reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

reklama
:D ja wlasnie robie to samo tylko sie zastanawiam jaka jest ta podstawa (bo buja sie przod-tyl a nie na boki) jakos nie mialam okazji jej wyprobowac Rocking Moses Basket Stand: Amazon.co.uk: Baby
ktora Ty wybralas?
aha a propos wizyty u poloznej to moja tez powiedziala ze przy drugim dziecku jest w 28 a potem w 34 ale zapytala czy chce jeszcze jedna wiec oczywiscie ze chce i ide jutro :)
to ja ci pokaze co biduje:
Rocking Moses Basket Stand on eBay (end time 20-Feb-11 16:05:30 GMT) a mam jeszcze jedno w obserwowanych wlasnie takie jak ty pokazalas. Mi to tito w ktora strone sie buja, byle by sie bujalo :-D

a mnie sie nie pytala tylko zapisala na 35tc :-( eee tam jakos dam rade. Cisnienie mi nie skacze (chyba) daje rade to do polowy marca jakos dam. Tyle ze wydaje mi sie to o tyle dziwne, ze takiej przerwy to nawet na poczatku nie mialam a teraz im bardziej zaawansowana tym rzadziej? ;/

asiunia876, wilmek ja używam snajpera do bidowania na e-bay'u ;-)
a pierwsze widze taki wynalazek :)

Kupiłam właśnie coś takiego:
odciągacz katarku , tylko cena 119zł +30zł przesyłka.
Dla dziewczyn z UK: Kupiłam na e-bay'u od sprzedawcy mybabyclubltd cena wyszła podobna, bo z przesyłką Ł39,49
Ja kolejny raz z rzedu pozostaje wierna aspiratorowi frida. Dla mnie swietny. Nie wiem co wy wielkiego plucami chcecie robic, ale u as to zawsze bylo latwo i szybko, a jak cos gorzej szlo to psiklam woda morska to sie tam rozmiekczalo i latwo wychodzilo. Ja sobie nie wyobrazam ciagnac na sile bo to przeciez i dziecko musi czuc wtedy dyskomfort. A w takim elektrycznym nie czuje czy za mocno mu nie robie...

dziewczyny a jakie rozmiary pościeli kupujecie?
ja mam ta wieksza, a lozeczko standart i zaluje bardzo... MOja kumpela miala tez wieksza posciel ale i lozeczko to wieksze i wygladalo to ladnie bo idealnie pasowalo, a ja na dzien musilam klasc w poprzek... dziwnie jakos, no ale coz - moja madrosc :D

no w końcu nadrobiłam trzy dni :) wracając do tematu ochrony na materacyk to mam ceratki 1 prześcieradło nieprzemakalne. Z jednej strony normalna frotka a od spodu coś jakby cerata. Kupiłam jedną sztukę czy aby się sprawdzi.

lilou, ja kupuje taki rozmiar poscieli, jaka mi sie posciel spodoba ;-) a ze spodobala mi sie w rozmiarze 100x135cm, to teraz szukam takiej drugiej + wypelnienie kupie takie.

mam jeszcze taki plan, ze kupie to 100x135, ale zmierze, czy nijak nie wejdzie ta posciel z ikei, co ja lubie i jest tania, 110x125, troche nie pasuje, ale dokupilabym posciel ikeowska jeszcze, bo ta roundoudou jest droga, a ja drugi komplet wolalabym tani juz kupic. a w ikei cena i jakosc ida w parze.

pandorka, hatorska,
ja tez nie wierzylam, ze mozna cos wyciagnac sila wlasnych pluc, ale teraz juz wiem, ze moglabym z uzyciem tej fridy wyciagnac pol piaskownicy :-D bez kitu, mozna przedmuchac dziecku caly uklad oddechowy ;-)

na szczescie frida (idea wyciagania glutkow ustami) mnie nie obrzydza, bo inaczej tez kupilabym taki wlasnie aspirator :-)

morgaine
, obie sa super.

i chyba faktycznie kupie ta biala wanienke. szkoda, ze juz nie robia tych niebieskich :-( buuu :-( na niebieskiej nie bylo widac brudu, nic a nic.

edit, nie zebym dziecko chciala w brudnej wanience kapac :-D ale wiecie, na wakacjach bedzie pewnie stac na ziemi i cala bedzie poszorowana od spodu, i brud w to wlezie. grrr.

stwierdzenie obie sa ladne kompletnie nie pomoglo mi podjac decyzji
wiem, zrobilas co moglas, teraz musze sama.... ide patrzec na te fotki:D

kto zgadnie: dzien dobry czy dobranoc?

Morgaine - pobudka na siku? ;)

Aenye - nie mogę normalnie jak Cię czytam, Asiunia oczywiście, że nikt nie będzie płucek wyciagał - idea jest jasna. Aenye nie brzydzę się :) nie takie rzeczy się przerabia przy maluchu :) nic co ludzkie nie jest mi obce ;)
Wiesz co do białej wanienki.....jak Ci się podoba to kup, w domu utrzymasz "czystość". Ja na żaden wyjazd nie brałam wanienek, najfajniesze fotki to kąpiele w zlewach.

hatorska wygrałaś pączka. zadzwoń do męża i poproś żeby Ci kupił;)

dziewuszki jeśli chodzi o moje dylematy pościelowe - jeśli ktokolwiek czyta te moje wywody bo już chyba nudą tu zawiewam - to wybór dokonał się sam.
po obejrzeniu wczoraj o 2 w nocy, czy tam nad ranem;) jeszcze raz zdjątek obu kompletów zauważyłam, że fruta pink ma OGROMNY ochraniacz i nie wyobrażam sobie łóżeczka na najwyższej wysokości z takim czymś....wystawałoby chyba z pół metra nad łóżeczko.
apple mini mini ma malutki i super:) taki większy to ja mam po Młodym z Feretti, ecru więc się spasuje na potem:)
w sumie dziecko najdłużej śpi na tej najwyższej wysokości, bo nawet do pół roku, na najniższej dopiero od momentu jak stoi czyli 8-10 mcy, mogę używać mniejszego ochraniacza:D

ok kupuję to EKSKLUZYWNA POŚCIEL DLA DZIECI MINI-MINI - 3EL (1449657067) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy.

w wersji APPLE juppppiiiiieeee wybrałam:)

p.s. fruta pink na allegro 40zl taniej z wysyłką;) ale bez prześcieradła

Ostatnia edycja:
A ja Wam powiem, że wiele przy dzieciach widziałam (w końcu z nimi pracuję), nie raz byłam przez nie obsmarkana i nie tylko... Ale nie mogę się przemóc do aspiratorów typu FRIDA. :] Póki co kupiłam dobrą gruszkę, a jak nas jakiś mega katar dopadnie - kupię KATAREK (ten podłączany do... odkurzacza). Moje znajome z niego korzystają i są hiper zadowolone.

ja to w ogóle nie wiem, o czy Wy mówicie: jakieś gruszki, aspiratory....po co to? :baffled:

morgaine co Ty tak z tymi pączkami dzisiaj ?;-) przez Ciebie po śniadaniu (3 kromy z pasztetem i z ogórkiem kiszonym) zjadłam jeszcze 2 kromy, tym razem z nutellą :szok: taki substytut pączków :crazy:

reklama
Mitaginka :D - gruszka/aspirator to do czyszczenia noska dziecka, gdy ma katar. ;) A ja tak zupełnie szczerze polecam Ci książkę Pierwsze 2 lata życia dziecka - przewodnik. NOWA (1458847303) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy To jest chyba NAJLEPSZA książka o pielęgnacji i opiece nad dziećmi w ciągu 2 pierwszych lat. Rozwiała wiele moich wątpliwości. Wydana w serii "Medycyna praktyczna", napisana przez specjalistów w różnych dziedzin, BARDZO PRZYSTĘPNYM JĘZYKIEM, solidnie ilustrowana. Jest w niej odpowiedź chyba na każde pytanie nurtujące kobietę, która pierwszy raz zostaje matką.

Do góry