reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

reklama
ja niestety Perfecty nie próbowałam ani nie słyszałam nic o tym...
na SR wszytkie położne zgodnie mówiły że najlepsze te zwykłe bambino czy nivea... ale nie wiem :) slyszalam jedynie ze johnson strasznie uczula...wiele przypadków takich słyszałam...(nawet od pani z tej firmy)
a moja corke wlasnie bambino uczulalo zreszta o tym calkiem zapomnialam :-( i ostatnio miala suche usta to jej posmarowalam za godz cala twarz w krostach :szok:, za to johnson ok po oczach szamponem lalam i nic. Wiec chyba trzeba probowac na dzieciach niestety

a moja corke wlasnie bambino uczulalo zreszta o tym calkiem zapomnialam :-( i ostatnio miala suche usta to jej posmarowalam za godz cala twarz w krostach :szok:, za to johnson ok po oczach szamponem lalam i nic. Wiec chyba trzeba probowac na dzieciach niestety
a no widzicie.... niestety trzeba samemu próbować i nauczyć na własnych błedach.... ja to nie wiem z doświadczenia tylko z opowiadań więc piszę ale jak widać każdego może uczulać co innego.... ehhh

Się nastawiłam na bambino ale wczoraj na SR położna polecała oilatum soft czy balneum i chyba jednak się skusze na te 'apteczne' właśnie. A z johnsona mam mleczko, oliwke i husteczki - podostawałam ale myśle że wykorzystam jak dzidzia trochu podrośnie

A propos pępuszka - położna gadała wczoraj żeby nie przejmować sie "mitem pępka" i w kąpieli normalnie myć, potem osuszać i przemywać środkiem Oktanisept (kttóry później można wykorzystać do odkarzania wszelakich ran a więc sie nie zmarnuje). Jedynie pieluszkę odgiąć by nie urażała, ewentualne zakupić te z wycięciem na pępunio

A propos pępuszka - położna gadała wczoraj żeby nie przejmować sie "mitem pępka" i w kąpieli normalnie myć, potem osuszać i przemywać środkiem Oktanisept (kttóry później można wykorzystać do odkarzania wszelakich ran a więc sie nie zmarnuje). Jedynie pieluszkę odgiąć by nie urażała, ewentualne zakupić te z wycięciem na pępunio
to samo właśnie nam mówili na SR :)

my pepek generalnie traktowalismy tylko woda i odpadl po kilku dniach..pieluszki mielismy bez wyciecia...pewnie gdyby sie cos dzialo to wtedy trzebaby pomyslec o czyms dezynfekujacym np rozcienczony spirytus ale w UK generalnie zalecaja tylko wode :-)

Przypomniałam sobie teraz, ze w Anglii polecali stosować na ciałko oliwę z oliwek :)
A o tych Oilatum, Emolium itp mówi się jednak dużo, żeby nie stosować jak nie ma problemów skórnych. Może coś w tym jest. Ja powiem szczerze, uzywałam to gdy córka miała problemy ze skórą i niewiele pomogło. Nie wiem z czego to wynika.

Przypomniałam sobie teraz, ze w Anglii polecali stosować na ciałko oliwę z oliwek :)
A o tych Oilatum, Emolium itp mówi się jednak dużo, żeby nie stosować jak nie ma problemów skórnych. Może coś w tym jest. Ja powiem szczerze, uzywałam to gdy córka miała problemy ze skórą i niewiele pomogło. Nie wiem z czego to wynika.

jestem tego samego zdania ale u nas akurat te preparaty pomagaly tyle ze tylko jakis czas bo skora sie uodparniala na nie ale mlody ma spore problemy ze skora wiec tak naprawde niewiele pomagalo ale to juz raczej nie wina kosmetykow ;) a osobiscie za oliwka nie przepadam wola zwykla ciekla parafine

ja kosmetyki kupiłam wszystkie z Nivea, jak się nie sprawdzą to sama je sobie zużyję :-) i te wszystkie oillany i podobne są dobre jak dziecko ma suchą skórkę, problemową, uczuloną na coś, więc na początek ja tego nie kupiłam, jak coś się będzie działo to tak

reklama
A czy możecie mi polecić jakiegoś przedawcę na allegro lub aptekę netową, gdzie mogłabym kupić wszystko dla noworodka ze spraw kosmetycznych? Od pieluch po kremy, fridy itd. Jeszcze nic nie mam z tych rzeczy, a nie chce mi się chodzic po sklepach.

Do góry