reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

ja też, ja też wredna kłótliwa baba jestem ;-) jak mi coś nie pasi to od razu walczę
Ostatnio w realu kupiłam kg ryżu, patrze w domu na date 12/2010 :wściekła/y: na drugi dzień pierwsza na otwarcie poleciałam, stałam chyba z 20min do punktu obsługi klienta a jak już zaczęłam swoje wyrzuty to pani grzecznie mi pokazała, że to data produkcji buchahahahah :-D

dobre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a ja sie wlasnie wydarlam na dziewczyne. widzi ze moj pies sie rzuca na jej psa a ona spokojnie idzie i nie zabiera psa. Moj pies chodzi w kagancu wiec nastepnym razem puszcze psa i tyle. Jak to moj maz twierdzi my dostaniemy najwyzej mandat 50zl a ktos straci psa. Az tak nie chce stawiac sprawy ale baba mnie wkurzyla

reklama
ja pajacy chyba tez mam tak ok 7 z kazdego rozmiaru 50-56-62 ale dokupie jak cos po porodzie :)

Nawet nie wiedziałam, że robią w rozmiarze 50 :)

Ja mam wszystkie 62 i trochę na 68. :-)

Te na 62 chwile po porodzie były za małe na starszą córkę.

Co do koszyków wiklinowych na bujaku chcę tylko dodać, że przy starszej córce też taki miałam przez pierwszy okres i bardzo sobie chwaliłam. Teraz też bym kupiła, ale w ramach oszczędności kupię od razu łóżeczko.

madziarkas hahahaa :-D masz wybaczone - jesteś w ciąży

Te na 62 chwile po porodzie były za małe na starszą córkę.
Ty mnie nawet nie strasz :szok: bo ja mam sporo właśnie 56, chociaż niektóre są jak 62 i tak sobie myślę, że chyba tylko pajace by mi się przydały, szybko i wygodnie, ale nieeee jeszcze jakieś bluzeczki, spodenki do kpl jesuu..

ale ale... zrobiłam właśnie siódme i ostatnie pranie :-D dobrze, że zakupiłam dodatkową suszarkę ale i tak się nie zmieściłam

Ostatnia edycja:
Cieszę się dziewczyny że te biustonosze też Wam się podobają ;-) ja jutro chyba też zamówię.

morgaine, nie widzialam tych stanikow, je trzeba online zamowic. ale mnie kuuusi, ze to sztuczna tkanina, tzn podszewka z bawelny, ale z zewnatrz poliamid. dla mnie to priorytet przy stanikach.
a ja wrecz przeciwnie, caly okres karmienia lazilam w tych 'specjalnych' cyckonoszach. dlatego dla mnie musza byc 'porzadne' :-) nie, zeby bawelniane nie byly porzadne, po prostu wg mnie te sztuczne sa bardziej wytrzymale :-)

a co do babki - owszem, wk...labym sie ostro i nie odpuscilabym. chyba, ze tez tez sa ladne ;-)

madziarkas
, uwielbiam cie :-D :-D :-D ale ze ci sie chcialo isc z torba ryzu sie wyklocac, podziwiam :-D

willmek,
graty zakupow. ja odkad mam przewijak i gabke do wanny, i pieluchy jedne to czuje sie, ze juz czesc wyprawki mam :-D i jakos mi lepiej z tym na duszy :-D

anisad, asiunia,
jakie wy macie wielkie dzieci ;-) moje miescily sie swobodnie w 56cm z H&M. a nawet w 50. i takich mam najwiecej.

hermionka
:-D dobra jestes. wez wklej, ile masz pajacykow, spioszkow i body w konkretnym rozmiarze, to sie policytujemy? :-D ja mam nadmiar na bank ;-)
a wozek przyszedl?

nela
- bordowy ladny :-) ale to wy macie froga czy jaki model?

Widze że tamat pranka sie przewinął, znaczy czas na pranie, tak ?.....oł shiiiieeet. Ale ja sie do tego zabieram....mówie Wam. Dobrze że tu zaglądam to jakiś wirtualny "kop w tyłek" i tzw. mobilizacja

mnie wszystkie koleżanki, te dzieciowe tylko ostrzegają - NIE PRZESADZAJ, MINIMALIZM, W RAZIE CZEGO MĄŻ DOKUPI - no i ja sie tak tego trzymam;-)

Wreszcie przyszła paczka z ostatnimi zakupami dla malucha :D - czyli pościel
DSC01931.jpgDSC01930.jpg

może wie któraś do czego to jest? taki mały rogalik...bo to gratis jest, wydaje mi się że może do fotelika samochodowego, żeby główka się nie bujała na zakrętach...
DSC01932.jpg

a ja zupelnie nie wiem kiedy bede prac :-(, chyba w tym tyg bedzie szafa ale dopiero w marcu i to chyba po 20-stym do ikei po pojemniki pojedziemy

w koncu kupilam przewijak ufff ;) jedna rzecz mniej :)
teraz poluje na kosz za kilka min konczy mi sie jedna aukcja...
asiunia a Tobie udalo sie kupic ten stojak?
ja pajacy chyba tez mam tak ok 7 z kazdego rozmiaru 50-56-62 ale dokupie jak cos po porodzie :)
dzis w TKmax widzialam urzadzonko do sluchania serduszka dziecka..ciekawe czy sie sprawdza..bo jak kiepsko slychac to czlowiek moze sie tylko niepotzrebnie zdenerwowac

wilmek
- ja mam takie coś: PROMOCJA Detektor Tętna Płodu +Żel USG/F.VAT/Gw/CE (1394865414) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
U mnie się sprawdza. Nawet dzisiaj rozmawiałam z lekarzem od USG i mówił że todobra rzecz, ale trzeba umieć odróznić bicie serca od przepływu. Ja już wiem które jest które, poza tym jak wiesz jak dziecko jest ułożone to wiesz gdzie szukać jego serca i kłopot z głowy.

Co do staników z Tchibo -wszystko fajnie, ale Wy szczęściary to sobie możecie w 80c albo 85c pochodzić, a ja potrzebuje teraz 85D (jeszcze się mieszczę), więc chyba na karmienie to miski E lub F powinnam zacząć szukac :confused:
Tylko gdzie takie znajdę? Bo przymierzyc muszę, no i żeby ze mnie nie zdarli jak za złoto....

reklama
Do góry