reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

agusia, spoko :-) pierwsze pieluszki kupujemy pampers 1, na poczatek 1 opakowanie, na pewno sie nada, a jakby dzidzia byla bardzo duza nastepne kupimy 2. ja zuzywalam przy kazdym po 2 paczki jedynek, po dwie - trzy dwojek i potem juz trojki.

a ubranka obowiazkowo pierzemy, przeca to kazdy mogl dotykac, no i one jeszcze fabrycznie nasiakniete jakimis smierdzidlami. takze pierzemy, pierzemy :-)

reklama
my musimy się jakoś wreszcie ogarnąc bo mieliśmy zrobić w tym miesiacu szafę i kupić nowe łózko,ale ciągle coś nam wyskakuje a to zapomnieliśmy, ze trzeba zapłacić za uczelnię,a to ubezpieczenie za samochód i akurat wszystko teraz:/a czasu coraz mniej...ale jak tylko mój mąż zrobi szafę to wypiorę wszystkie ciuszki i poukładam, żeby sobie czekały Melcie:)
a wczoraj zamówiłam 2 staniki-ale takie tanie,bawełniane-do karmienia,głównie zamówilam je po to, żeby teraz ponosić i się przyzwyczaić w ogóle do staników,a w marcu zamówię takie bardziej usztywniane.
A teraz lecę się szykowac, bo za 2 godzinki idę na usg:)już nie mogę się doczekać jak ją zobaczę-co prawda znowu tylko na monitorze,ale zawsze coś:)

agusiak ja mam pieluszki te 2-5kg pampersy białe a ciuszki to trzeba wyprać, kto wie jakie łapska je dotykały

dziewczynki tak sobie myślę o tych moich teściach, my do nich jeździmy co tydz na obiad, wiadomo, z początku nie będę jeździła, pewnie po m-cu lub dwóch, i tak myślę czy kupić
- leżaczek FISHER PRICE LEŻACZEK-BUJACZEK 3w1 18kg +GRATIS (1441267541) - Aukcje internetowe Allegro okazja bo 180zł z wysyłką, mogłabym go wozić w aucie i tylko do nich wnosić, albo też do znajomych
- łóżeczko HIT LOZECZKO TURYSTYCZNE KOJEC WIBRACJE + PIŁKA (1429920961) - Aukcje internetowe Allegro to mi się podoba, bo ta siateczka nie jest zakryta jakimiś misiami czy słoneczkami, mały dużo widzi, to łóżeczko stałoby u nich na stałe a nam przydałoby się na wyjazdy

no i nie wiem... co myślicie?

Hermionka Ja dostanę bujaczek i na pewno isę na takie wyjścia przyda, gdyby nie to to bym kupiła a łóżeczko chyba też kupię bo np na jakieś wyjazdy będzie fajne

Ostatnia edycja:
taki bujaczek bym tez chciala no ale coz juz nie mam kogo poprosic zeby kupil :(
my tez dosc czesto do tesciow chodzimy ( naszczescie po ostatniej aferze w swieta jakos mniej a wlasciwie wcale :) no ale to sie pewnie zmieni :( ) tylko tyle ze autobusem bedziemy jezdzic lub co bardziej prawdopodobne na piechote to najwygodniej w wozku bedzie, do rodzicow tez autobusem a ze maja ogrodek to w wiekszosci na dworzu bedzie :)

agusiak
dziewczynki tak sobie myślę o tych moich teściach, my do nich jeździmy co tydz na obiad, wiadomo, z początku nie będę jeździła, pewnie po m-cu lub dwóch, i tak myślę czy kupić
- leżaczek FISHER PRICE LEŻACZEK-BUJACZEK 3w1 18kg +GRATIS (1441267541) - Aukcje internetowe Allegro okazja bo 180zł z wysyłką, mogłabym go wozić w aucie i tylko do nich wnosić, albo też do znajomych
- łóżeczko HIT LOZECZKO TURYSTYCZNE KOJEC WIBRACJE + PIŁKA (1429920961) - Aukcje internetowe Allegro to mi się podoba, bo ta siateczka nie jest zakryta jakimiś misiami czy słoneczkami, mały dużo widzi, to łóżeczko stałoby u nich na stałe a nam przydałoby się na wyjazdy

no i nie wiem... co myślicie?

ja chyba też kupię i to i to leżaczek przyda się i w domu, a łóżeczko na wyjazdy a to jest bardzo fajne:tak:

ja czesto jezdze do tesciow i zwykle to jest tak, ze dziecko spi sobie smacznie na kanapie (na rozku rozlozonym ;-) ) albo chwile siedzi i bawi sie w foteliku samochodowym, one tez maja na dole bujaczki :-) i nie przyszlo mi nigdy do glowy, zeby na takie krotkie wizyty (pare godz) brac ze soba lezaczek fishera :-) tesciowa z przyjemnoscia ponosi dzidzie, jak ta sie rozbryka :-)

nati
, polukaj na allegro, nawet jakis innych firm, albo uzywki.. lezaczek naprawde warto miec - ale w domu ;-) :-) buzia

a lozeczko turystyczne z czasem tez kupie :-) nie wiem, moze juz na wakacje, chociaz plan mam, zeby mlody w wakacje spal w wozku jeszcze, przynajmniej do czasu pierwszej nocnej pobudki (wtedy bedzie wedrowal do mojego lozka na karmienie i zasniemy dalej razem).

matko, ja nadal nic nie mam dla dziecka. ale gadalam z D i pod koniec miesiaca kupujemy juz wszystko :-) wozek, lozeczko, cala wyprawke. w sumie racje ma, bo nie mamy zbyt wiele miejsca w domu, zeby to wszystko trzymac, wozek i lozeczko kurzylyby sie w garazu tylko. a tak to ustawimy wsio juz w marcu i niech czeka :-)

baby55 to co Ty masz za sukienkę??? taką ledwo dupkę zakrywającą? o jaaaaaa ta sukienesia którą wkleiłaś śliczna
Taka krótka to nie jest ale sięga trochę powyżej kolan, a jak tak dalej pójdzie to celulit będe miała chyba do kostek:szok: miejmy nadzieję, że źle nie będzie
sukienkę ma tą B60 MELROSE,ŚLICZNA SUKIENKA Z KAMYKAMI,ROZ.38 (1380746980) - Aukcje internetowe Allegro
tylko że na moim brzuszku to nieco inaczej wygląda, jest elastyczna więc się leciutko opina

reklama
a ja poluje na takie cudo FISHER PRICE Hustawka Leżaczek Kołyska na PRĄD (1427668843) - Aukcje internetowe Allegro drogie jak szlak,ale skombinowałam skarbonkę i razem z K wrzucamy tam 5zł oglądałam w dzien dobry tvn że to najlepszy sposób na zaoszczędzenie odkładanie 5 zł mama moja coś wspominała ze się dołoży jak nie uzbierama tyle :biggrin2: może trafie na jakąś okazje używkę będę polować;-)
Faktycznie przydał by się napad na bank bo same wydatki Zuzanna dobrze ze wspomniałaś o szkole ja też mam czesne do zapłacenia prawie 2tys siet siet siet

Do góry