reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

krakowianko zamówię sobie dzisiaj tę książkę :tak: przez to, że ta moja ciąża taka "nienormalna" i zagrożona i żyję tak jakby z dnia na dzień- byle donosić, to nie czytam o pielęgnacji itd. i stąd potem moje inteligentne pytania ;-)

reklama
Mitaginka, każde Twoje pytanie jest inteligentne - w normalnym znaczeniu tego słowa, spokojnie. :) Ja też wielu rzeczy bym nie wiedziała, gdyby nie ta książka i to, że moja kuzynka pół roku temu urodziła bliźniaki. ;)

morgaine, super, ze sei zdecydowalas :-) apple jest swietna! taka zywa :-)

mitaginko
, a co ty myslisz, ze my takie 'madre' to jestesmy od urodzenia? ;-) metody prob i bledow ;-) a dzieciaczki pierwsze byly polem do licznych eksperymentow :-) buzka, nie stresuj sie!

krakowianko
, no i luz :-D nie rozumiem (no bo dla mnie nie ma nic obrzydliwego w tym - ale sama np masaaaaakrycznie brzydze sie dzieciecych rzygowin, sama nieraz az laduje w kibelku, a raczej nad kibelkiem - ohyda i tez nie moge sie przemoc), ale w pelni akceptuje twoje podejscie do fridy :-)

dotarły do mnie kolejne zakupy z allegro- te dwa kocyki o które pytałam- ładne i milusie:tak: ale strasznie cienkie mi się wydają...najwyżej dokupię jeszcze jeden:-D a teraz idę zastąpić Morgaine w pościelowych dylematach:-D bo za chiny nie mogę się zdecydować:wściekła/y:

A ja z innej beczki - chciałam zamówić sudocrem ale na liście wyprawkowej ze szpitala napisali nam że dobrze mieć jakąś maść na poranione brodawki np. Bepanthen którą można również stosować do pielęgnacji pupy dzidzika. Kupie ten Bepanthen a sudocrem może zakupię jak już tę maść wykorzystam :confused: mały sudocrem - próbkę 10g dostałam gratisowo w pakiecie u gin i może na start wystarczy????

A co do kosmetyków dla dzidziusia to zdecydowałam że postawie na polskie Bambino (w zasadzie każda firma może uczulić). Stosowałyście???

madziarkas myślę że na początek taka ilość sudocremu spokojnie Ci wystarczy, ja też używałam najpierw małej próbki szpitalnej i starczyło na jakieś 10 dni
morgaine piękna ta pościel, normalnie kusicie z aenye (wodzirejką zakupową heheh) tymi pościelami ja mam komplet po młodym 7 elementowy, ale jak patrze na Wasze zdobycze to normalnie nie mogę się powstrzymać

co do czyszczenia nosków to ja tez fridy używam, uważam że jest świetna, szybka w użyciu pod warunkiem że ma się wyrobione biegi za uciekającym i drącym się szkrabem na jej widok:-p
no i właśnie mam dylemat - wózek, od początku byłam zdecydowana na bugaboo, bo fajny, lekki, zwinny itd itp, oczywiście poluje na używanego, ale jak na razie żaden nie przypadł mi do gustu, albo za drogi, albo kolor nie ten, albo zniszczony no, ale będąc wczoraj na zakupach ujrzałam to ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: ELEA (3w1) wózek głęboko-spacerowy + fotelik no i mnie się spodobał, i cena taka w miarę, bo mniej więcej tyle samo musiałabym wydać za używkę bugaboo, a tu mam nowy wózek, jest bardzo mało opinii o tym wózku, a może Wasi znajomi mają albo same będziecie go posiadać dajcie znać jak wiecie cuś więcej no i ogólnie bugaboo używany czy nowy ten bo ja juz nie wiem normlanie

Katia_ niestety nie słyszałam nic o tym wózku

Madziarkas sudokremu używasz wtedy jak coś się dzieje, a na codzień to taki zwykły kremik, bo te na odparzenia to mają cynk i wysyszają skórę, Ja postawiałam na Nivea Baby, bo takich używają u mnie w szpitalu, więc nie chcę mieszać

A co do kosmetyków dla dzidziusia to zdecydowałam że postawie na polskie Bambino (w zasadzie każda firma może uczulić). Stosowałyście???

Ja co prawda dzidziuni jeszcze nie mam (ta będzie pierwsza), więc ciężko mi się na ten temat wypowiedzieć, ale próbowałam wszystkich oliwek na sobie. Dostaje odkąd jestem w ciąży uczuleń wszelakich na praktycznie wszystkie kosmetyki dla dorosłych i moge powiedzieć, że dla mnie najlepsze są Bambino i Hipp. Cała reszta nie bardzo.

reklama
Do góry