reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

z tymi emolientami to byłam nastawiona właśnie na nie, ale pogadałam ze znajomą po kosmetologii i odradziła. Nie wiem, zgłupieje od tych wątpliwości niedługo. Jeszcze Emolium mi po głowie chodziło, bo podobno tańsze niż Oilatum.

Ja też cały czas zastanawiam się nad Emolium w 1 miesiącu życia. Tylko kurczę, producent tak niejasno określił czy można je stosować od pierwszych dni życia, że dopóki nie powie mi tego jakiś specjalista, to chyba nie kupię :/ Dlatego właśnie napisałam maila do firmy emolium i mam nadzieję, że ktoś mi odpowie. W ostateczności przez 1 mies. będę używała zwykłego mydełka bambino i oliwki nivea. Tylko jakoś nie przekonuje mnie mycie własków mydełkiem. No ale moja mama twierdzi, że mnie tylko w taki sposób kąpała i skórę miałam piękną ;-)

reklama
hahah anawoj, aenye, nati też się z wami zgadzam.
ja mam w domu alergika i jakoś żyjemy. na oillatum leciałam zawsze od pierwszych dni, przy alergiku zużyłam 3 opakowania zanim przezsłam na coś tańsszego - jakoś się nie przyzwyczaiła mu skóra i 'dorósł' do 'normalnych' kosmetyków.
przy niealergiku zużyłam już tylko jedno opakowanie oillatum. a teraz kupiłam oillan bo chyba najtańszy.
poza tym strasznie przesadzają, moim zdaniem, z tą alergią. każdemu dziecku teraz alergię wcisną i zapobiegać będą od pierwszych dni. a niech się przyzwyczaja człowieczek malutki do życia w naturalnym otoczeniu, gdzie jest trochę kurzu, zarazków i takich tam.

edit: mitaginka zajefajna sukienka!
tez bym sobie taką strzeliła, tylko na chrzciny jakbym ją ubrała to bym wyglądała jak w 4tym mcu pewnie ahhah, musze cos wyszczuplającego w talii:) pas szeroki na 50 cm zeby wzsystko zakryl hahaha

no to wtopiłam z tym oillanem..:( użyję go później, a teraz kupię jeszcze jedno...
zresztą pierwsze zapytam mojego pediatry czy mozna by ten oillan wczesniej zastosowac....

a ja bym chciala cos takeigo:
Cocoonababy s3 od RED CASTLE+Wys 24h (1434253003) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

ale mega drogie, w zyciu tyle nie zaplace.
uzywek nie ma, w listopadzei byla jedna, poszla za 50 zl z przescieradelkiem!! kurde tyle to bym dała...

edit:
już mi przeszło. poczytałam trochę o tym. na 4 mce nie warto, przecież już dwójkę wychowałam, a teraz cudować zaczynam....ehhhh
niech juz ten paczek przyjedzie....bo wsiąknęłam w allegro

Ostatnia edycja:
anawoj, piona :-)

morgaine,
ja nie znalazlam etykietki, zeby byla od pierwszego miesiaca zycia - a nawet jesli, to to tez mozna dwojako interpretowac, juz pierwszy dzien zycia dziecka liczy sie do pierwszego miesiaca :-) przeciez nie napisza 'od zerowego', a zreszta na tych oillanach jest etykietka 0+ - no to dla mnie jasne, ze od pierwszych dni.

eeee, nie dajmy sie zwariowac i tyle, ja kupie jakis najtanszy emolient i parafine, i juz.

no a ja mam jedną naciapaną i mnie się nie podoba. jak materiał był w całości to spoko, a po uszyciu klops....
no cóż, takie życie...

edit: aenye no też prawda!@!! pierwszy miesiąc to od urodzenia jest nie?:) jakby było od 28roku życia to od początku tego roku mogłabym używać a nie po 28 roku hahaha

zresztą wleję, coś się będzie nie teges, to już nie dam i tyle!

reklama
oillan - i na wszystkim tak samo widnieje, 0+ - od pierwszych dni zycia!

Załączniki

• OILLAN BABY szampon plyn kapiel 150 ml.jpg
    OILLAN BABY szampon plyn kapiel 150 ml.jpg
    48,4 KB · Wyświetleń: 27
Do góry