reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

asiunia, przeceniasz mnie, dla mnie najwazniejszy jest wyglad tej poscieli :-D strasznie mi sie podobaja te zielone paseczki. chyba sie skusze, nic innego mi sie tak nie podoba..

reklama
No to widze ze tak jak mi :-) ja w tym nie spie :-D hahah ale wstretnie to zabrzmialo :-D
ladnie sie prasuje, szybko schnie, no ale do lejacych i sliskich poscieli jej daleko, chyba ze ja za malo plynu do plukania nalałam. :-D haha
Ehh ja mam 2 posciele czy 3 po Joshu na zmiane i zadna mi nie pasuje do pokoju, wiec zamierzam wykorzystac rozowy kocyk Hanna Montanna (ktory kiedys dostalam i lezy gleboko w szafie) zeby na wierzch przykryć :-D oczywiscie ta strona na ktorej nie ma twarzy i napisu Hanny Montany :-D

a jak długo zamierzasz dzieciątko tylko w samej wodzie i potem oliwka z oliwek? tak z ciekawości pytam...

Z Filipkiem kąpaliśmy go tak do 3go miesiąca i dopiero jak nam się zaczął pocić, to dodawaliśmy parę kropel płynu do kąpieli. I od początku oliwa z oliwek na suchą skórę. Pupę smarowaliśmy tylko jak była taka potrzeba. Po prostu pilnowałam, żeby przed założeniem pieluszki dobrze go osuszyć. Teraz tak tak zamierzam.

O oliwce z oliwek słyszałam. Akurat o tym nie pomyślałam. Ale jednak coś do wody dodawać wolę.

Oliwkę też możesz dodac do wody. Wystarczy kilka kropelek.

Antonina czy to ta emulsja? Nepentes, Emolium, Emulsja do ciała - kosmetyki i ich recenzje w KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC) ja też ją kiedyś kupiłam, jak Filip miał problemy ze skórą i właśnie wtedy dowiedziałam się, że są w niej jakieś składniki zaburzające gospodarkę hormonalną PRO-TEST - Pierwszy magazyn z testami w Polsce - Lista kosmetyków

Tak, chyba tak....ona jest co prawda po 1 m-cu ale mi to pasuje, przez pierwszy miesiąc, jakis płyn z dodatkiem oliwki, Oillan kupiłam tan Baby, ewentualnie dokupię Ziajkę natłuszczająca, i już nic po tym, a po m-cu zobaczymy co będzie. Moja koleżanka była z tego emolium bardzo zadowolona, ale wiadomo, co dziecko to przypadek dlatego ja sie na nic nie upieram...Zobaczymy

w każdym razie oliwką smarować nie zamierzam

Witam wszystkie kwietniowe mamusie!!!
Mam do sprzedania śliczne ubranka po swojej córci, która urodziła sie ostatniego kwietnia 2010:)!!! ubranka sa naprawde bardzo ładne, zadbane brane i płukane płynach dla dzieci.
Chętne mamusie zapraszam na moje aukcje:)

Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

oraz inne ubranka których nie mam jeszcze na aukcjach

gdybyscie były zainteresowane to prosze o pw:)

-Czerwona spódniczka rozm 62, ReKids -10zł
-Sukieneczka w paseczki rozm 62 10zł, bardzo dobrej jakości bawełna! polecam
-body 68 bardzo fajne na lato ReKids 10zł
-bluzeczka koszulowa z białymi rękawami rozm 68 ReKids 15zł
-niebieska bluzeczka z motylkiem rozm 68 ale moja córcia nosiła ją już od 2 miesiąca jako tunikę:) 10zł
-czerwona sukienka z bluzeczką 0-3 miesiące 6zł sukienka z polarku
-bluzeczka na ramiączkach i spodenki 0-3 miesiące 10zł
-bluzeczka rozm 68 10zł
-body na ramiączkach 8 zł rozm 68 jeśt śliczne!!!
-spodnie niebieskie rozm 74 ale pasują też na mniejsze dzieciątko bo wtedy są jako długie spodnie a nie rybaczki 15zł
UBRANKA W STANIE BARDZO DOBRYM!!!!
Witam raz jeszcze KWIETNIOWE mamusie, przypomnę się tylko i znikam:)
Nie będę wam już mącić w wątku, ale GORĄCO zachęcam do kupna ubranek, na pewno do każdego zamówienia dodam jakiś miły gratisik dla córeczki:)
No chyba że u was żadna nie kupuje "używanych" ubranek,ale jeśli któraś chętna to proszę pisać na pw.
Pozdrawiam i życzę spokojnego oczekiwania na maleństwa bo to już prawie tuż tuż:)

pandorka ja też jestem tego zdania że im mniej kosmetyków tym lepiej! Ja zamierzam do kąpieli dodawać płynu NIVEA 2w1 i to wszystko, żadnych oliwek, kremów do buzi itp... tylko coś do pupy (pewnie bepanten).
O tym wszystkim to się tak fajnie dyskutuje jak dziecko nie ma wysypki ani alergii to się można "licytować" co lepsze, ale jak trzeba wykluczać powoli wszystkie alergeny i przyczyna nadal pozostaje nieznana to nie jest już tak różowo...

A z oliwką to ktoś tu pisał że się kiepsko wchłania, i to chyba racja bo koleżanka używała przy córce i mówi że wszystkie ubranka 62-68 ma bardzo pobrudzone oliwką i chyba tego nie dopierze.

no, kupiłam pościel, kolejny dylemat z głowy! zapłaciłam, mam nadzieję w przyszłym tygodniu dostanę:D:D

zanim zabiorę się za pranie to pierwsze ją rozłożę i pokażę wam :)

kurde ale takie kupowanie cieszy człowieka.
ja ostatnio jak pandorka wkleiła info że w realu chusteczki pampers w promocji to jechać chciałam (a mam jeszcze parę paczek, tyle że to chyba i tak Młody zużyje do tego czasu:) )
i mój M się zaczał śmiać ze mnie, że to taka potrzeba wyrwania się i kupienia czegokolwiek, byleby kupienia:) i z takim politowaniem powiedział: no jedź, kup te chusteczki.
a potem poważniejszym tonem dodał: tylko nie kupuj już nic dla mnie! ehhh a ja widziałam jeszcze na przecenie koszulę fajną dla niego....we wtorek jadę obczaić born2011 to jak jeszcze będzie to mu sprawię:"D:D

O tym wszystkim to się tak fajnie dyskutuje jak dziecko nie ma wysypki ani alergii to się można "licytować" co lepsze, ale jak trzeba wykluczać powoli wszystkie alergeny i przyczyna nadal pozostaje nieznana to nie jest już tak różowo...

A z oliwką to ktoś tu pisał że się kiepsko wchłania, i to chyba racja bo koleżanka używała przy córce i mówi że wszystkie ubranka 62-68 ma bardzo pobrudzone oliwką i chyba tego nie dopierze.
Dokladnie!

co do oliwki to ja uzywalam i uzywac bede ale zanim zakldalam pizamke to go wycieralam z nadmiaru.

reklama
no właśnie ja już mam mętlik w głowie bo co głowa to idea, a tak sobie pomyślałam, że będę Niunię pielęgnować tak jak chłopaków, a nie eksperymentować. każdy ma swoje 'sposoby' a Te dziewczyny, które jeszcze nie mają sobie wypróbują i tyle.

ale o tym nadmiarze oliwki i ręczniku to nie słyszałam, a dobry pomysł:) a ciuszki sie az tak nie brudzą... ja niektóre body mam teraz już uprane, a są jescze po Starszaku czyli trzecie dziecię przejdą... fakt niektóre pożółkły, ale te lepsiejsze gatunkowo są ok. :)

Do góry