reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

reklama
No :) Już kupiłam większość kosmetycznych u ,,rodzyneczki " :)

W sumie zostały mi do kupienia pieluchy, bo on akurat nie miał tych co chciałam.

Śliczne to różowe łóżeczko turystyczne. Niedawno się zastanawiałam, czy takie łóżeczko byłoby dobre zamiast drewnianego ? Czy w takim turystycznym też można opuszczać i podnosić na kilku wysokościach? Czy tam też się wkłada takie materace jak w zwykłym ?

eywa, mam identyczne łóżeczko :) Ale bez komody już niestety, bo finanse ograniczają.
a tak serio to dla mnie bez różnicy, bo ja przy Starszaku miałam zwykłe, a przy Młodym i teraz takie:
Klupś Łóżeczko Radek II 120 Kołyska Z Szufladą - zdjęcia, foto, galeria produktu

dla mojego drugiego dziecka wybawienie bo uwielbiał się bujać, husiać i w ogóle więc super w tym usypiał, a jak się trochę poruszył w czasie snu to się łóżeczko bujało i zasypiał znowu. nie ma przy tym ryzyka że jak zacznie stawać wypadnie, bo łóżeczko solidne i buja się tylko trochę, on stawał bujał się z całej siły i nic się nie działo. bałam się też że się przyzwyczai i potem w normalnym łóżku nie zaśnie, ale nie było żadnego problemu, po prostu z tego wyrósł i przyzwyczaił się do zasypiania 'normalnego', także problemu nie było.
no i teraz Weroniczka też będzie miała takie łóżeczko:)

aha tę funkcję kołyski można zablokować i w ogóle wtedy łóżeczko się nie buja na boki.
A takie łóżeczko też będę miała i je wywozimy do teściów. Kupiliśmy łóżeczko i 3 tygodnie później znajomi zaoferowali, że oddadzą nam takie bujane właśnie. Szkoda, że wcześniej nie powiedzieli. Teraz już nie chcemy sprzedawać tego nowego. Ale w wakacje pewnie dużo będziemy u teściów, więc Mała będzie miała gdzie spać :)

A wiecie może, na której stronie kłaść noworodka na materacyku? Bo te gryczano-kokosowe są takie, że po jednej stronie gryka a po drugiej kokos i ja nie wiem, którą stroną położyć.

pandora83 ja mam termometr Brauna, ale on dość drogi jest

margola ładne to łóżczko, wygląda jak Coneco a tańsze :-)

anisad pieluszki to podjedź sobie do Tesco czy jakiegoś dużego marketu, tam często są promocje, możesz sobie na ich stronie sprawdzić, ja ostatnio w Makro kupiłąm papmersy Premium Care 1 za 39,99

Cucumber mi ktoś mówił, że na tej gryce ale dla mnie to jakieś takie twade się wydaje

Tu rysunek materaca, wiec wnioskuję, że gryką do góry :)

Dzięki hermionka, akurat do tesco nie mam daleko :)

Załączniki

• materac.jpg
    materac.jpg
    30,5 KB · Wyświetleń: 19
reklama
No :) Już kupiłam większość kosmetycznych u ,,rodzyneczki " :)

W sumie zostały mi do kupienia pieluchy, bo on akurat nie miał tych co chciałam.

Śliczne to różowe łóżeczko turystyczne. Niedawno się zastanawiałam, czy takie łóżeczko byłoby dobre zamiast drewnianego ? Czy w takim turystycznym też można opuszczać i podnosić na kilku wysokościach? Czy tam też się wkłada takie materace jak w zwykłym ?

my wybraliśmy to turystyczne z racji oszczędności :) bedziemy trochę jeździć i i tak musielibyśmy takowe zakupić. Łóżeczko ma dwie wysokości, dla noworodka i starszaka który już siada. i ja kładę na ten materacyk jeszcze swój. ten łóżeczkowy trochę lichy, chce żeby mała wygodnie spała. a co bardzo fajne, tą górą którą się podwiesza dla noworodka też można bujać, kołysać :) Generalnie jest mnóstwo zestawów i opcji do wybrania. dla każdego coś miłego :) już byłam bliska wybrania takiego z konikiem pony, ale te kolory bardziej do sypialni mi pasują i to, łóżeczko już jest :)

a wścibskich reklam ja też nie lubie!

cucumber raz tak raz tak :-) ja mam z samą gryką więc no problem..

Do góry