no ale poddalam sie perswazji morgaine ;-)

pandoro
, mi opakowanie malutkie purelanu starczylo na jedno karmienie (tzn na caly okres kamrienia, to doslownie minimalne ilosci sie naraz bierze - bardzo wydajny). czyli dwie male tubeczki dotad. ;-) teraz tez kupilam maly lansinoh, 10g.

o fajnie to kupie małą tubkę:-) dzięki

:) a ten lansinoh to można dostać w aptece czy się nie opłaca? ja ostatnio smarowałam bepanthenem i też było ok, ale jak tak zachwalacie to się zastanawiam...... moc bb działa :)

no nie wiem, mam nadzieje, ze sie sprawdzi, ja z czystym serce polecam purelan :-) ale nie ma co, tylko krowa nie zmienia zdania, wiec tym razem stawiam na lansinoh.

mi brakuje: plynu do mycia ciala i wlosow dla dzidzi, balsamu dla dzidzi (ale tego bede uzywac po jakis 2-3 tyg od urodzenia najmniej), podkladow poporodowych hartmanna (mam zwykle), jednej zmiany poscieli (awaryjnie mam ikeowska, jesli nie zdaze sie zdecydowac do porodu :-D), 2 stanikow do karmienia (co najmniej 1 musze kupic jeszcze przed porodem), kocyka. i pampersow :-)

a i czopki z paracetamolem, ze 3 saszetki tantum rosa (wole azucalen). i spiryt do pepka.

mi jeszcze brakuje z rzeczy do szpitala majtek jednorazowych, ale chcę trochę przeczekać (bo kupię je chyba w naszym sklepie z ciążowymi tematami) aż mnie zapomną, bo ostanio jak byłam to szukałam moich telefonów, które myślałam że mi ktoś ukradł.....narobiłam zadymy na cały sklep, prawie już nagrania z kamer chciałam oglądać...dopiero jak zrezygnowana jechałam już samochodem żeby zadzonić, żeby poblokować karty to zadzwonił mój telefon z podłogi (musiały mi wypaść jak wcześniej jechałam)....... no baba w ciąży :)

Aenye, a na której stronie wklejałaś link do rożka ;) hihihihi bo szukam i szukam ;)

reklama
a mi jeszcze tak naprawde brakuje tylko..torby :-D jedna za mala druga za duza "chyba ceba kupic" jak to moj 2latek mowi ;-)

Do góry