reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

odnośnie oliwki to powiem Wam jak to u mnie jest na moim ciele - smaruję przeciw rozstępom, jak rano się wykąpię i od razu wsmaruję to nic nie zostaje w nadmiarze i normalnie się ubieram, ale jak smaruję się wieczorem to jednak skóra pozostaje lekko śliska, potrzebue wiecej czasu na wchłonięcie, ostatnio zaczęłam dodawać poprostu do kąpieli i mam z głowy jakiekolwiek smarowanie :-) ale ale powiem Wam że jednak ona wysusza skórę :szok: wiem, że dziecko ma inną skórę ale chyba nie będę go katowała oliwką, na SR położna polecała właśnie ewent. oliwę z oliwek albo balsam

reklama
morgaine, no wlasnie, kazy ma swoje sposoby, ja obu chowalam na parafinie i maja fajna skorke, Fiol do dzis niekiedy ma sucha, ale to po mnie i po D, oboje mamy taka suchawa. i wystarczy raz na kilka dni balsamem j&j naturals, uwielbiam go, skorka od razu jak nowka.

ja oliwek nie znosze, brrr, brudzi okropnie.

Kurcze, dziewczyny...trzeba było szybciej pisać o tych oliwkach. Nawet nie sądziłam, że to moze wysuszać. Teraz sama nie wiem czego używać. Przy starszej corce uzywalam oliwy z oliwek, a potem przeszlam na oliwke, potem uzywalam emolium, oilatum i w sumie do dzis ma wysuszoną skórę (alergik). Tym razem chciałabym tego uniknąć, bo może ja się sama do tego przyczyniłam :szok:

Hermionka, dzięki za info. Pierwszy raz jestem na ich stronie. Nie wiem jak Wy, ale jakoś ja przywykłam juz do tego allegro i nie "chodzę" do innych e-sklepów. Sama nie wiem czemu. Jakoś tak się przyjęło, że e-sklepy wystawiają na allegro swoje najlepsze towary i tam mam wszystko w jednym miejscu. A jak u Was? Gdzie robicie zakupy?

anisad nie sądzę żeby Twoje praktyki z córą przyczyniły się do tego że jest alergiczką. nawet jak nadwyrężymy w jakikolwiek sposób skórę, to po pewnym czasie wróci do normy, przecież sama wytwarza sebum itd. ja też smaruję się czasem codziennie, a czasem z lenistwa robię dłuższą przerwę od balsamu/oliwki, stosuję naprzemiennie różne firmy, tak samo z kremami do buzi.... nie przesadzałabym z tym. zresztą widać po tej dyskusji że sposobów jest mnóstwo i każdy jest dobry...
wydaje mi się że to jest złudne że oliwka lepiej nawilża niż balsam, na pewno lepiej natłuszcza, ale to nei to samo.
zresztą skóra noworodka jest inna niż niemowlęcia, dziecka, dorosłego, inna w lecie, inna w zimie.... moja rada taka: co kupiłyście zużyjcie, jak chcecie wypróbować coś innego wypróbujcie i same oceńcie.
ja przy mojej dwójce miałam na początku oilatum bo uważam że skóra powinna mieć łągodny start po wyjściu z brzuszka. potem balsamik jakiś albo coś 2w1. teraz w ogóle niczym nie smaruję dzieciaków, tylko w lecie po słońcu, kąpieli itd. w końcu to faceci i mają być jak rasowi faceci!! mój M też się nie smaruję:-D chyba że się na słońcu spali albo do opalania~!

Morgaine nie no facet też musi coś trochę o siebie dbać :-D ja mojemu teraz w zimie kazałam używać krem z Loreala, mróz, wiatr jednak niszczy skórę, sam to zauważył, no i przemyciłam mu pod oczy taką kulkę też z Loreala, bo ma jakieś takie zmęczone i worki się robią, pal licho ze zmarszczkami, bo to jak celulit - kobiety się przejmują, faceci nie

reklama
SIET SIET SIET
SIE WKU....RZYŁAM NA MAXA, SKURCZ MIAŁAM, BRZUCH MNIE BOLI!!! NO TOŻ TO WSZELKIE SIŁY SPRZYMIERZYŁY SIĘ PRZECIW MNIE@@@@@!!!!!!!!!

nie ma fruta pink;( a ja już głupia zapłaciłam!!!!!!!
a wiedziałam, nie płać, pierwsze zamów wzór!!!!
nie, zapłacę!1!!!! zeby juz w pon wysłali!!!!
no i jak odwołam aukcję to mi prowizję potrącą!!!!!
gnojki jedne, wystawiają wzór a potem drobnym maczkiem, że nie ma takiego...
wrrrrrrrrrrrrr

edit: a jeszcze się okazało że w innym sklepie internetowym jest na to promo i by było taniej nawet z przesyłką@!!!!!

Do góry