reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

ale fajna:p mi jest potrzebna, od maja do wrzesnia sama z dwójką w 2 poziomowym domku, więc wiem, ze sie przyda.. Na pewno dalabym rade bez, ale jeśli moge sobie pozwolic to dlaczego mam nie miec łatwiej ^^ :)

nie, no jasne trzeba sobie ułatwiać.
p.s. ja też dwójka dzieci i dwupoziomowy domek z ogrodem;)
mnie to bardziej zależy na tym, żeby i nadajnik i odbiornik były na baterie, bo w większości nadajnik jest z zasilaczem, a głównie takiej niani mi brakowało na wyjazdach gdzieś do znajomych czy w ogrodzie, często nie ma gdzie podłączyć.
ale już znalazłam:) kupię nową bo masz rację, z używaną to nigdy nic nie wiadomo, a tu mam gwarancję...
zastanawiam się tylko czy nie podjechać do jakiegoś sklepu i nie wypróbować 'na żywo' bo ja kompletnie się nie znam na elektronicznych nianiach.

reklama
i powiem że od kogoś dostałam
kombinatorka :-D mój M już się na to nie łapie

Justi jaki Ty masz avatarek :-) to Ty?

ja tez mam nianię elekrt. ale bez kamerki, już nie chcę zbytnio świrować, ale tez mały będzie z nami na początku w kołysce a później to chyba będę spokojna o jego sen

Oglaszam, ze mam już 2 chętnę, więc sprawa ciuszków juz nieaktualna:)

hermionka a na avatarku to ja zmężem zdjęcie z 1 ciązy:)))

dzięki wypraniu wózka (40st i vanish nie zaszkodziło, wręcz przeciwnie, nówka sztuka) zaoszczędziłam 100zł no i już mam na pościel:D:D
kurde M jutro nie ma, a to zły znak...allegro pójdzie w ruch.
btw allegro to całkiem niezła nazwa, bo dzięki niemu jestem allegra (wesoła:):) )

edit: tak patrzę na moje suwaczki i niedługo ten mój ciążowy zostanie zastąpiony innym:D:D chyba już zacznę szukać i 'komponować':D:D
kurcze narodziny dziecka to taki piękny czas....

haha moja kuzynka ma 5 i jak przyszlam do niej i powiedzialam ze jestem w ciąży (pierwsza ciąża moja) to mi powiedziała: cieszę się,ale jak sobie pomyślę,że znowu miałabym być i rodzić to mi się żygać chce ;)

Ostatnia edycja:
aenye używała tej poduszki i mówi ze teraz tez kupuje.
ktoś mówił że zamiast tego podkładał rożek pod głowę żeby dziecko miało wyżej.
ja się zastanawiam...w sumie niedrogie...przy katarze przydatne...

aenye a Ty używałaś non-stop tej poduszki od urodzenia czy tylko jak był katar itp.
bo podobno dziecko musi na płasko spać...

Ostatnia edycja:
Przypomniało mi się że my przez dłuższy czas podkładaliśmy pod dwie nóżki łóżeczka (te od strony główki) deseczki żeby dziecko spało "z górki", dobry tani patent, a efekt poduszki klina ;)

dziewuszki, mam pytanie, może wyda sie wam głupie, ale mnie nurtuje.. otóż, zapomniałam jak sie dziecko ubiera:szok: tzn, co na co:tak: jak założę kaftanik i śpioszki to już chyba pajaca na to nie? a pod pajac sam kaftanik albo body?? a jak maleństwu będzie zimno w śpiochach to co jej na to założyc?? no szok:szok: takie mnie teraz myśli dręczą!! i na okrągło o tym myślę.. jak tą dziecinę ubierać!?:zawstydzona/y: a na wyjście ze szpitala? kombinezon?? ratunku!!!!! ta moja duża tak dawno była mała;-)

Margola - ja zamierzam pod pajacyk body z krótkim vel bez rękawów, żeby dziecko miało coś przy ciele. A tak normalnie body z długim vel krótkim + śpiochy i na to kaftanik jeśli będzie chłodno. Na wyjście ze szpitala bierzemy kombinezon, bo to będzie najszybsza opcja ubrania dziecka jakby było zimno. Mamy taki "misiowy".

Kupiłam dziś laktator AVENT ISIS nowy z roczną gwarancją na aukcji wieloprzedmiotowej za powalającą cenę z przesyłką 60 zł. ;) Philips Avent ISIS SCF300/20 +gratis szczoteczka (1431498691) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
krakowianka no faktycznie dobra okazja z tym laktatorem. ja zastanawiam sie jeszcze w ogóle nad zakupem..

ach te ubranka..... trzeba będzie sie od nowa wszystkiego uczyć, ale dzieki, potwierdziłaś tok mojego myslenia :)

Do góry