reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

morgaine ;-) ale ty kochana jestes, ze nocami o moim wozku myslisz :-D tez na to wpadlam, ale wiesz, ze wydac raz 4000 (bo to tyle wyjdzie z tym, co konieczne) to gorzej niz 2000.. ;-) nie, raczej jestesmy zdecydowani na nowy :-) tzn ja jestem, nie ma fajnych ofert na bugaboo w necie, sprowadzac z zagranicy nie dam rady, bo nie mam paypala (ktos wie, jak to sie je?) - i tak troche w czarnej d jestesmy.
nie, no musze w przyszlym tygodniu meza pogonic ze mna do sklepu po wozek i juz. nie ma to tamto. chociaz wozek bedzie. potem chce go namowic jeszcze na zakup lozeczka i rozstawienie go (z tym bedzie gorzej, bo musimy najpierw rozmontowac czesc lozka, tzn. te szafki boczne. bedzie oponowal, na bank ;-)
nie, no tyle rzeczy mam do zrobienia (chce koniecznie ejszcze zamontowac parawan nawannowy, bo nie mamy jak prysznica brac, a po porodzie bedzie mus), i chcialabym sciane wkuchni oblozyc czyms, bo mialam tysiac razy juz zamawiac plyte do kuchni na sciane, ale nic z tego nie wyszlo, wiec kupie chociaz jakas tapete zmywalna.

tyle tytulem wozka :-D :-)

a w ramach chandry dzisiejszej postanowilam zrobic fotki niektorym szmatkom dla malucha (nie chcialo mi sie rozwalac wszystkich siatek, wiec tylko to, co na wierzchu bylo ;-) ) i tym koszulkom do karmienia, co kupilam - one wygladaja na zdjeciach na krotkie, ale siegaja mi tak do polowy uda, akurat do getrow :-) a do latania po szpitalu ze szlafrokiem tez bedzie ok.

reklama
wiec ciuszki i tuniki ;-) aha, te spodnie, co z bluzkami fioletowymi w paski i ta biala sa, sa z tesco - cudne, wygladaja jak jeansy, a sa dresikowe :-) fajoskie!!!

aha, i to wiekszosc rozmiary 62-68

Załączniki

• 3.jpg
    3.jpg
    20,5 KB · Wyświetleń: 32
  • 7.jpg
    7.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 30
  • 9.jpg
    9.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 29
  • 6.jpg
    6.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 26
  • 4.jpg
    4.jpg
    15,6 KB · Wyświetleń: 24
  • 8.jpg
    8.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 27
  • 5.jpg
    5.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 31
  • 1.jpg
    1.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 31
  • 2.jpg
    2.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 32
ulotkę z lidla i są tam promocyjne pampersy po 40 zł[/url]
ale tylko od nr 2, jedynek nie ma, szkoda...
aGonia ja właśnie u tego sprzedawcy kupiłam ten pas, chyba tylko dlatego że tani, bo jak Marma pisze - po porodzie najlepiej kupić ;-) ja się szarpnęłam bo dużo rzeczy kupowałam

A z tych drobiazgów to też ponad 1000 zł się uskłada
taaaaa jasne :-D u mnie tych drobiazgów w sumie będzie kilka tys!!! pieluszki, art. higieniczne dla mnie, dla małego, szpital, kocyki, piedrołki, laktatorki... masakraaa :szok:

Laurka ja na początek mam roz.56, chociaż i tak wydają mi się duże, najwięcej mam 62 i trochę 68, bo 68 to już później będę dokupywała, później też chcę mieć szajbę z zakupkami :-D

pojechałam dziś do Makro TYLKO po płyn do płukania i była promo na art. dziecinne i kupiłam już papmersy premium care jedynki, lovele, mleko początkowe Nan 1 (tak żeby w rezerwie było) i książkę jak się opiekować maluszkiem przez pierwszy rok (za tylko 20zł a taka A4 i gruba) :-)

Z tą rozmiarówką ciężko trafić. Jedne dzieci się rodzą 62 inne 57 a tak jak mój 52 i jak pokazywałam na zdjęciach 56 były sporo za duże. Ciekawa jestem ile ten mój gagatek będzie mierzył :) Ja na szczęście wyprawkę dla malucha właściwie całą mam poza kosmetykami i pieluchami. I tylko dla siebie muszę kupić ale jak tu nie kupić jakiegoś drobiazgu. To aż głupio żeby mały miał tylko wszystko po bracie... :p

Ja mam bardzo mało ciuszków na 56. Zresztą moja mama mówi, że jak ja się urodziłam, to mierzyłam 61 cm, więc pewnie nasza mała będzie miała podobnie. Aenye Ty chyba wspomnałaś o kombinezoniku? Jaki masz rozmiar na wyjście ze szpitala?

Filip jak się urodził mierzył 60cm, ale ubranka 0-3mca były jeszcze niektóre za duże. Weźcie pod uwagę to, że co firma, to inna rozmiarówka.

Teraz dla Tośki wybieram albo new born (ale nie tiny baby) albo 0-3mca.

ja dostalam 3 kombinezony.:)
jeden to 50/56- a wydaje mi sie wielki :)
drugi- nie ma metki :(, ale tak okolo 10cm wiekszy
trzeci- nie wiem w piwnicy jest ale tez tak ok 68 :)

pierwsze 2 od dziecka urodzonego w pazdzierniku
trzeci od siostry czyli dziecko z maja.
Chyba ten najmniejszy nie byl uzyty, poniewaz dostalam informacje ze te najmniejsze ciuszki nigdy nie byly uzyte.

Ostatnia edycja:
aenye - udane zakupy,a czarna tunika zajefajna:o) a propos bugaboo,myslalas o frog,wersja zblizona,starszy model a sporo tansza???

komoda oliver`ka tez powoli sie zapelnia. kupuje w rozmiarach od 56 do 68.obecnie sa wyprzedaze i mozna naprawde na fajne ciuszki trafic.to nasze wczorajsze zakupy:

34.jpg

brakuje mi jeszcze typowo podstawowego wyposazenia,ale to chyba zostawie sobie na przyszly m-c.

nie moge zdecydowac sie na butelki,wybor ogromny...jaka macie opinie na temat butelek tt??? z gory dzieki:-)

reklama
Dziewczyny fajne ciuszki :tak:
Ja też zrobiłam kilka fotek tego co ostatnio kupiłam rozm. 56-68
większość z ciucholandu, poza pokoszulkami "mummy's..." i "daddy's..." które kupiłam w pepco po 7,99 zł
i zielonym polo które przywiozła mi siostra z dublina, zeby mały miał coś irlandzkiego :-D

P1286149.jpgP1286155.jpgP1286156.jpg
P1286145.jpgP1286148.jpgP1286151.jpg
ciuszki1.jpgP1286153.jpgP1286150.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry