reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

na poczatku na codzien, zawsze, jak maly byl w lozeczku, a nawet na kanapie, tak go zapieralam, zeby na boczku spal. to najlepsza pozycja. moi bardzo ulewali, tzn Fiol najbardziej.

reklama
ja wlasnie poluje na kolyszaca podstawe pod koszyk, bo do kompletu mam zwykly, a chcialabym taka kolyske. DOpiero za 4dni sie koncza, czyli setna rzecz w "watch list" :-D
:D ja wlasnie robie to samo tylko sie zastanawiam jaka jest ta podstawa (bo buja sie przod-tyl a nie na boki) jakos nie mialam okazji jej wyprobowac Rocking Moses Basket Stand: Amazon.co.uk: Baby
ktora Ty wybralas?
aha a propos wizyty u poloznej to moja tez powiedziala ze przy drugim dziecku jest w 28 a potem w 34 ale zapytala czy chce jeszcze jedna wiec oczywiscie ze chce i ide jutro :)

morgaine a tej poduszki klin zamierzasz używać od samego początku? ona różni się od zwykłych poduszek? bo nie powinno się niby używać poduszek przy maluszku, tylko podłożyć coś pod nóżki łóżeczka. Czy ta klin to coś innego?
no ja mam zamiar podkładać pod materac, przy Młodym miałam książki podłożone pod nóżki łóżeczka, niefajnie to wygląda, nie dot ego służą książki, a poza tym to tylko 26zl, a mam zamiar jeszcze tego używać do wózka, bo jak mam całkiem płasko to mam wrażenie że jest trochę w dół główka....
dla mnie ten wydatek to zbędny jest, ja zwijałam w rulonik kocyk i pod plecka podkładałam.
ja tez poluje - na adaptery bugaboo-maxi cosi :-D era polowan normalnie.

morgaine
, ja chce najzwyklejsza. chyba kupie jednak ta biala z ikei, bo ona byla bardzo wytrzymala, nie uginala sie, nic.. nie wiem. ta mi sie podoba. ale w sumie z przesylka 50zl za wanienke na 3-4 mies.. i nie wiem, jak sie sprawdza.. czy ten korek jest szczelny itp..

NOWA WANIENKA PROFILOWANA DLA DZIECI Z KORKIEM CE (1462751810) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

aenye jedź do akpolu czy jak to sie tam nazywa i kup zwykłą wanienkę, doświadczona matka z Ciebie, Młodziak wskoczy niedługo do wanny z chłopakami.
p.s. kąpią się razem w wannie? bo moi tak. no ale w trójkę to już chyba nie bardzo się zmieszczą!! u mnie dziewucha to już w ogóle odpada:D

M wrócił i zapłaciłam za allegrowskie zakupy;) teraz stało się zadość i tylko czekać na paczuszkki...mniam nie mogę się doczekać przewijaka motherhood i tych pieluszek BOBAS ślicznych.
i kupiłam jeszcze grzebyk i szczotkę do włosów-komplet Tommee Tippee:)

aenye i jeszcze raz edit: cholera mam cały czas przed oczami apple mini mini
a próbuję się psychicznie zgwałcić do fruta bo tam jest prześcieradło.... no i Ty mówisz że nino są śliczne.... ehhhh dalej myślę

Ostatnia edycja:
Mitaginka - zamiast wałeczka zwijasz kocyk i efekt ten sam ;) i z jednej strony wystarczy (za pleckami)

Pandorka ja kupiłam aspirator frida, ciężko mi sobie wyobrazić że wyciąga się giluchy siłą własnych płuc....zobaczę, zobaczę-znajomi chwalą, hmmmm

smutne jest to, że jak mi się podoba jakaś pościel to jest 100 na 135, a ja mam te mniejsze wypełnienie....chyba, że dokupię większe wypełnienie ;)

reklama
lilou, ja kupuje taki rozmiar poscieli, jaka mi sie posciel spodoba ;-) a ze spodobala mi sie w rozmiarze 100x135cm, to teraz szukam takiej drugiej + wypelnienie kupie takie.

mam jeszcze taki plan, ze kupie to 100x135, ale zmierze, czy nijak nie wejdzie ta posciel z ikei, co ja lubie i jest tania, 110x125, troche nie pasuje, ale dokupilabym posciel ikeowska jeszcze, bo ta roundoudou jest droga, a ja drugi komplet wolalabym tani juz kupic. a w ikei cena i jakosc ida w parze.

pandorka, hatorska,
ja tez nie wierzylam, ze mozna cos wyciagnac sila wlasnych pluc, ale teraz juz wiem, ze moglabym z uzyciem tej fridy wyciagnac pol piaskownicy :-D bez kitu, mozna przedmuchac dziecku caly uklad oddechowy ;-)

na szczescie frida (idea wyciagania glutkow ustami) mnie nie obrzydza, bo inaczej tez kupilabym taki wlasnie aspirator :-)

morgaine
, obie sa super.

i chyba faktycznie kupie ta biala wanienke. szkoda, ze juz nie robia tych niebieskich :-( buuu :-( na niebieskiej nie bylo widac brudu, nic a nic.

edit, nie zebym dziecko chciala w brudnej wanience kapac :-D ale wiecie, na wakacjach bedzie pewnie stac na ziemi i cala bedzie poszorowana od spodu, i brud w to wlezie. grrr.

Do góry